Artikel top billede

Smart bankmanøvre skal hjælpe Expert på fode

Expert-kæden forsøger nu at fylde en slunken pengekasse ved hjælp af nye tiltag. Især den danske forretning belaster koncernens økonomi.

Med en større finansiel manøvre på i alt 700 millioner kroner har ejerne af retail-koncernen Expert købt sig til lidt ekstra tid til at realisere sine ambitiøse fremtidsplaner.

Ifølge den norske avis Dagens Næringsliv indskyder investoren Øivind Tiedemandsen den norske Wilhelmsen-familie, hvad der svarer til 350 millioner danske kroner i ny kapital.

Samtidig er Experts bankforbindelse, DNB, gået med til at konvertere gæld for et tilsvarende beløb til gengæld for en større aktiepost i koncernen.

"Konverteringen sker gennem en ny aftale med banken. I denne sammenhæng bidrager både ejerne og banken," siger Experts koncernchef Ronny Blomseth til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen ønsker hverken Ronny Blomseth eller Øivind Tiedemandsen at oplyse præcis, hvor meget gæld banken eftergiver.

De mange millioner skal polstre Expert til de næste fem år, hvor koncernen har planer om at bygge en stribe megavarehuse i både Norge og Danmark.

Alene i Danmark er der 25 store varehuse på vej. Men indtil de begynder at skaffe penge i kassen, vil den danske del af Expert være koncernens smertensbarn.

I 2014 blev 32 danske Expert-butikker lukket som led i en større oprydning blandt de mindre Expert-butikker. Det belaster det seneste regnskab med, hvad der svarer til 130 millioner danske kroner.

"Før sommeren (2014, red.) opdagede jeg, at vores butikker ikke var profitable. Det burde jeg have set før," siger Ronny Blomseth til Dagens Næringsliv.

Avisen kan også fortælle, at omstrukturering af koncernen vil sætte et negativt aftryk i det kommende regnskab på op mod 80 millioner kroner, og Ronny Blomseth siger rent ud, at Expert i sit kommende regnskab vil ende med et "større underskud".

Det er mindre end et halvt år siden, at Ronny Blomseth afløste danskeren Lars Christensen på posten som Experts koncernchef. Lars Christensen ønsker i dag ikke at udtale sig om økonomien i Expert-koncernen.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ronny Blomseth og fra Experts danske direktør Jesper Boysen.

Læs også:

Den store oprydning: Det handler kampen om Expert om

Expert ruster sig til priskrig mod Elgiganten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere