Artikel top billede

Brother trodser nedturen på printermarkedet: Har fundet lukrativ niche

Mens markedet skrumper og konkurrenterne slås om at være billigst på markedet for komplekse enterprise-løsninger, har print-producenten Brother fundet en niche, hvor der er forretning og fremgang at hente.

Flere års målrettet satsning på små og mellemstore kunder har været en succes for printerproducenten Brother, som i al ubemærkethed har sat sig godt og grundigt på SMB-markedet.

Ifølge Brothers nordiske marketingschef, Henning Elkjær, er mange mindre virksomheder mere optaget de opgaver, de skal have løst indenfor print og kopi,.

De ser i modsætning til mange store kunder ikke så meget på prisen for hvert ark, der bliver spyttet ud i printbakken.

Det åbner et marked, som Brother altså har formået at ramme.

I den praktiske hverdag vil kunden hellere have en lille effektiv printer ved siden af skrivebordet, fremfor det klassiske grå monstrum, der står i et særskilt printerrum, som det kræver tid at gå til og fra, forklarer Henning Elkjær.

"Det er ikke nødvendigvis sidepriser, der er det vigtigste, men derimod den opgave, man kan løse for kunden - for eksempel at printe fra de mange forskellige enheder, der findes på en arbejdsplads i dag. Så sideprisen er højere, men til gengæld er indkøb og drift af den enkelte maskine lavere," siger Henning Elkjær.

Vil kunne printe direkte

De mindre kunder er dog også kræsne og ønsker sig løsninger, hvor man kan printe direkte fra både en traditionel desktop-pc såvel som de mobile devices, som også i små virksomheder er i kraftig stigning.

"Vores stærkeste løsninger retter sig mod arbejdspladser, hvor en fire-fem mennesker arbejder. Det virker som et marked, der ikke bliver dyrket så voldsomt meget," lyder det fra Henning Elkjær, som samtidig undrer sig over, hvad han ser som konkurrenternes passivitet på SMB-markedet.

"Jeg forstå det ikke selv. Umiddelbart synes jeg, det ligger lige til højrebenet. Der er jo mange flere små virksomheder end store, og vi ser en mulighed at gå ud og jagte dem sammen med vores forhandlere," siger han.

Han peger på, at det samlede danske printermarked siden 2010 er skrumpet med godt fem procent.

I samme periode har Brother på nordisk plan formået at bevare en samlet omsætning tæt på en halv milliard danske kroner og dermed øget sin markedsandel

At Brothers SMB-satsning har været en succes illustreres ifølge marketingdirektøren også af tal fra analysefirmaet DMR.

Her fremgår det, at Brother indenfor sort/hvid-laserprintere er en klar nummer et på det danske marked med en markedsandel på 52 procent, når det gælder multifunktionsprintere. Når det gælder traditionelle laserprintere deler Brother førstepladsen med HP med en markedsandel på 34 procent.

Ser man på det samlede printmarked er Brothers markedsandel vokset fra 12,6 procent i 2010 til 13,5 procent i de første tre kvartaler af i år.

Henning Elkjær understreger, at de mange små printkunder stiller store krav til hurtig og kvalificeret service og support.

Han nævner desuden, at de mindre og billigere printermodeller, som typisk står ude hos kunderne er lettere at servicere, fordi det i mange tilfælde bedst kan betale sig at udskifte en defekt printer til en ny model.

Læs også:

Printbranchen er ved at save benene af sig selv

Derfor elsker forhandlerne Brother
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere