Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Foto: Mikkel William Nielsen. (Foto: Mikkel William Nielsen /)

HTC sadler om i Danmark og Norden: Ny administrerende direktør

HTC har netop udnævnt en ny administrerende direktør i Norden.

HTC, der for blot to måneder siden ansatte ny global CEO, sadler nu også om i den nordiske del af forretningen.

Jan Costa Thiele bliver ny ny nordisk ansvarlig for HTC og country manager, meddeler selskabet.

Han overtager dermed styringen fra Peter Frølund, der i stedet skal være administrerende direktør for HTC i Storbrittanien og Irland.

"Ud over smartphonekategorien har vi netop offentliggjort en række nye enheder, hvor blandt andet vores Virtual Reality-headset, HTC Vive, der kommer på det globale marked i 2015, har fået en fantastisk modtagelse. Disse nye enheder er et vigtigt skridt for HTC, og det er en stor ære at være med til at tage de skridt sammen med teamet i Norden," udtaler Jan Costa Thiele i en pressemeddelelse.

Han har tidligere været salgsansvarlig for HTC i Tyskland, Østrig og Schewitz.

"At bringe HTC til Norden har været en helt fantastisk rejse, som jeg startede på tilbage i 2006. I 2013 fik jeg ansvaret for markedet i Storbrittanien og Irland, og for at kunne vækste markederne yderligere, har jeg brug for at dedikere al min tid her," udtaler Per Frølund, der altså nu ikke længere skal stå i spidsen for HTC i Norden. 

Har svært ved at følge med

I marts måned ansatte HTC ny global CEO, Cher Wang.
Hun er medstifter af HTC og var tidligere bestyrelsesformand i selskabet, før hun overtog direktør-posten efter Peter Chou.

HTC blev stiftet helt tilbage i 1997 og var således blandt pionererne på markedet for de mere avancerede mobiltelefoner, lommecomputere og smartphones.

Selvom HTC's produkter i disse år både vinder priser og får gode anmeldelser, har selskabet svært ved at følge med, hvad angår markedsandele.

I Gartners opgørelse over det globale smartphone-salg i hele 2014, er HTC ikke at finde blandt de fem største - Samsung, Apple, Lenovo, Huawei og LG - men derimod i kategorien "andre", der har en samlet markedsandel på 43 procent.

Den mindste af de fem store, LG, har en markedsandel på 4,6 procent, så vi ved altså, at HTC har mindre end det på globalt plan.

HTC lancerede for nylig lanceret One (M9), selskabets nye topmodel, der skal tage over efter den HTC One, der i 2014 vandt prisen som verdens bedste smartphone på Mobile World Congress.

Læs også:

HTC har verdens bedste smartphone - men taber på markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere