Artikel top billede

E-handel: It-løsninger giver comeback til den klassiske butik

Flere butikskæder arbejder med at ombygge deres webshops, så de understøtter salget i den klassiske fysiske butik. Det kan nemlig øge salget. Se her, hvordan det hænger sammen.

"Den har vi desværre ikke hjemme, men jeg kan bestille den, så vi har den på onsdag - eller måske torsdag."

Ikke nogen ideel situation for dig som kunde. Men lige så skidt er det for en butik, som udover at skuffe en kunde også mister omsætning og indtjening.

Men hvad nu, hvis ekspedienten kan bestille din vare direkte i butikkens egen webshop, og sørge for at den bliver leveret til din privatadresse?

Eller at du har bestilt varen på nettet, og at du kan være sikker på, at den står klar i butikken til afhentning om to timer.

Den slags koncepter kan forvandle e-handel fra at være strøgbutikkerne fjende nummer et, til at nettet bliver detailhandelens bedste ven.

Det siger direktør Lars Hedal fra it-firmaet Hedal, Kruse, Brohus, som lever af at udvikle færdige webshop-løsninger til blandt andet retail-kæder.

Og integrationen mellem en webshop og den fysiske butik er lige præcis den vej, som mange traditionelle butikskæder, der sælger alt fra tøj, elektronik, bøger, legetøj og kosmetik, er på vej nedad.

Den største trend i e-handel

"Der sker rigtig meget på det her område, og lige nu er den allerstørste trend i indenfor e-handel, at man prøver at få de fysiske butikker til at smelte sammen med webshoppen," siger Lars Hedal, som blandt sine kunder tæller kæder som Intersport, Matas og Inspiration.

"I den kommende julehandel vil man opleve at ekspedienterne går rundt med en lille tablet på sig. Så hvis varen er udsolgt, kan ekspedienten sælge den til dig via sin tablet-computer. Dybest set er ambitionen, at udstyre alle ekspedienter med en webshop, som de har i lommen," siger Lars Hedal.

Han vil dog ikke løfte sløret for, hvilke af hans egne kunder, der er på vej med den slags løsninger.

"Det må jeg ikke," griner han.

"Det er meget følsomt. Det er der, slaget om markedet kommer til at stå i fremtiden - at få webshoppen og butikken til at smelte sammen på den rigtige måde," siger han.

Matcher prisen

Han peger på, at de klassiske butikskæder de seneste år har arbejdet hårdt for at blive konkurrencedygtige og matche e-butikkernes priser.

Gamle dyder som høflig betjening, god service og vejledning kan så få en renæssance og igen blive det, som lokker kunderne ind ad døren og får dankortet op ad lommen.

"Nu er det convenience, der driver store dele af den danske e-handel. I mange år var det sådan, at hvis du købte på nettet, så kunne du spare penge. Men så begyndte de fysiske forretninger - specielt indenfor forbrugerelektronik - at matche de priser, man kan få på nettet. Og når priserne er de samme på nettet og i en fysisk forretning, så er ting som service og returnering af varer nemmere i en fysisk forretning," siger Lars Hedal.

Som leverandør af færdige e-handelsløsninger har han allerede mærket, at butikskæderne er ved at genvinde pusten.

"I mange år har vi talt om de her rene dotcom-virksomheder som Amazon. Men det er ikke længere der, vi ser væksten i onlinesalget. Nu kommer væksten fra de klassiske detailkæder. De er kommet senere i gang. Men de kan én ting, som de rene onlinespillere har svært ved. De kan gøre det mere bekvemt for kunden," siger Lars Hedal.

Han nævner en undersøgelse fra tøjbranchen, hvor op mod 25 procent af de kunder, der kommer ind ad døren, går hjem uden at have købt noget, fordi den vare de ville købe ikke var på hylden i den rigtige størrelse eller farve.

"Formålet med de nye webshop-løsninger er at få fat i den omsætning man i dag går glip af," slutter Lars Hedal.

Læs også:

Fætter BR rykker webhandel ind i de fysiske butikker

Gik nye veje: Sådan fik vi en kæmpe-optur i web-butikken

Fynsk it-milliardær spinder guld på e-handelsløsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere