Microsoft bøjer sig for massiv kritik: Udskyder aflivningen af dansk softwareklassiker

Pres fra forhandlere og frygten for at skulle smide et hav af eksisterende it-løsninger på møddingen har fået Microsoft til at udskyde stop for salget af den ældre version af ERP-systemet C5.

Microsoft erkender nu, at man har været for ivrig efter at udfase en 2012-versionen af det klassiske ERP-program C5 og giver omkring 200 danske C5-forhandlere mulighed for at fortsætte salget af den gamle version af det populære økonomiprogram frem til udgangen af 2016.

Siden Microsoft i oktober 2013 lancerede en cloud-udgave af C5, har det været planen at stoppe salget af den ældre version fra 1. april i år.

Men efter vedholdende klagesange fra C5-forhandlerne har Microsoft her kort før deadline altså besluttet at holde døren åben for salg af den 2012-version.

Danske forhandlere har presset på
Indtil i dag har det varslede stop for salg af den ældre C5-version truet med at fjerne grundlaget for mange forhandleres forretning.

De har derfor presset på for at få forlænget fristen, siger partnerchef for Microsofts danske ERP-forretning, Maja Løve Dybdahl.

"Når vores partnere gentagne gange kommer med det her ønske, skal vi jo tænke os godt om. Så vi har lyttet til det og gjort, hvad vi kan for at imødekomme det, og derfor har vi valgt at forlænge partnernes mulighed for at sælge den gamle version af C5 frem til januar 2017," siger Maja Løve Dybdahl, som på et møde torsdag i denne uge kunne præsentere den glade nyhed for en større gruppe C5-partnere.

Hun siger, at forlængelsen giver partnerne bedre muligheder for at supportere eksisterende kunder og tilpasse deres forretning.

Hun understreger dog, at Microsoft holder fast i sin cloud-strategi på ERP-markedet.

Hjælper forhandlere ud af klemme
Historien er et eksempel hvordan Microsofts overgang til cloud-produkter sætter forhandlere i en klemme.

De nyeste versioner af C5 er bygget på en kerne af det mere avancerede NAV-system.

Microsoft har dog holdt fast ved C5-navnet i sin markedsføring.

Blandt forhandlere bliver den nye version af C5 dog konsekvent omtalt som en "NAV-løsning".

Det ordvalg skyldes, at mange forhandlere gennem årene har investeret store penge i at udvikle brancheløsninger og add-ons baseret til de ældre C5-versioner.

De løsninger er en vigtig del af mange forhandleres forretning.

Men i de nye C5-versioner er disse løsninger reelt ubrugelige.

Og det koster både tid og penge for forhandlerne at konvertere deres eksisterende løsninger til den nye teknologi.

Derfor er de nyere versioner af C5 det samme som en NAV set fra deres stol.

Ros fra partnere
Forlængelsen af salgsperioden for den gamle C5-version bliver derfor godt modtaget blandt forhandlerne, som nu får mere tid til at tilpasse sig de nye tider.

Hos Bornerup Datacenter Thisted siger partner Christian Søe-Larsen, at det for mange partnere har været umuligt at nå at konvertere eksisterende løsninger over til den nye platform

"Hvis man fjerner muligheden for at sælge 2012, slår man partnernes forretning ihjel, fordi partnerne ikke er klar til at få deres løsninger over på NAV. Så grundlæggende er det en fornuftig beslutning. Der er mange gode løsninger ude i partnerkanalen, som pludselig ville være umulige at sælge til nye kunder. Det får vi nu to år ekstra til," siger Christian Søe-Larsen.

Han ærgrer sig dog over, at det har taget Microsoft så lang tid at nå frem til sin beslutning.

"Jeg er lidt træt af, at man så længe har holdt fast i, at man ville stoppe salget af den gamle licens. Når vi i et år har været ude i markedet og sige til kunderne, at de ikke længere kan købe C5-licenser, så kommer vi jo til at lyde utroværdige," siger Christian Søe-Larsen.

"Om to år er vi længere fremme"
Hos en af landets største Microsoft-partnere, Elbek & Vejrup, der har satset hårdt på at tilbyde sine kunder cloud-baserede løsninger, roser direktør Niels Elbek også Microsofts beslutning:

"Det er det eneste rigtige at gøre både for partnere, for Microsoft selv og for kunderne. Så det er glædeligt, at de engang imellem vender skråen og tager de kritiske røster hos forhandlerne alvorligt. Men der er ingen tvivl om, at Microsoft holder fast ved sin cloudstrategi. Men om to år er vi alle sammen væsentligt længere fremme end vi er i dag," siger Niels Elbek.

Samme toner kommer fra Concept Data i Herning, hvor direktør Kris Klintebæk mener, at Microsoft burde tage konsekvensen og helt droppe det kommende stop for salg af licenser til den gamle C5-version.

"Microsoft burde efter min mening aldrig have haft den tanke at 2012-versionen af C5 skulle have en udløbsdato. Det er helt ok, at de laver lillebror til NAV, men at kalde den C5, er en forkert beslutning, for den har intet at gøre med den gamle C5. Det har man jo nok erkendt, siden man forlænger udløbsdatoen på den gamle version," siger Kris Klintebæk.

Hos Concept Data har man i øvrigt taget konsekvensen af Microsofts strategi for sine ERP-produkter og har taget to konkurrerende produkter - e-conomic og Applicor - ind i forretningen. Det kan du lsæe mere om her.

Læs også:

Microsofts C5-eventyr kan ende som et mareridt

Danske partnere fylder hylderne med Microsoft-rivalers produkter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.