Artikel top billede

Salg af fladskærme i frit fald: Sådan rammer det Elgiganten

Landets største elektroniksupermarked tjener stadig masser af penge, men en regulær nedsmeltning på markedet for fladskærms-tv går hårdt ud over omsætningen.

2013 bød på knap så voldsom trængsel og alarm i landets absolut største elektronik- og hvidevarekæde, Elgiganten, som for første gang i ti år måtte se sin omsætning falde.

Tilsammen røg der godt fem milliarder kroner (5.017 millioner kr.) gennem dankort-terminalerne i Elgigantens 32 varehuse. Det er 124 millioner kroner - eller tre procent - mindre end rekordåret 2012.

Tilbagegangen skyldes ifølge Elgigantens danske direktør Peder Stedal først og fremmest en regulær nedsmeltning i salget af de fladskærms-tv, som i årevis har været en af de helt store sællerter i branchen for underholdningselektronik.

"Radio & tv-markedet gået fra et højdepunkt på 780.000 solgte enheder ned til cirka 450.000. Det er et marked, der har været i frit fald, og det kan vi selvfølgelig se på vores omsætning. Men på trods af den store nedgang kan vi glæde os over, at vi stadig tager markedsandele," siger Peder Stedal.

Får stadig overskud

Der er dog langt fra tale om krise for den danske udgave af succesfulde butikskæde, der ejes af den britiske koncern Dixons.

For trods nedgangen i salget holdt Elgiganten fast i et solidt overskud før skat på 143 millioner kroner.

"Hvis vi kigger på vores generelle performance, er vi sindsygt glade," siger Peder Stedal, som dog ikke vil afsløre detaljer om, hverken hvordan omsætningen er fordelt på varegrupper eller hvor stor en del af salget, der går gennem Elgigantens webshop.

At der fortsat er gang i forretningen understreges også af, at Elgiganten i løbet af 2015 åbner sin fjerde såkaldte megabutik i Hillerød.

Når det gælder udsigten til, at der igen kommer gang i Elgigantens vækst er Peder Stedal ikke særlig konkret, men nøjes med at tale om, at han forventer "en fortsat styrket position på det danske marked", som han udtrykker det.

Han fortæller dog, at Elgiganten fortsætter sin satsning på at sælge it til erhvervskunder, som er et forretningsområde, der har været i gang det seneste år.

Det kan du læse mere om her.

"Vi har en god platform for salg til virksomheder i vores varehuse," lyder det fra Peder Stedal.

Læs også:

It-butikkernes vilde rutsjetur

Fem grunde til at din lokale pc-forhandler er forsvundet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere