Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Nyt materiale viser lovende takter: Kan føre til ekstrem batteri-levetid

Et nyt materiale med navnet 'LLZO' vil måske kunne føre til et gennembrud for udviklingen af de ekstremt kraftige lithium-luft-batterier.

Batterilevetiden er et af de store udfordringer i en tid, hvor mobilitet og udviklingen af features og funktioner i tablet-computere, smartphones og lignende går meget hurtigt.

Mange virksomheder og organisationer arbejder således på at øge batterilevetiden på forskellige måder.

Blandt andet er der blevet udviklet et superbatteri, der kører på sukker, mens britiske forskere har udviklet en metode, hvor maskiner kan køre på urin.

Det kan du læse mere om her: Forskere: Fremtidens robotter kan køre på urin.

Et amerikansk forskerhold er i færd med at udvikle et helt nyt materiale, som de vurderer vil kunne lagre op til 10 gange så meget energi som de lithium-ion-batterier, der i dag anvendes i langt de fleste bærbare apparater.

Materialet hedder 'LLZO' og skal anvendes til at konstruere lithium-luft-batterier.

Man har kendt til metoden længe, men hidtil er lithium-luft-teknologien blevet regnet for at være for ustabil til at kunne anvendes i kommerciel produktion.

Nået den maksimale ydeevne

Ifølge forskeren Cheng Ma fra Oak Ridge National Laboratory, der står bag forsøgene, har Lithium-ion-batterierne nået deres maksimale ydeevne.

"Vi er nødt til at tage noget radikalt anderledes i anvendelse, og vi tror, at det vil blive lithium-luft-batterierne," siger han til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge ham vil lithium-luft-batterierne især være nyttige i for eksempel biler og lignende, mens deres kemiske sammensætning vil gøre dem mindre anvendelse i bærbare computere og mobile enheder.

Ifølge teorien vil LLZO kunne stabilisere lithium-luft-batterierne så meget, at de vil kunne anvendes.

Det skyldes, at lithium-luft-batterierne anvender en vandbaseret elektrolyt og en lithium-anode, mens lithium-ion-batterierne anvender en positiv katode og en negativ anode med elektrolytter imellem sig, hvilket gør det muligt at opbevare de ladede lithium ioner, der bevæger sig mellem katode og anode, når batteriet lader og den anden vej, når det aflader.

Lithium-luft-batteriets anderledes konstruktion gør, at det er mere ustabilt.

Men her kan LLZO anvendes som stabiliserende faktor i batteriet - især når det aflader, lyder det fra forskerholdet.

Også andre har været i gang med at udvikle ilt-baserede batteriem hvilket du kan læse mere om her: Nyt luft-batteri lever 10 gange længere.

Læs også: Få år ude i fremtiden: Sådan kan batterilevetiden på din bærbare øges til 50 timer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.