Artikel top billede

Smart bankmanøvre skal hjælpe Expert på fode

Expert-kæden forsøger nu at fylde en slunken pengekasse ved hjælp af nye tiltag. Især den danske forretning belaster koncernens økonomi.

Med en større finansiel manøvre på i alt 700 millioner kroner har ejerne af retail-koncernen Expert købt sig til lidt ekstra tid til at realisere sine ambitiøse fremtidsplaner.

Ifølge den norske avis Dagens Næringsliv indskyder investoren Øivind Tiedemandsen den norske Wilhelmsen-familie, hvad der svarer til 350 millioner danske kroner i ny kapital.

Samtidig er Experts bankforbindelse, DNB, gået med til at konvertere gæld for et tilsvarende beløb til gengæld for en større aktiepost i koncernen.

"Konverteringen sker gennem en ny aftale med banken. I denne sammenhæng bidrager både ejerne og banken," siger Experts koncernchef Ronny Blomseth til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen ønsker hverken Ronny Blomseth eller Øivind Tiedemandsen at oplyse præcis, hvor meget gæld banken eftergiver.

De mange millioner skal polstre Expert til de næste fem år, hvor koncernen har planer om at bygge en stribe megavarehuse i både Norge og Danmark.

Alene i Danmark er der 25 store varehuse på vej. Men indtil de begynder at skaffe penge i kassen, vil den danske del af Expert være koncernens smertensbarn.

I 2014 blev 32 danske Expert-butikker lukket som led i en større oprydning blandt de mindre Expert-butikker. Det belaster det seneste regnskab med, hvad der svarer til 130 millioner danske kroner.

"Før sommeren (2014, red.) opdagede jeg, at vores butikker ikke var profitable. Det burde jeg have set før," siger Ronny Blomseth til Dagens Næringsliv.

Avisen kan også fortælle, at omstrukturering af koncernen vil sætte et negativt aftryk i det kommende regnskab på op mod 80 millioner kroner, og Ronny Blomseth siger rent ud, at Expert i sit kommende regnskab vil ende med et "større underskud".

Det er mindre end et halvt år siden, at Ronny Blomseth afløste danskeren Lars Christensen på posten som Experts koncernchef. Lars Christensen ønsker i dag ikke at udtale sig om økonomien i Expert-koncernen.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ronny Blomseth og fra Experts danske direktør Jesper Boysen.

Læs også:

Den store oprydning: Det handler kampen om Expert om

Expert ruster sig til priskrig mod Elgiganten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere