Artikel top billede

Atea-opkøb: Flere firmaer var ude efter Axcess

Axcess-direktør og hovedaktionær Stig Abildsø har de seneste måneder forhandlet til flere sider, før han besluttede sig for at sælge sit selskab til Atea. Se her, hvem der også var ude efter selskabet.

Både danske og internationale spillere var med i slutspillet, da netværksforhandleren Axcess forhandlede om salg af virksomheden.

Ifølge Computerworlds oplysninger har både KMD og TDC's netværksselskab Netdesign været i forhandlinger om køb af Axcess. Men også den i Danmark ret ukendte koncern Dimension Data har undervejs vist interesse for at bruge Axcess som et brohoved til at komme ind på det nordiske marked.

I sidste ende valgte hovedaktionær og direktør, Stig Abildsø, dog at sælge sin virksomhed til Atea, som i går lagde 317 millioner kroner på bordet i et af årets mest markante opkøb i den danske it-branche.

Stig Abildsø selv fortæller til Computerworld, at forhandlingerne forhandlingere om salget har været i gang i "nogle måneder".

Han bekræfter samtidig, at flere virksomheder var interesseret i at købe det succesfulde it-firma. Han vil dog - "af respekt for virksomhederne", som han udtrykker det - ikke sætte navn på, hvilke firmaer der er tale om.

"Der var flere dialoger i løbet af den proces, som vi startede for nogle måneder tilbage. Og ja, der har været flere spillere inde i processen," siger Stig Abildsø til Computerworld.

Pressede prisen op

Med flere interesserede købere i baghånden har Axcess ejere været i en gunstig forhandlingsposition, og det er sandsynligt, at det har været med til at presse købsprisen. Det ønsker Stig Abildsø dog ikke at kommentere.

"Men du sidder i en salgssituation, hvor der er udbud og efterspørgsel. Hvis du selv stod og skulle købe en vare, og der kun var én tilbage, og der blev budt, så er det en del af processen," siger Stig Abildsø.

Hverken KMD eller Netdesign ønsker at kommentere, om de har budt på Axcess, men begge steder peger man på, at man på det seneste har foretaget større eller mindre opkøb af virksomheder.

Atea bliver størst

Hos Axcess fortæller Stig Abildsø, at beslutningen om at sælge til Atea er resultatet af længere tids overvejelser om, hvor Axcess skulle bevæge sig hen.

"Vi har i bestyrelsen spurgt os selv, om vi selv skulle satse på en konsolidering. Skulle vi udvide geografisk, eller om vi skule gå ud i noget fusion - køb eller salg. Alle de aspekter har vi kigget på. Det er så endt med, at vi nu har sagt, at det bedste er, at Axcess bliver solgt til Atea," lyder det fra Stig Abildsø.

Med købet af Axcess fordobler Atea sin markedsandel på markedet for Cisco-løsninger, som hidtil har været en central del af Axcess forretning.

Atea bliver nu suverænt den største enkeltleverandør af netværksløsninger på det danske marked, mens KMD og Netdesign sammen med firmaet Conscia må slås om andenpladsen.

Læs også:

Axcess-opkøb varsler nye tider for Atea

Her er hemmeligheden bag Axcess' succesridt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere