Artikel top billede

Peptalk fra Intel: Windows 10 og ny superchip vil redde pc-salget

Intel, Abu Dhabi: Pc-salget har i årevis været presset. Men ny lysner det, og fremtiden bliver stor, mener Intel. Det er der især to særlige grunde til. Se dem her.

Salget af nye pc'er har i snart et par år været mere end almindeligt blegt.

Men det kan der snart bliver lavet om på, lyder det trøstende fra chip-producenten Intel.

Inden nytår vil Intel lancere sin nyeste 14 nanometer chip, som går under navnet Skylake. Og sammen med udsigten til, at Microsoft i andet halvår åbner for salget af Windows 10, er der al mulig grund til at være optimistisk på vegne af pc-producenterne.

Det håbefulde budskab kom tirsdag i denne uge fra Intels øverste chef for kanalsalg, Maurits Tichelman, i en tale ved Intels Solutions Summit i Abu Dhabi.

"Det er sjældent, at man ser, at Intel og Microsoft samtidig frigiver fantastisk innovation til computerindustrien. Men det sker altså i år," lød det fra Maurits Tichelman.

Håb: Kunder vil købe stort ind
Han spår derfor, at pc-kunderne nu vil få tegnebogen op ad lommen for at købe stort ind.

Tichelman mindede desuden producenter og forhandlere om, at Microsoft tilbyder kunderne gratis opgradering fra Windows 8 til Windows 10.

Derfor bør det være nemmere at tale med kunderne om ny pc-indkøb, mente han.

Han benyttede også lejligheden til at minde om udløbet på support og opdatering af Windows Server 2003, som også kan løfte forhandlernes salg.

Hans glade pc-budskab blev senere fulgt op af Laura Crone, chef Intels client computing. Hun mindede om, at kundernes eksisterende pc-park er ved at slå en historisk aldersrekord.

"På verdensplan er 600 millioner pc'er i dag ældre end fire år, og den gennemsnitlige alder for en pc er steget med mellem et til halvandet år. Skift dem ud!" lød hendes opråb til Intels partnere.

"I EMEA-regionen er der alene 160 millioner af de gamle pc'er i omløb, så der er masser af forretningsmuligheder," sagde Laura Crone.

Læs også:

Windows 10 vil kunne køre Android og iOS-apps

Lanceringsdato lækket: Du får Windows 10 om få måneder

Pc-markedet fortsætter med at krympe kraftigt - XP får skylden

Den store danske pc-krig er slut: Kineserne vandt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere