Artikel top billede

Svensk kæmpekollaps: Expert-kæden konkurs

Konkursbegæring er i dag indleveret til Tingretten. 817 medarbejdere står til at miste jobbet.

Klokken 18.30 her til aften bekræftede Expert-kæden i Sverige, at kæden har indgivet en konkursbegæring ved tingsretten i Linköping.Det er et kæmpekollaps. Expert-kæden, i Sverige består af 136 butikker. De 73 butikker er ejet af Expert selv, mens 63 butikker er drevet af franchisetagere.

"Vi lavede en plan for at vende udviklingen i Sverige, vi har gennemført mange tiltag og lavet betydelige investeringer for at få det vendt. Vi har virkelig gjort et helhjertet forsøg, men vi må indse at vi ikke er lykkes, og vi kan ikke fortsætte med at drifte med tab. Nu ser vi ingen anden udvej end at stoppe finansieringen af den svenske virksomhed," udtaler koncernchef Lars Christensen.

Det var det svenske medie Corren.se, der tidligere på dagen skrev nyheden om, at Expert i Sverige havde begæret sig selv konkurs. Men det benægtede Expert i Sverige i første omgang selv.

Efterfølgende har direktøren for Expert i Sverige indrømmet overfor Corren.se, at kæden snart er fortid i Sverige.

"Vi er mange, som har arbejdet for at vende resultatet, men vi er ikke lykkedes med det," siger direktør Magne Solberg til Corren.se, samtidig med, at han beklager at det skulle komme så vidt.

Ifølge Corren.se står 817 medarbejdere til at miste deres job.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere