Artikel top billede

Foto: Mikkel William Nielsen. (Foto: Mikkel William Nielsen /)

HTC sadler om i Danmark og Norden: Ny administrerende direktør

HTC har netop udnævnt en ny administrerende direktør i Norden.

HTC, der for blot to måneder siden ansatte ny global CEO, sadler nu også om i den nordiske del af forretningen.

Jan Costa Thiele bliver ny ny nordisk ansvarlig for HTC og country manager, meddeler selskabet.

Han overtager dermed styringen fra Peter Frølund, der i stedet skal være administrerende direktør for HTC i Storbrittanien og Irland.

"Ud over smartphonekategorien har vi netop offentliggjort en række nye enheder, hvor blandt andet vores Virtual Reality-headset, HTC Vive, der kommer på det globale marked i 2015, har fået en fantastisk modtagelse. Disse nye enheder er et vigtigt skridt for HTC, og det er en stor ære at være med til at tage de skridt sammen med teamet i Norden," udtaler Jan Costa Thiele i en pressemeddelelse.

Han har tidligere været salgsansvarlig for HTC i Tyskland, Østrig og Schewitz.

"At bringe HTC til Norden har været en helt fantastisk rejse, som jeg startede på tilbage i 2006. I 2013 fik jeg ansvaret for markedet i Storbrittanien og Irland, og for at kunne vækste markederne yderligere, har jeg brug for at dedikere al min tid her," udtaler Per Frølund, der altså nu ikke længere skal stå i spidsen for HTC i Norden. 

Har svært ved at følge med

I marts måned ansatte HTC ny global CEO, Cher Wang.
Hun er medstifter af HTC og var tidligere bestyrelsesformand i selskabet, før hun overtog direktør-posten efter Peter Chou.

HTC blev stiftet helt tilbage i 1997 og var således blandt pionererne på markedet for de mere avancerede mobiltelefoner, lommecomputere og smartphones.

Selvom HTC's produkter i disse år både vinder priser og får gode anmeldelser, har selskabet svært ved at følge med, hvad angår markedsandele.

I Gartners opgørelse over det globale smartphone-salg i hele 2014, er HTC ikke at finde blandt de fem største - Samsung, Apple, Lenovo, Huawei og LG - men derimod i kategorien "andre", der har en samlet markedsandel på 43 procent.

Den mindste af de fem store, LG, har en markedsandel på 4,6 procent, så vi ved altså, at HTC har mindre end det på globalt plan.

HTC lancerede for nylig lanceret One (M9), selskabets nye topmodel, der skal tage over efter den HTC One, der i 2014 vandt prisen som verdens bedste smartphone på Mobile World Congress.

Læs også:

HTC har verdens bedste smartphone - men taber på markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere