Sas Institute: Vi er på jagt efter 20 danske forhandlere og 500 millioner kroner

Big data-firmaet Sas Institute er på jagt efter salgsfolk målrettet mod de mellemstore kunder i Danmark. Omsætningspotentiale i de kommende år: 500 millioner kroner.

Interview: Sas Institute vil ikke længere stå alene med salget af virksomhedens software til big data-løsninger.

Derfor er firmaet gået på jagt efter cirka 20 nye venner i den danske underskov af forhandlere og partnere, som skal hjælpe til med salgsarbejdet - primært rettet mod mellemlaget i dansk erhvervsliv.

Sas Institute vil nemlig stadig have en salgsorganisation indenfor egne rækker til at tage hånd om de helt store løsninger.

Kan ikke klare det selv
Via forhandler- og partner-netværket vil firmaet sælge big data-løsninger til mellemstore danske virksomheder, og det produkt, der primært skal sælges til virksomhederne, er Visual Analytics.

Arbejdet har Sas sat i søen sammen med en nyansat kvinde, Mette With Petersen, der skal være spydspidsen rettet mod partner- og forhandlermarkedet i Norden.

Hvorfor opbygger i et partner- og forhandlernetværk? Kan I ikke selv sælge produkterne?

"Vores egen salgsorganisation er typisk rettet mod enterprise-markedet. Vi kan ikke række ud til alle de nye kunder i denne målgruppe, og vi har heller ikke erfaringen i denne del af markedet. Derfor er det helt naturligt at alliere sig med dem, der ved noget om de mellemstore firmaer," siger Mette With Petersen, nordisk direktør for kanal-salget.

Ligeledes peger hun på, at forhandlerne kan dække vertikaler - eksempelvis indenfor procesindustri - hvor Sas Institute ikke er i dag.

"Løsningerne og teknologien bliver billigere og billigere, hvilket betyder, at dette segment kan få glæde af big data- og analyseværktøjer til en overkommelig pris," fortæller hun.

"Løsningerne er også blevet langt mere brugervenlige, og de er ikke kun for statistikere, men også ganske almindelige erhvervsfolk."

Det samme - bare mindre
De mellemstore firmaer er da også en helt ny produktkategori for Sas, der typisk har haft fokus på de helt store.

Er det en light-løsning, som partnerne skal sælge til virksomhederne i mellemklassen?

"Nej, det er det ikke. Det er komplette løsninger, der bare er skaleret ned i størrelse. På den måde kan en kunde begynde på en fire core-cpu og ikke et kæmpe it-setup. Software og funktioner er de samme."

Har I fundet partnere i Danmark endnu?

"Ja, vi har indgået en aftale med IT-Kompagniet. Vi skal nok finde yderligere 10 til 20 forhandlere og partnere lidt afhængig af, hvem vi finder frem til."

Vil I med tiden skubbe hele salget væk fra Sas Institute og ud til forhandlerne?

"Lige nu handler det om at etablere partnerskaber i kanalen, der kan hjælpe os med salget. Det er bare et ekstra ben i salgsarbejdet."

Løsningerne som partnere og forhandlere skal sælge består af lejeaftaler af den software som Sas Institute udvikler som leveres på dedikeret hardware.

Der er ikke løsninger i skyen?

"Ikke lige nu, men det er noget, vi arbejder hårdt på at få til at fungere."

Hvor mange penge skal der omsættes for på dette marked?

"Vi skal gerne op på en omsætning på cirka 500 millioner kroner indenfor de næste sæsoner."

Globalt partnernet
Ideen om et forhandlernetværk er ikke begrænset til Danmark men et led i en international strategi.

Det fortæller virksomhedens amerikanske grundlægger og direktør, Jim Goodnight.

Sas institute vil opbygge et globalt forhandler- og patner-net, der kan servicere og sælge til de mellemstore virksomheder i hele verden.

Firmaet har i den forbindelse tegnet en verdensomspændende aftale med firmaet Arrow ECS, der skal være distributionspartner af Sas-software, og som skal opbygge et forhandler- og partnernetværk.

Læs også:
Salesforce får nu eget analyseværktøj i skyen

Mangel på nye it-talenter? Her oplærer vi dem selv
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.