Artikel top billede

Samsung går uden om teleoperatører og direkte til Atea

Den sydkoreanske elektronikgigant Samsung og it-virksomheden Atea har indgået en ny nordisk aftale om salg af smartphones og tablets.

Samsung er et efterspurgt mærke hos Ateas kunder, men hidtil har telefoner og tablets skulle købes gennem operatører og teleselskaber.

En ny aftale mellem de to virksomheder gør nu op med den ordning, og Atea bliver Samsungs nordiske salgskanal af mobil og tablet.

Det skriver Computerworlds svenske kolleger på idg.se.

Aftalen betyder, at Atea kan sælge skræddersyede produkter fra Samsung direkte til kunderne, uden om operatørerne.

"Vi har rigtig godt gang i salget af Samsungs produkter i øjeblikket, og hvis vi vil opretholde det momentum, så skal vi også i gang med at sælge mere løsningsorienterede pakker til vores kunder," fortæller Ateas danske afdelingsdirektør for mobilforretningen, Mikkel Wangaa.

Samsung tilføjer mer-værdi til Atea

Atea har også tidligere kunne sælge Samsung-produkter, men den her aftale om salg af mobiler og tablet er et skridt på vejen mod et endnu bedre samarbejde, fortæller Mikkel Wangaa.

Det er de samlede løsninger, som Atea satser på bliver den store salgspointe, når samarbejdet mellem de to skal blive lønsomt.

"Hos Atea snakker vi rigtig meget om mobility og service - fremfor at vores kunder køber en ny telefon, så efterspørger de eksempelvis en løsning med service, ombytning, helpdesk, og mobilt bredbånd," siger Mikkel Wangaa og fortsætter:

"Vi har kunder, som efterspørger branchespecifikke produkter - og ja, der er Samsung gode til at tilpasse deres produkter med hardware, software og den ekstra service, som vi kan tilføje."

Ingen kontrakter uden knaster

Aftalen mellem de to har været længe i støbeskeen, hvor de har set hinanden an, men nu er Samsung og Atea nået til en overensstemmelse, som ikke er begrænset af en prøveperiode, men derimod af nogle forventninger til hinanden.

"Gennem forhandlingsprocessen, hvor vi har forhandlet kontrakter, har der været nogle hickups, men det har haft et lykkeligt udfald og der har ikke været nogen store kompromiser, som ikke er til at leve med," siger Mikkel Wangaa.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til den nye aftale fra Samsungs danske afdeling.

Læs også:
Farvel og tak: Samsung stopper sit Chromebook-salg i hele Norden
Samsung i stor nordisk fyringsrunde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.