Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Dansk it-direktør anholdt i kæmpe svindelsag efter stor politi-razzia

Direktøren i et jysk it-firma har i en mere end en måned siddet fængslet som mistænkt i en omfattende svindelsag.

En jysk it-direktør har i mere end en måned siddet varetægtsfængslet som mistænkt i en omfattende sag om økonomisk kriminalitet.

Statsadvokaten for Særligt Økonomisk og International Kriminalitet (Bagmandspolitiet eller SØIK) har af hensyn til efterforskningen mørklagt sagen totalt og ønsker derfor ikke at give en kommentar.

Bagmandspolitiet vil heller ikke oplyse, hvad sigtelserne mod direktøren går ud på, eller hvilken retsinstans, der har taget stilling til kravet om varetægtsfængsling.

Der er desuden nedlagt navneforbud i sagen, og det er derfor ikke tilladt at offentligøre navnet på direktøren eller det firma, som han også ejer.

Flere kilder, som Computerworld har talt med, fortæller dog, at uniformeret politi 3. september i en dramatisk aktion stormede og ransagede direktørens private bolig i en mindre jysk provinsby.

Klatrede ind på stige

For at få adgang til den private bolig måtte politifolkene ifølge en kilde låne en stige hos en af naboerne.

Desuden fjernede politiet en del kasser "fyldt med papirer", ligesom der blev taget fotos.

Ifølge Computerworlds oplysninger var ransagningen led i en større aktion, som også omfatter en række andre personer og adresser.

I forlængelse af politiets razzia blev den sigtede direktør varetægtsfængslet. Siden da er fængslingen blevet forlænget flere gange. Den sigtede direktør er dog for nylig blevet løsladt og er vendt tilbage til sin virksomhed, men er ifølge Computerworlds oplysninger stadig sigtet i sagen.

Ifølge Computerworlds oplysninger drejer sigtelserne mod direktøren sig om forhold, der ikke umiddelbart har forbindelse til hans virksomhed.

Flere kilder i branchen med kendskab til sagen fortæller da også til Computerworld, at virksomheden kører videre som normalt. Regninger bliver betalt til tiden, og firmaets bankkonto er fortsat åben.

En kilde hos en af virksomhedens leverandører, som ikke ønsker sit navn nævnt, bekræfter overfor Computerworld, at man har kontaktet firmaets daglige ledelse for at drøfte situationen.

"Vi har i en periode ikke kunnet komme i kontakt med direktøren, og det fik os til at kontakte virksomheden, og der fik vi bekræftet, at direktøren var varetægtsfænglset," fortæller kilden.

Computerworld har talt med den sigtede direktør, som siger, at han ikke ønsker at udtale sig på nuværende tidspunkt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.