Artikel top billede

Atea scorer kassen efter fyringsrunder

Hardwaresalget i Danmark buldrer afsted hos Skandinaviens største it-forhandler, som fortsætter med at vinde markedsandele. Sidste års oprydning har været sundt for både top- og bundlinien.

Trods massefyringer og omstruktureringer formåede it-forhandleren Ateas danske afdeling at øge både omsætning og indtjening markant i årets tredje kvartal.

Sammenlignet med samme kvartal i fjor øgede Atea Danmark sin omsætning med 17,5 procent til næsten 1,3 milliarder kroner, mens overskuddet (EBITDA) skød i vejret med næsten en tredjedel (32 procent) til 77 millioner kroner.

Dermed ser Atea i Danmark ud til at være tilbage i storform efter at den danske del af forretningen i et par år har haft svært ved at holde trit med resultaterne i resten af koncernen.

Den danske fremgang står dog ikke alene.

Ifølge selskabets regnskab for tredje kvartal, som blev offentliggjort tidligere i dag, øgede Atea-koncernen sin samlede omsætning med 11 procent til 4,6 milliarder danske kroner sammenlignet med samme kvartal i fjor. Også overskuddet voksede med tæt ved 30 procent til godt 180 millioner danske kroner.

Ifølge Atea er det salget af hardware - og især klienter - der første og fremmest driver væksten. For hele koncernen steg hardwaresalger med 17 procent, mens salget af software og services var stort set uændret.

En anden væsentlig årsag til det pæne resultat er dog også sidste års voldsomme fyringsrunde, hvor Atea skilte sig af med omkring 300 ansatte, som led i en spareplan på 200 millioner kroner.

I Danmark kostede det alene 100 ansatte jobbet. Det blev i august i år fulgt op med en større dansk chefrokade, hvor Ateas ny danske direktør Morten Felding slankede ledelsen og samtidig indførte en ny struktur i hele den danske forretning.

"Men faktisk har vi i løbet af 2014 ansat folk, så vi i dag kun er cirka 50 færre ansatte i Danmark, end vi var for et år siden," lyder det fra Morten Felding.

Han understreger, at væksten i Danmark ikke kun kommer fra hardwaresalget.

"Væksten kommer også fra outsourcing og de services, vi bygger op omkring vores hardwaresalg som for eksempel klargøring af iPads og andre klienter, finansiering af udstyr til kundernes medarbejdere, træning og uddannelse," siger han.

Læs også:

Atea-ejer: "Jeg er ikke nogen steder, hvor jeg ikke har kontrol"

Mail-bommert: Atea er under voldsomt pres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere