Artikel top billede

Direktør Jan Misser fra den 100 mand store it-virksomhed Datacon har vundet en kæmpeordre på den anden side af kloden. Det bliver en af verdens største løsninger på Microsofts Dynamics AX-platform.

Jubel i dansk it-firma efter kæmpe-ordre: Skal levere et af verdens største ERP-systemer

Allerød-virksomheden Datacon skal levere et af verdens største ERP-systemer til global kunde.

Den nordsjællandske it-virksomhed Datacon skal over de næste fem år levere, hvad der bliver en af verdens største ERP-løsninger på Microsofts AX-platform.

Ordren kommer fra den australske rejsekoncern Flight Centre Travel Group, der udover det australske kontinent også opererer på det nordamerikanske marked og i Fjernøsten. Når løsningen er fuldt udbygget vil den have en kapacitet på op til 18.000 brugere.

Den nye ordre har en værdi på op mod 100 millioner kroner, og den er kommet i hus efter halvandet års forarbejde, hvor Datacon har været i konkurrence med flere globale leverandører som Amadeus og Sabre, fortæller Datacons direktør Jan Misser.

"Det virkede som en Davids kamp mod Goliat, da vi først blev kontaktet med henblik på, om vi havde lyst til at gå ind i kampen om at vinde kontrakten for Flight Centre. Vi vidste, at vi havde en konkurrencedygtig løsning, men der er langt fra Allerød til Brisbane, hvor Flight Centre har hovedsæde", siger Jan Misser, administrerende direktør i Datacon.

Hos analysefriamet Herbert Nathan & Co. er chef-konsulent Claus Grunnet-Jensen imponeret over, at det er lykkedes en mindre dansk ERP-forhandler at løbe med den store ordre.

"Målt i antal af brugere er det en meget stor AX-installation. Det bliver spændende at se, hvordan projektet arter sig. Der er ingen tvivl om, at Microsoft er meget optaget af at placere sig højere oppe i ERP-markedet, så Microsoft er givetvis meget tilfreds med, at Datacon har fået denne ordre," siger Claus Grunnet-Jensen.

Har udviklet egen nicheløsning

Allerød-firmaet har de seneste fem år haft sin egenudviklede løsning til rejsebranchen - baseret på Microsofts ERP-system Dynamics AX.

Netop den innovation, som Datacons egenudviklede løsning er bygget på, har været en af de afgørende argumenter for, at den australske kunde valgte at købe dansk.

Jan Misser fortæller, at den første kontakt til Flight Centre Travel Group kom i stand med hjælp fra Microsoft i Australien, som blev bedt om at give et bud på en forhandler, der kunne levere en løsning specielt målrettet til rejsebranchen.

Den forespørgsel landede tilfældigvis på skrivebordet hos danskeren Thomas Gudman, som på det tidspunkt arbejdede for Microsoft i Australien.

Han kunne huske, at der hjemme i Danmark fandtes et firma, som havde udviklet en brancheløsning netop til rejsearrangører.

Det var første skridt i den kontakt, der nu er mundet ud i en femårig aftale.

Aftalen betyder, at Datacon skal levere den software, som blandt andet skal styre håndteringen af betaling for de mange tusinde rejsende, der benytter Flight Centre globalt set.

Bliver en af verdens største løsninger

"Vores løsning, der er bygget ovenpå Microsofts Dynamics, var med til at rykke Flight Centre det sidste stykke i retning af den nye platform," siger Jan Misser som fortæller, at en mindre gruppe Datacon-medarbejdere permanent skal udstationeres henholdsvis i Brisbane i Australien såvel som i Boston og New York.

Og hvis alt går efter planen, kommer aftalen som nævnt til at skæppe i kassen hos Datacon med en samlet omsætning på op til 100 millioner kroner.

Den australske ordre har også fået Datacon til at overveje at åbne et selvstændigt kontor i Australien som et springbræt til at lave yderligere forretninger på markedet "down under".

Læs også:

Mangel på nye it-talenter? Her oplærer vi dem selv

Datacon brændte sig på jysk eventyr




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere