Artikel top billede

Smart bankmanøvre skal hjælpe Expert på fode

Expert-kæden forsøger nu at fylde en slunken pengekasse ved hjælp af nye tiltag. Især den danske forretning belaster koncernens økonomi.

Med en større finansiel manøvre på i alt 700 millioner kroner har ejerne af retail-koncernen Expert købt sig til lidt ekstra tid til at realisere sine ambitiøse fremtidsplaner.

Ifølge den norske avis Dagens Næringsliv indskyder investoren Øivind Tiedemandsen den norske Wilhelmsen-familie, hvad der svarer til 350 millioner danske kroner i ny kapital.

Samtidig er Experts bankforbindelse, DNB, gået med til at konvertere gæld for et tilsvarende beløb til gengæld for en større aktiepost i koncernen.

"Konverteringen sker gennem en ny aftale med banken. I denne sammenhæng bidrager både ejerne og banken," siger Experts koncernchef Ronny Blomseth til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen ønsker hverken Ronny Blomseth eller Øivind Tiedemandsen at oplyse præcis, hvor meget gæld banken eftergiver.

De mange millioner skal polstre Expert til de næste fem år, hvor koncernen har planer om at bygge en stribe megavarehuse i både Norge og Danmark.

Alene i Danmark er der 25 store varehuse på vej. Men indtil de begynder at skaffe penge i kassen, vil den danske del af Expert være koncernens smertensbarn.

I 2014 blev 32 danske Expert-butikker lukket som led i en større oprydning blandt de mindre Expert-butikker. Det belaster det seneste regnskab med, hvad der svarer til 130 millioner danske kroner.

"Før sommeren (2014, red.) opdagede jeg, at vores butikker ikke var profitable. Det burde jeg have set før," siger Ronny Blomseth til Dagens Næringsliv.

Avisen kan også fortælle, at omstrukturering af koncernen vil sætte et negativt aftryk i det kommende regnskab på op mod 80 millioner kroner, og Ronny Blomseth siger rent ud, at Expert i sit kommende regnskab vil ende med et "større underskud".

Det er mindre end et halvt år siden, at Ronny Blomseth afløste danskeren Lars Christensen på posten som Experts koncernchef. Lars Christensen ønsker i dag ikke at udtale sig om økonomien i Expert-koncernen.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ronny Blomseth og fra Experts danske direktør Jesper Boysen.

Læs også:

Den store oprydning: Det handler kampen om Expert om

Expert ruster sig til priskrig mod Elgiganten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere