Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Samsung går uden om teleoperatører og direkte til Atea

Den sydkoreanske elektronikgigant Samsung og it-virksomheden Atea har indgået en ny nordisk aftale om salg af smartphones og tablets.

Samsung er et efterspurgt mærke hos Ateas kunder, men hidtil har telefoner og tablets skulle købes gennem operatører og teleselskaber.

En ny aftale mellem de to virksomheder gør nu op med den ordning, og Atea bliver Samsungs nordiske salgskanal af mobil og tablet.

Det skriver Computerworlds svenske kolleger på idg.se.

Aftalen betyder, at Atea kan sælge skræddersyede produkter fra Samsung direkte til kunderne, uden om operatørerne.

"Vi har rigtig godt gang i salget af Samsungs produkter i øjeblikket, og hvis vi vil opretholde det momentum, så skal vi også i gang med at sælge mere løsningsorienterede pakker til vores kunder," fortæller Ateas danske afdelingsdirektør for mobilforretningen, Mikkel Wangaa.

Samsung tilføjer mer-værdi til Atea

Atea har også tidligere kunne sælge Samsung-produkter, men den her aftale om salg af mobiler og tablet er et skridt på vejen mod et endnu bedre samarbejde, fortæller Mikkel Wangaa.

Det er de samlede løsninger, som Atea satser på bliver den store salgspointe, når samarbejdet mellem de to skal blive lønsomt.

"Hos Atea snakker vi rigtig meget om mobility og service - fremfor at vores kunder køber en ny telefon, så efterspørger de eksempelvis en løsning med service, ombytning, helpdesk, og mobilt bredbånd," siger Mikkel Wangaa og fortsætter:

"Vi har kunder, som efterspørger branchespecifikke produkter - og ja, der er Samsung gode til at tilpasse deres produkter med hardware, software og den ekstra service, som vi kan tilføje."

Ingen kontrakter uden knaster

Aftalen mellem de to har været længe i støbeskeen, hvor de har set hinanden an, men nu er Samsung og Atea nået til en overensstemmelse, som ikke er begrænset af en prøveperiode, men derimod af nogle forventninger til hinanden.

"Gennem forhandlingsprocessen, hvor vi har forhandlet kontrakter, har der været nogle hickups, men det har haft et lykkeligt udfald og der har ikke været nogen store kompromiser, som ikke er til at leve med," siger Mikkel Wangaa.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til den nye aftale fra Samsungs danske afdeling.

Læs også:
Farvel og tak: Samsung stopper sit Chromebook-salg i hele Norden
Samsung i stor nordisk fyringsrunde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere