Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Dansk it-direktør anholdt i kæmpe svindelsag efter stor politi-razzia

Direktøren i et jysk it-firma har i en mere end en måned siddet fængslet som mistænkt i en omfattende svindelsag.

En jysk it-direktør har i mere end en måned siddet varetægtsfængslet som mistænkt i en omfattende sag om økonomisk kriminalitet.

Statsadvokaten for Særligt Økonomisk og International Kriminalitet (Bagmandspolitiet eller SØIK) har af hensyn til efterforskningen mørklagt sagen totalt og ønsker derfor ikke at give en kommentar.

Bagmandspolitiet vil heller ikke oplyse, hvad sigtelserne mod direktøren går ud på, eller hvilken retsinstans, der har taget stilling til kravet om varetægtsfængsling.

Der er desuden nedlagt navneforbud i sagen, og det er derfor ikke tilladt at offentligøre navnet på direktøren eller det firma, som han også ejer.

Flere kilder, som Computerworld har talt med, fortæller dog, at uniformeret politi 3. september i en dramatisk aktion stormede og ransagede direktørens private bolig i en mindre jysk provinsby.

Klatrede ind på stige

For at få adgang til den private bolig måtte politifolkene ifølge en kilde låne en stige hos en af naboerne.

Desuden fjernede politiet en del kasser "fyldt med papirer", ligesom der blev taget fotos.

Ifølge Computerworlds oplysninger var ransagningen led i en større aktion, som også omfatter en række andre personer og adresser.

I forlængelse af politiets razzia blev den sigtede direktør varetægtsfængslet. Siden da er fængslingen blevet forlænget flere gange. Den sigtede direktør er dog for nylig blevet løsladt og er vendt tilbage til sin virksomhed, men er ifølge Computerworlds oplysninger stadig sigtet i sagen.

Ifølge Computerworlds oplysninger drejer sigtelserne mod direktøren sig om forhold, der ikke umiddelbart har forbindelse til hans virksomhed.

Flere kilder i branchen med kendskab til sagen fortæller da også til Computerworld, at virksomheden kører videre som normalt. Regninger bliver betalt til tiden, og firmaets bankkonto er fortsat åben.

En kilde hos en af virksomhedens leverandører, som ikke ønsker sit navn nævnt, bekræfter overfor Computerworld, at man har kontaktet firmaets daglige ledelse for at drøfte situationen.

"Vi har i en periode ikke kunnet komme i kontakt med direktøren, og det fik os til at kontakte virksomheden, og der fik vi bekræftet, at direktøren var varetægtsfænglset," fortæller kilden.

Computerworld har talt med den sigtede direktør, som siger, at han ikke ønsker at udtale sig på nuværende tidspunkt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere