Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

IT-Branchen: Vi er helt blanke på sager om bestikkelse

It-brancheforeningen har ingen regler eller etiske retningslinjer om bestikkelse og holder i øvrigt holdningerne meget tæt ind til kroppen.

Interview: IT-Branchen er Danmarks største brancheforening for it og teleindustrien og samler således mange it-virksomheder i landet under den samme paraply.

Vi har spurgt foreningen om, hvordan IT-Branchen forholder sig til de alvorlige anklager om bestikkelse, der i øjeblikket berører mindst ét medlem i foreningen.

Det har ikke været muligt at få et interview med formand Cecilia Bonefeld-Dahl, derfor er det kommunikationschef Rune Fick Hansen, der lægger besvarelser til Computerworlds spørgsmål.

Rune Fick Hansen, hvad er brancheforeningens holdning til bestikkelse?

"Det er en politiefterforskning, der er i gang, og vi kan ikke kommentere på den. Lige nu er der mange gætterier, og det ønsker vi heller ikke at deltage i. Nu afventer vi en afklaring på, hvad der er sket, så tager vi den derfra."

Her IT-Branchen etiske retningslinjer på området?

"Nej, det har vi ikke. Det har aldrig tidligere været et spørgsmål, som har været aktuelt.

Vil i lave om på det efter den sag, der i øjeblikket ruller?

"Nu må vi se hvad, der sker. I øjeblikket efterforsker politiet sagen.

Læs også: Overblik: Her er alt, hvad vi ved, om den store it-bestikkelsesag

Skal Atea ud af foreningen?
Atea er medlem i jeres forening. Bliver virksomheden smidt ud af foreningen, hvis anklagerne om bestikkelse viser sig sande?

"Vi tager stilling når politiet har undersøgt sagen."

Hvad siger du til, at forsvarsadvokat Lone Rømø i sagen siger følgende til DR:

"Jeg tror, det forekommer mange steder i det almindelige erhvervsliv. Det er vel sådan, at hvis man har sørget for, at skøjtebanen er glat, så står man bedre på skøjter. Og sådan kører det vel mange steder, vil jeg tro. Uden at jeg ved det."

Er det sådan det foregår i den danske it-branche?

"Det må du spørge hende om. Jeg ved ikke, hvor hun har den viden og oplysninger fra, og vi har aldrig set tal, analyser eller andet, der kan begrunde den teori," lyder det kortfattet fra kommunikationsmanden i IT-Branchen.

Læs også:
Atea har kendt til bestikkelsessag i mere end et halvt år

Politiinspektør om bestikkelsessag: Der kan komme flere anholdelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere