Artikel top billede

Tumult i Expert: Dansk koncernchef ude af vagten - 30 butikker lukker

Den norskejede butikskæde varsler lukning af 30 danske butikker og vil nu forsøge at genplacere 230 medarbejdere, som bliver til overs de næste to år.

Efter tre år ved rorpinden har koncernchef i den norskejede butikskæde Expert, Lars Christensen, forladt sit job.

Hans afløser på posten bliver Ronny Blomseth, der indtil nu har været nummer to i Experts interne rangfølge.

Lars Christensen fortæller, at han havde sidste arbejdsdag den 23. oktober.

Han afviser dog bestemt, at han er blevet fyret af de norske ejere, eller at hans farvel skyldes uenighed om den fremtidige strategi.

"Nej, så dramatisk er det ikke. Vi har aftalt, at det skulle være sådan, fordi jeg selv har ønsket det. Og det er til glæde både for mig og for Expert. Jeg tror Ronny Blomseth er den helt rigtige til at sikre driften for Expert fremadrettet. Så det er en aftale til gensidig glæde for begge parter," siger Lars Christensen.

Han peger i stedet på de mange rejser mellem Experts norske hovedkvarter og hans hjem i Danmark, som medvirkende årsag til den pludselige exit.

Lars Christensen har siden sin tiltrædelse i 2011 haft travlt med en intern oprydning i Expert, som blandt andet har ført til, at man valgte at lukke helt ned for Expert i Sverige, hvor selskabet gik konkurs i 2012.

"Da jeg begyndte i 2011, var vi klar over, at det var et job, som jeg ville have en periode, hvor jeg kunne gøre mest gavn. Vi har været igennem en periode med restrukturering og nedlukning af Expert i Sverige og opbygning af en ny organisation, som Ronny Blomseth har været pilot på," siger Lars Christensen.

Lukker 30 danske butikker

Næsten samtidig med udskiftningen af topchefen har Expert annonceret, at man over de næste to år vil lukke 30 af sine nuværende danske butikker.

De skal erstattes af op mod 25 mega-varehuse, som efter planene skal åbne indenfor de næste fire til fem år.

Lukningen af de 30 butikker gør samtidig omkring 230 medarbejdere overflødige, fortæller Experts danske direktør Jesper Boysen.

"En del af dem kan vi tilbyde job i vores nye varehuse. Ellers forsøger vi at finde løsninger i samarbejde med fagforeningen HK," siger Jesper Boysen, som også håber, at en del medarbejdere kan finde job i Experts selvstændige franchise-forhandlere.

Jesper Boysen siger, at de butikker, som skal lukkes, typisk ligger på dyre adresser i større byer. Det har betydet, at mange af butikkerne har tabt penge.

"Mange af butikkerne ligger jo rigtig godt. Vi kan bare ikke få lønsomhed i dem. Høje huslejer er bare ikke så egnet til vores branche mere. Vi har valgt at være ærlige og sige, at de butikker, vi selv driver i dag, har vist sig ikke at være så lønsomme for os. Det skal vi have konverteret til nogle store varehuse, hvor vi er på hjemmebane. Det er dybest set det, det handler om," siger Jesper Boysen.

De "grønne" har fortrængt de "orange"

Han ønsker i øvrigt ikke at kommentere baggrunden for Lars Christensens exit.

Ligesom den nye koncernchef Ronny Blomseth var Jesper Boysen del af en større folkevandring i 2012, hvor Expert hentede omkring 15 ledende medarbedjere fra konkurrenten Elkjøp, der herhjemme står bag Elgiganten.

De mange nye folk på ledelsegangen i i Expert går internt under betegnelsen "de grønne" efter farven på Elgigantens logo, mens de gamle Expert-medarbejdere går under navnet "de orange".

Med den seneste udskiftning på posten som koncernchef domineres Experts ledelse nu klart af "de grønne" folk fra Elkjøp/Elgiganten.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Experts nye koncernchef Ronny Blomseth.

Læs også:

It-butikkernes vilde rutsjetur

Fem grunde til at din lokale pc-forhandler er forsvundet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?