Artikel top billede

Millionerne ruller ind hos nystartet dansk it-firma

Salg af standard-hardware er en guldgrube for it-forhandleren eGiss, som på mindre end to år har skabt en omsætning på mere end 200 millioner kroner.

Hurtig og effektiv levering af standardiserede hardware-løsninger er nøglen til succes for den nystartede hardware-forhandler eGiss, som på bare to år har skabt en trecifret millionomsætning.

eGiss' forretning retter sig mod store globale virksomheder.

Forretningsmodellen er så stor en succes, at man i sit første fulde regnskabsår leverede et overskud før skat på 7,9 millioner kroner ud af en samlet omsætning på 207 millioner kroner.

"Store globale kunder har svært ved at få én aftale med én leverandør. I stedet bliver de typisk henvist til at købe ind hos lokale it-forhandlere. Men vi tilbyder en kontrakt, som sikrer, at det er den samme vare og den samme pris, de får varer til i hele verden," siger direktør Jesper Ravn, som stiftede selskabet i begyndelsen af 2013 efter at være brudt ud af firmaet Comm2ig.

Til illustration fortæller han, at eGiss i dag servicerer 170.000 pc-brugere fordelt på 14-15 globale kunder.

Han fremhæver TetraPak som en af de kunder, der nyder godt af at handle med eGiss.

"Det er jo ikke deres core business at konfigurere en pc og sende den til deres kontor i Venezuela. De er lykkelige for at slippe for den opgave, og det skaber grundlaget for vores forretning," fortæller Jesper Ravn, der selv ejer 20 procent af firmaet, mens den resterende ejerandel ligger hos den østjyske it-distributør DCC.

Har taget gamle kunder med sig

Han erkender, at en del af den vildtvoksende omsætning er fulgt med fra hans tid i Comm2ig.

Men han ønsker ikke at sætte tal på, hvor meget forretning han på den måde har taget med fra sin tidligere arbejdsgiver.

"Vi har et par kunder, som jeg også har handlet med i min tid i Comm2ig. Men vi har mange nye kunder og ny forretning, som vi selv har været ude og grave op," lyder det fra Jesper Ravn, som i løbet af i år forventer yderligere vækst med en omsætning på mellem 350 og 400 millioner kroner.

eGiss beskæftiger i dag 15 ansatte.

Men modsat mange andre danske it-forhandlere har man helt fravalgt de konsulent-ydelser, som efter traditionel visdom er det, der giver smør på brødet for en it-forhandler.

I stedet trække man på logistik, som man kan dele med medejerne i DCC.

"Jeg er forhandler, men jeg er i høj grad også distributør. En stor del af vores forretning bygger på effektiv logistik, som danner grundlaget for vores indtjening. Kernen i vores forretning er end user customization, som understøtter kundernes værdikæde og giver dem lavere TCO (total cost og ownershipp, red.)," siger Jesper Ravn.

Læs også:

Topsælger forlader Comm2ig

Danske DCC tjener kassen på at gøre genbrugs-pc'er sexede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.