Artikel top billede

Smart bankmanøvre skal hjælpe Expert på fode

Expert-kæden forsøger nu at fylde en slunken pengekasse ved hjælp af nye tiltag. Især den danske forretning belaster koncernens økonomi.

Med en større finansiel manøvre på i alt 700 millioner kroner har ejerne af retail-koncernen Expert købt sig til lidt ekstra tid til at realisere sine ambitiøse fremtidsplaner.

Ifølge den norske avis Dagens Næringsliv indskyder investoren Øivind Tiedemandsen den norske Wilhelmsen-familie, hvad der svarer til 350 millioner danske kroner i ny kapital.

Samtidig er Experts bankforbindelse, DNB, gået med til at konvertere gæld for et tilsvarende beløb til gengæld for en større aktiepost i koncernen.

"Konverteringen sker gennem en ny aftale med banken. I denne sammenhæng bidrager både ejerne og banken," siger Experts koncernchef Ronny Blomseth til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen ønsker hverken Ronny Blomseth eller Øivind Tiedemandsen at oplyse præcis, hvor meget gæld banken eftergiver.

De mange millioner skal polstre Expert til de næste fem år, hvor koncernen har planer om at bygge en stribe megavarehuse i både Norge og Danmark.

Alene i Danmark er der 25 store varehuse på vej. Men indtil de begynder at skaffe penge i kassen, vil den danske del af Expert være koncernens smertensbarn.

I 2014 blev 32 danske Expert-butikker lukket som led i en større oprydning blandt de mindre Expert-butikker. Det belaster det seneste regnskab med, hvad der svarer til 130 millioner danske kroner.

"Før sommeren (2014, red.) opdagede jeg, at vores butikker ikke var profitable. Det burde jeg have set før," siger Ronny Blomseth til Dagens Næringsliv.

Avisen kan også fortælle, at omstrukturering af koncernen vil sætte et negativt aftryk i det kommende regnskab på op mod 80 millioner kroner, og Ronny Blomseth siger rent ud, at Expert i sit kommende regnskab vil ende med et "større underskud".

Det er mindre end et halvt år siden, at Ronny Blomseth afløste danskeren Lars Christensen på posten som Experts koncernchef. Lars Christensen ønsker i dag ikke at udtale sig om økonomien i Expert-koncernen.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ronny Blomseth og fra Experts danske direktør Jesper Boysen.

Læs også:

Den store oprydning: Det handler kampen om Expert om

Expert ruster sig til priskrig mod Elgiganten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere