Artikel top billede

Atea scorer kassen efter fyringsrunder

Hardwaresalget i Danmark buldrer afsted hos Skandinaviens største it-forhandler, som fortsætter med at vinde markedsandele. Sidste års oprydning har været sundt for både top- og bundlinien.

Trods massefyringer og omstruktureringer formåede it-forhandleren Ateas danske afdeling at øge både omsætning og indtjening markant i årets tredje kvartal.

Sammenlignet med samme kvartal i fjor øgede Atea Danmark sin omsætning med 17,5 procent til næsten 1,3 milliarder kroner, mens overskuddet (EBITDA) skød i vejret med næsten en tredjedel (32 procent) til 77 millioner kroner.

Dermed ser Atea i Danmark ud til at være tilbage i storform efter at den danske del af forretningen i et par år har haft svært ved at holde trit med resultaterne i resten af koncernen.

Den danske fremgang står dog ikke alene.

Ifølge selskabets regnskab for tredje kvartal, som blev offentliggjort tidligere i dag, øgede Atea-koncernen sin samlede omsætning med 11 procent til 4,6 milliarder danske kroner sammenlignet med samme kvartal i fjor. Også overskuddet voksede med tæt ved 30 procent til godt 180 millioner danske kroner.

Ifølge Atea er det salget af hardware - og især klienter - der første og fremmest driver væksten. For hele koncernen steg hardwaresalger med 17 procent, mens salget af software og services var stort set uændret.

En anden væsentlig årsag til det pæne resultat er dog også sidste års voldsomme fyringsrunde, hvor Atea skilte sig af med omkring 300 ansatte, som led i en spareplan på 200 millioner kroner.

I Danmark kostede det alene 100 ansatte jobbet. Det blev i august i år fulgt op med en større dansk chefrokade, hvor Ateas ny danske direktør Morten Felding slankede ledelsen og samtidig indførte en ny struktur i hele den danske forretning.

"Men faktisk har vi i løbet af 2014 ansat folk, så vi i dag kun er cirka 50 færre ansatte i Danmark, end vi var for et år siden," lyder det fra Morten Felding.

Han understreger, at væksten i Danmark ikke kun kommer fra hardwaresalget.

"Væksten kommer også fra outsourcing og de services, vi bygger op omkring vores hardwaresalg som for eksempel klargøring af iPads og andre klienter, finansiering af udstyr til kundernes medarbejdere, træning og uddannelse," siger han.

Læs også:

Atea-ejer: "Jeg er ikke nogen steder, hvor jeg ikke har kontrol"

Mail-bommert: Atea er under voldsomt pres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Finn Krusholm stopper som topchef for Apps People og skal stå i spidsen for nyt dansk sikkerhedsfirma: "Jeg er gået fra at tabe alt til at skabe en fremadstormende virksomhed"
Interview: Nu skal Finn Krusholm indtage rollen som topchef i virksomhed Tricent Security Group, og dermed bliver det farvel til rollen som topchef Apps People, hvor han dog vil fortsætte som hovedaktionær.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.