IT-Branchen: Vi er helt blanke på sager om bestikkelse

It-brancheforeningen har ingen regler eller etiske retningslinjer om bestikkelse og holder i øvrigt holdningerne meget tæt ind til kroppen.

Interview: IT-Branchen er Danmarks største brancheforening for it og teleindustrien og samler således mange it-virksomheder i landet under den samme paraply.

Vi har spurgt foreningen om, hvordan IT-Branchen forholder sig til de alvorlige anklager om bestikkelse, der i øjeblikket berører mindst ét medlem i foreningen.

Det har ikke været muligt at få et interview med formand Cecilia Bonefeld-Dahl, derfor er det kommunikationschef Rune Fick Hansen, der lægger besvarelser til Computerworlds spørgsmål.

Rune Fick Hansen, hvad er brancheforeningens holdning til bestikkelse?

"Det er en politiefterforskning, der er i gang, og vi kan ikke kommentere på den. Lige nu er der mange gætterier, og det ønsker vi heller ikke at deltage i. Nu afventer vi en afklaring på, hvad der er sket, så tager vi den derfra."

Her IT-Branchen etiske retningslinjer på området?

"Nej, det har vi ikke. Det har aldrig tidligere været et spørgsmål, som har været aktuelt.

Vil i lave om på det efter den sag, der i øjeblikket ruller?

"Nu må vi se hvad, der sker. I øjeblikket efterforsker politiet sagen.

Læs også: Overblik: Her er alt, hvad vi ved, om den store it-bestikkelsesag

Skal Atea ud af foreningen?
Atea er medlem i jeres forening. Bliver virksomheden smidt ud af foreningen, hvis anklagerne om bestikkelse viser sig sande?

"Vi tager stilling når politiet har undersøgt sagen."

Hvad siger du til, at forsvarsadvokat Lone Rømø i sagen siger følgende til DR:

"Jeg tror, det forekommer mange steder i det almindelige erhvervsliv. Det er vel sådan, at hvis man har sørget for, at skøjtebanen er glat, så står man bedre på skøjter. Og sådan kører det vel mange steder, vil jeg tro. Uden at jeg ved det."

Er det sådan det foregår i den danske it-branche?

"Det må du spørge hende om. Jeg ved ikke, hvor hun har den viden og oplysninger fra, og vi har aldrig set tal, analyser eller andet, der kan begrunde den teori," lyder det kortfattet fra kommunikationsmanden i IT-Branchen.

Læs også:
Atea har kendt til bestikkelsessag i mere end et halvt år

Politiinspektør om bestikkelsessag: Der kan komme flere anholdelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.