Artikel top billede

Atea scorer kassen efter fyringsrunder

Hardwaresalget i Danmark buldrer afsted hos Skandinaviens største it-forhandler, som fortsætter med at vinde markedsandele. Sidste års oprydning har været sundt for både top- og bundlinien.

Trods massefyringer og omstruktureringer formåede it-forhandleren Ateas danske afdeling at øge både omsætning og indtjening markant i årets tredje kvartal.

Sammenlignet med samme kvartal i fjor øgede Atea Danmark sin omsætning med 17,5 procent til næsten 1,3 milliarder kroner, mens overskuddet (EBITDA) skød i vejret med næsten en tredjedel (32 procent) til 77 millioner kroner.

Dermed ser Atea i Danmark ud til at være tilbage i storform efter at den danske del af forretningen i et par år har haft svært ved at holde trit med resultaterne i resten af koncernen.

Den danske fremgang står dog ikke alene.

Ifølge selskabets regnskab for tredje kvartal, som blev offentliggjort tidligere i dag, øgede Atea-koncernen sin samlede omsætning med 11 procent til 4,6 milliarder danske kroner sammenlignet med samme kvartal i fjor. Også overskuddet voksede med tæt ved 30 procent til godt 180 millioner danske kroner.

Ifølge Atea er det salget af hardware - og især klienter - der første og fremmest driver væksten. For hele koncernen steg hardwaresalger med 17 procent, mens salget af software og services var stort set uændret.

En anden væsentlig årsag til det pæne resultat er dog også sidste års voldsomme fyringsrunde, hvor Atea skilte sig af med omkring 300 ansatte, som led i en spareplan på 200 millioner kroner.

I Danmark kostede det alene 100 ansatte jobbet. Det blev i august i år fulgt op med en større dansk chefrokade, hvor Ateas ny danske direktør Morten Felding slankede ledelsen og samtidig indførte en ny struktur i hele den danske forretning.

"Men faktisk har vi i løbet af 2014 ansat folk, så vi i dag kun er cirka 50 færre ansatte i Danmark, end vi var for et år siden," lyder det fra Morten Felding.

Han understreger, at væksten i Danmark ikke kun kommer fra hardwaresalget.

"Væksten kommer også fra outsourcing og de services, vi bygger op omkring vores hardwaresalg som for eksempel klargøring af iPads og andre klienter, finansiering af udstyr til kundernes medarbejdere, træning og uddannelse," siger han.

Læs også:

Atea-ejer: "Jeg er ikke nogen steder, hvor jeg ikke har kontrol"

Mail-bommert: Atea er under voldsomt pres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere