Artikel top billede

Salg af fladskærme i frit fald: Sådan rammer det Elgiganten

Landets største elektroniksupermarked tjener stadig masser af penge, men en regulær nedsmeltning på markedet for fladskærms-tv går hårdt ud over omsætningen.

2013 bød på knap så voldsom trængsel og alarm i landets absolut største elektronik- og hvidevarekæde, Elgiganten, som for første gang i ti år måtte se sin omsætning falde.

Tilsammen røg der godt fem milliarder kroner (5.017 millioner kr.) gennem dankort-terminalerne i Elgigantens 32 varehuse. Det er 124 millioner kroner - eller tre procent - mindre end rekordåret 2012.

Tilbagegangen skyldes ifølge Elgigantens danske direktør Peder Stedal først og fremmest en regulær nedsmeltning i salget af de fladskærms-tv, som i årevis har været en af de helt store sællerter i branchen for underholdningselektronik.

"Radio & tv-markedet gået fra et højdepunkt på 780.000 solgte enheder ned til cirka 450.000. Det er et marked, der har været i frit fald, og det kan vi selvfølgelig se på vores omsætning. Men på trods af den store nedgang kan vi glæde os over, at vi stadig tager markedsandele," siger Peder Stedal.

Får stadig overskud

Der er dog langt fra tale om krise for den danske udgave af succesfulde butikskæde, der ejes af den britiske koncern Dixons.

For trods nedgangen i salget holdt Elgiganten fast i et solidt overskud før skat på 143 millioner kroner.

"Hvis vi kigger på vores generelle performance, er vi sindsygt glade," siger Peder Stedal, som dog ikke vil afsløre detaljer om, hverken hvordan omsætningen er fordelt på varegrupper eller hvor stor en del af salget, der går gennem Elgigantens webshop.

At der fortsat er gang i forretningen understreges også af, at Elgiganten i løbet af 2015 åbner sin fjerde såkaldte megabutik i Hillerød.

Når det gælder udsigten til, at der igen kommer gang i Elgigantens vækst er Peder Stedal ikke særlig konkret, men nøjes med at tale om, at han forventer "en fortsat styrket position på det danske marked", som han udtrykker det.

Han fortæller dog, at Elgiganten fortsætter sin satsning på at sælge it til erhvervskunder, som er et forretningsområde, der har været i gang det seneste år.

Det kan du læse mere om her.

"Vi har en god platform for salg til virksomheder i vores varehuse," lyder det fra Peder Stedal.

Læs også:

It-butikkernes vilde rutsjetur

Fem grunde til at din lokale pc-forhandler er forsvundet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere