Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Microsoft bøjer sig for massiv kritik: Udskyder aflivningen af dansk softwareklassiker

Pres fra forhandlere og frygten for at skulle smide et hav af eksisterende it-løsninger på møddingen har fået Microsoft til at udskyde stop for salget af den ældre version af ERP-systemet C5.

Microsoft erkender nu, at man har været for ivrig efter at udfase en 2012-versionen af det klassiske ERP-program C5 og giver omkring 200 danske C5-forhandlere mulighed for at fortsætte salget af den gamle version af det populære økonomiprogram frem til udgangen af 2016.

Siden Microsoft i oktober 2013 lancerede en cloud-udgave af C5, har det været planen at stoppe salget af den ældre version fra 1. april i år.

Men efter vedholdende klagesange fra C5-forhandlerne har Microsoft her kort før deadline altså besluttet at holde døren åben for salg af den 2012-version.

Danske forhandlere har presset på

Indtil i dag har det varslede stop for salg af den ældre C5-version truet med at fjerne grundlaget for mange forhandleres forretning.

De har derfor presset på for at få forlænget fristen, siger partnerchef for Microsofts danske ERP-forretning, Maja Løve Dybdahl.

"Når vores partnere gentagne gange kommer med det her ønske, skal vi jo tænke os godt om. Så vi har lyttet til det og gjort, hvad vi kan for at imødekomme det, og derfor har vi valgt at forlænge partnernes mulighed for at sælge den gamle version af C5 frem til januar 2017," siger Maja Løve Dybdahl, som på et møde torsdag i denne uge kunne præsentere den glade nyhed for en større gruppe C5-partnere.

Hun siger, at forlængelsen giver partnerne bedre muligheder for at supportere eksisterende kunder og tilpasse deres forretning.

Hun understreger dog, at Microsoft holder fast i sin cloud-strategi på ERP-markedet.

Hjælper forhandlere ud af klemme

Historien er et eksempel hvordan Microsofts overgang til cloud-produkter sætter forhandlere i en klemme.

De nyeste versioner af C5 er bygget på en kerne af det mere avancerede NAV-system.

Microsoft har dog holdt fast ved C5-navnet i sin markedsføring.

Blandt forhandlere bliver den nye version af C5 dog konsekvent omtalt som en "NAV-løsning".

Det ordvalg skyldes, at mange forhandlere gennem årene har investeret store penge i at udvikle brancheløsninger og add-ons baseret til de ældre C5-versioner.

De løsninger er en vigtig del af mange forhandleres forretning.

Men i de nye C5-versioner er disse løsninger reelt ubrugelige.

Og det koster både tid og penge for forhandlerne at konvertere deres eksisterende løsninger til den nye teknologi.

Derfor er de nyere versioner af C5 det samme som en NAV set fra deres stol.

Ros fra partnere

Forlængelsen af salgsperioden for den gamle C5-version bliver derfor godt modtaget blandt forhandlerne, som nu får mere tid til at tilpasse sig de nye tider.

Hos Bornerup Datacenter Thisted siger partner Christian Søe-Larsen, at det for mange partnere har været umuligt at nå at konvertere eksisterende løsninger over til den nye platform

"Hvis man fjerner muligheden for at sælge 2012, slår man partnernes forretning ihjel, fordi partnerne ikke er klar til at få deres løsninger over på NAV. Så grundlæggende er det en fornuftig beslutning. Der er mange gode løsninger ude i partnerkanalen, som pludselig ville være umulige at sælge til nye kunder. Det får vi nu to år ekstra til," siger Christian Søe-Larsen.

Han ærgrer sig dog over, at det har taget Microsoft så lang tid at nå frem til sin beslutning.

"Jeg er lidt træt af, at man så længe har holdt fast i, at man ville stoppe salget af den gamle licens. Når vi i et år har været ude i markedet og sige til kunderne, at de ikke længere kan købe C5-licenser, så kommer vi jo til at lyde utroværdige," siger Christian Søe-Larsen.

"Om to år er vi længere fremme"

Hos en af landets største Microsoft-partnere, Elbek & Vejrup, der har satset hårdt på at tilbyde sine kunder cloud-baserede løsninger, roser direktør Niels Elbek også Microsofts beslutning:

"Det er det eneste rigtige at gøre både for partnere, for Microsoft selv og for kunderne. Så det er glædeligt, at de engang imellem vender skråen og tager de kritiske røster hos forhandlerne alvorligt. Men der er ingen tvivl om, at Microsoft holder fast ved sin cloudstrategi. Men om to år er vi alle sammen væsentligt længere fremme end vi er i dag," siger Niels Elbek.

Samme toner kommer fra Concept Data i Herning, hvor direktør Kris Klintebæk mener, at Microsoft burde tage konsekvensen og helt droppe det kommende stop for salg af licenser til den gamle C5-version.

"Microsoft burde efter min mening aldrig have haft den tanke at 2012-versionen af C5 skulle have en udløbsdato. Det er helt ok, at de laver lillebror til NAV, men at kalde den C5, er en forkert beslutning, for den har intet at gøre med den gamle C5. Det har man jo nok erkendt, siden man forlænger udløbsdatoen på den gamle version," siger Kris Klintebæk.

Hos Concept Data har man i øvrigt taget konsekvensen af Microsofts strategi for sine ERP-produkter og har taget to konkurrerende produkter - e-conomic og Applicor - ind i forretningen. Det kan du lsæe mere om her.

Læs også:

Microsofts C5-eventyr kan ende som et mareridt

Danske partnere fylder hylderne med Microsoft-rivalers produkter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje