Artikel top billede

Brother trodser nedturen på printermarkedet: Har fundet lukrativ niche

Mens markedet skrumper og konkurrenterne slås om at være billigst på markedet for komplekse enterprise-løsninger, har print-producenten Brother fundet en niche, hvor der er forretning og fremgang at hente.

Flere års målrettet satsning på små og mellemstore kunder har været en succes for printerproducenten Brother, som i al ubemærkethed har sat sig godt og grundigt på SMB-markedet.

Ifølge Brothers nordiske marketingschef, Henning Elkjær, er mange mindre virksomheder mere optaget de opgaver, de skal have løst indenfor print og kopi,.

De ser i modsætning til mange store kunder ikke så meget på prisen for hvert ark, der bliver spyttet ud i printbakken.

Det åbner et marked, som Brother altså har formået at ramme.

I den praktiske hverdag vil kunden hellere have en lille effektiv printer ved siden af skrivebordet, fremfor det klassiske grå monstrum, der står i et særskilt printerrum, som det kræver tid at gå til og fra, forklarer Henning Elkjær.

"Det er ikke nødvendigvis sidepriser, der er det vigtigste, men derimod den opgave, man kan løse for kunden - for eksempel at printe fra de mange forskellige enheder, der findes på en arbejdsplads i dag. Så sideprisen er højere, men til gengæld er indkøb og drift af den enkelte maskine lavere," siger Henning Elkjær.

Vil kunne printe direkte

De mindre kunder er dog også kræsne og ønsker sig løsninger, hvor man kan printe direkte fra både en traditionel desktop-pc såvel som de mobile devices, som også i små virksomheder er i kraftig stigning.

"Vores stærkeste løsninger retter sig mod arbejdspladser, hvor en fire-fem mennesker arbejder. Det virker som et marked, der ikke bliver dyrket så voldsomt meget," lyder det fra Henning Elkjær, som samtidig undrer sig over, hvad han ser som konkurrenternes passivitet på SMB-markedet.

"Jeg forstå det ikke selv. Umiddelbart synes jeg, det ligger lige til højrebenet. Der er jo mange flere små virksomheder end store, og vi ser en mulighed at gå ud og jagte dem sammen med vores forhandlere," siger han.

Han peger på, at det samlede danske printermarked siden 2010 er skrumpet med godt fem procent.

I samme periode har Brother på nordisk plan formået at bevare en samlet omsætning tæt på en halv milliard danske kroner og dermed øget sin markedsandel

At Brothers SMB-satsning har været en succes illustreres ifølge marketingdirektøren også af tal fra analysefirmaet DMR.

Her fremgår det, at Brother indenfor sort/hvid-laserprintere er en klar nummer et på det danske marked med en markedsandel på 52 procent, når det gælder multifunktionsprintere. Når det gælder traditionelle laserprintere deler Brother førstepladsen med HP med en markedsandel på 34 procent.

Ser man på det samlede printmarked er Brothers markedsandel vokset fra 12,6 procent i 2010 til 13,5 procent i de første tre kvartaler af i år.

Henning Elkjær understreger, at de mange små printkunder stiller store krav til hurtig og kvalificeret service og support.

Han nævner desuden, at de mindre og billigere printermodeller, som typisk står ude hos kunderne er lettere at servicere, fordi det i mange tilfælde bedst kan betale sig at udskifte en defekt printer til en ny model.

Læs også:

Printbranchen er ved at save benene af sig selv

Derfor elsker forhandlerne Brother




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere