Artikel top billede

Danske distributører bliver centrale for Apples erhvervssalg

Ny management-service fra Apple gør det muligt for kunderne at konfigurere computere, tablets og telefoner lige ud af æsken. Det gør for alvor Apple til en seriøs spiller på erhvervsmarkedet, lyder det fra distributør.

I løbet af december åbner Apple for at it-forhandlere og -distributører selv kan designe og udvikle konfigurationer af Apples computere, tablets og telefoner gennem det såkaldte DEP-program (Device Enrollment Programme).

Hidtil har Apple siddet tungt på de services, som er en del af DEP-programmet.

Men i fremtiden kan både distributører, forhandlere og kunder selv sammenstykke opsætning af software, brugerprofiler og apps.

Dermed giver Apple for første gang sine partnere adgang til selv at styre, en vigtig del af relationen til slutkunderne.

Hos distributøren Tech Data roser broadline-direktør Klaus Gregersen Apple for nu at lukke partnere ind i varmen.

Seriøst bud

"Det her er en af de løftestænger, som Apple gør for at blive et seriøst bud på en producent, der adresserer erhvervsmarkedet ," siger Klaus Gregersen.

Han mener, at forhandlere og distributører nu kan se frem til at skulle spille en helt ny rolle i Apples univers.

Sammen med konkurrenten Ingram Micro er Tech Data udpeget som de to distributører, der på det danske marked skal hjælpe it-forhandlerene med at udnytte mulighederne i Apples udrulningsprogram.

Helt konkret skal de to distributører stå for at drive et interface, hvor Apples forhandlere via et særligt kunde-id kan tilmelde deres kunder til DEP-programmet.

Den enkelte bruger skal så blot pakke sin nye enhed ud af æsken og forbinde til nettet, hvor den relevante konfiguration så bliver lagt automatisk på via en særlig mobile device management-server (MDM).

"Meget store institutioner synes, det er genialt, at de selv kan konfigurere enheden. Det er en kæmpefordel, fordi man så ikke skal have en konsulent eller en it-medarbejder ud og holde den enkelte medarbejder i hånden, når de skal tage deres nye maskine i brug," siger Klaus Gregersen.

Apple har hidtil benyttet sit DEP-program til at servicere skoler og andre uddannelsesinstitutioner, som deler tablets til lærere og elever.

Ifølge Klaus Gregersen vil Apples åbning af DEP-programmet i første omgang være interessant for især store kunder.

Men der er ikke noget i vejen for at Apple-forhandlere vil kunne betjene mindre virksomheder, der skal have hjælp til at styre deres Apple-enheder.

De største Apple-forhandlere på det danske marked tæller ifølge Klaus Gregersen blandt andet it-firmaer som Atea, Comm2ig, KMD, Dustin og ED Data.

Læs også:

Apple bløder op over for sine forhandlere: Giver grønt lys til helt nyt område

Apple giver kold skulder til Tech Data: Får ikke lov at sælge iPhone i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere