Artikel top billede

Apple-præsenterede nye ultra-tynde iPads og en ny pixel-verdensmester

Tyndere, skarpere og hurtigere. Aftenens iPad-præsentation var en Apple classic.

Den tyndeste tablet nogensinde. Sådan blev den nye iPad Air 2 præsenteret her til aften.

Og samtidig fik Apple-fans - og de, der bare er glade for firmaets produkter - en ny stationær Mac-computer, der angiveligt sætter verdensrekord i antallet af pixels.

Præsentationen foregik i et auditorium i Apples hovedkvarter i Cupertino, og rammerne var helt åbenlyst mere intime end ved den stortanlagte præsentation af iPhone 6 og Apple Watch, der foregik foran et betydeligt større publikum og blev efterfulgt af en minikoncert med det irske rockband U2.

Den nye iPad Air bliver 18 procent tyndere end forgængeren, hvilket gør den til verdens tyndeste tablet. Helt præcist bliver den 6,1 mm tynd, hvilket er tyndere end en iPhone 6, der måler 6,9 mm. Til sammenligning målte sidste års iPad Air 7,5 mm.

På scenen til aftenens præsentation forklarede Apples produktchef Phil Schiller, at den er så tynd, at to iPad Air 2 stablet oven på hinanden stadigvæk vil være tyndere end Apples første iPad, der blev præsenteret i 2010.

Bedre i sollys

En af iPadens store begrænsninger er, at reflektioner i skærmen betyder, at det sjældent er et hit at bruge den udenfor, når solen skinner. 

Det forsøger Apple at rette op på med den nye model, der bliver udstyret med en særlig coating, der skal mindste antallet af reflektioner, og dermed blive bedre at bruge udendørs.

Ifølge Apple får den nye skærm en bedre farvegengivelse og mindsker reflektioner med 56 procent, hvilket angiveligt betyder, at den har færre reflektioner end nogen anden tablet-computer på markedet. 

Understøtter Apple Pay

Udover den slanke profil og den bedre skærm vil den også blive udstyret med Apple Touch ID-sensor, der med introduktionen af iOS 8 har fået flere anvendelsesmuligheder.

Eksempelvis er det nu blevet muligt at bruge Touch ID, når brugerne skal logge ind i Apps og fra og med på mandag 
kan amerikanerne bruge Touch-ID til at betale med Apple Pay.

Tilsyneladende bliver iPad Air 2 dog ikke udstyret med NFC ligesom iPhone 6 blev. Det betyder, at det ikke vil være muligt at betale med den i fysiske butikker. Det vil dog blive muligt at betale med Apple Pay i forbindelse med online-køb i apps og naturligvis også i Apples egen App Store. 

Det vides endnu ikke, hvornår Apple Pay bliver tilgængelig i Danmark. 
 
Bedre kamera og 40 procent hurtigere
I mange år gjorde man grin af folk, der tog billeder med iPads. Og indrømmet - vi er mange, der stadigvæk mener, at det ser åndssvagt ud.

Men til aftenens præsentation gjorde Apple et stort nummer ud af at demonstrere kameraerne i den nye iPad. Apples Phil Schiller kaldte ligefrem kameraet for den funktion, som iPad-brugerne elsker mest.

På iPad Air 2 bliver både front-kameraet og kameraet forbedret, og fra scenen blev der fremvist nogle ret imponerende billeder, som er blevet taget med det nye iPad-kamera på 8 megapixel. IPad-kameraet bliver desuden udstyret med slow-motion og burst-funktioner, der tidligere har været forbeholdt iPhone.

Traditionen tro bliver den nye iPad også hurtigere end sin forgænger. Den bliver udstyret med en A8X-processor hvilket er en modificeret udgave af den processor, der sidder i phone 6. Ifølge Apple betyder det, at den bliver 40 procent hurtigere end sidste års iPad.

Den mindst iPad, iPad Mini, har også fået en mindre opdatering. Designet forbliver uændret, men den bliver udstyret med Touch ID.

iMac bliver pixel-verdensmester

Som forventet kunne Apple også løfte sløret for en helt ny udgave af den stationære computer, iMac. Den ligner den forrige version på en prik. 

Men når du tænder for skærmen, bør det stå klart, at det er en helt ny computer. Den er nemlig blevet udstyret med en såkaldt 5K retinaskærm på 27 tommer, der har en 5120 x 2880. Det er syv gange så mange pixels som på et almindeligt hd-tv, og ifølge Apple er det den skærm i verden, der har den højeste opløsning. 

Ligesom den forrige iMac er den ultra tynd. Den er blot 5 mm tyk på det tyndeste sted. Den nye iMac bliver dog ikke nogen billig maskine. Herhjemme kommer den til at koste 19.999 kroner

Udover iMac'en præsenterede Apple også en ny Mac Mini, der har fået hurtigere processor samt en såkaldt thunderbolt-port.

Nyt styresystem kan downloades nu

Der stod dog ikke kun ny hardware på menuen her til aften. Apple lancerede også den nye udgave af styresystem til Mac'en OSX Yosemite, der blev præsenterede ved Apples udviklerkonference i juni og siden har været i beta-test. 

Yosemite bliver klar til download allerede fra og med i aften, og på mandag vil iPhone og iPad-bruger få mulighed for at downloade iOS 8.1, der blandt andet vil understøtte Apple Pay.

Læs også:

Med dette nye ur vil Apple erobre vores håndled

Apple stor-høster data om brugerens vaner fra nyt styresystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere