Artikel top billede

IT-Branchen: Vi er helt blanke på sager om bestikkelse

It-brancheforeningen har ingen regler eller etiske retningslinjer om bestikkelse og holder i øvrigt holdningerne meget tæt ind til kroppen.

Interview: IT-Branchen er Danmarks største brancheforening for it og teleindustrien og samler således mange it-virksomheder i landet under den samme paraply.

Vi har spurgt foreningen om, hvordan IT-Branchen forholder sig til de alvorlige anklager om bestikkelse, der i øjeblikket berører mindst ét medlem i foreningen.

Det har ikke været muligt at få et interview med formand Cecilia Bonefeld-Dahl, derfor er det kommunikationschef Rune Fick Hansen, der lægger besvarelser til Computerworlds spørgsmål.

Rune Fick Hansen, hvad er brancheforeningens holdning til bestikkelse?

"Det er en politiefterforskning, der er i gang, og vi kan ikke kommentere på den. Lige nu er der mange gætterier, og det ønsker vi heller ikke at deltage i. Nu afventer vi en afklaring på, hvad der er sket, så tager vi den derfra."

Her IT-Branchen etiske retningslinjer på området?

"Nej, det har vi ikke. Det har aldrig tidligere været et spørgsmål, som har været aktuelt.

Vil i lave om på det efter den sag, der i øjeblikket ruller?

"Nu må vi se hvad, der sker. I øjeblikket efterforsker politiet sagen.

Læs også: Overblik: Her er alt, hvad vi ved, om den store it-bestikkelsesag

Skal Atea ud af foreningen?
Atea er medlem i jeres forening. Bliver virksomheden smidt ud af foreningen, hvis anklagerne om bestikkelse viser sig sande?

"Vi tager stilling når politiet har undersøgt sagen."

Hvad siger du til, at forsvarsadvokat Lone Rømø i sagen siger følgende til DR:

"Jeg tror, det forekommer mange steder i det almindelige erhvervsliv. Det er vel sådan, at hvis man har sørget for, at skøjtebanen er glat, så står man bedre på skøjter. Og sådan kører det vel mange steder, vil jeg tro. Uden at jeg ved det."

Er det sådan det foregår i den danske it-branche?

"Det må du spørge hende om. Jeg ved ikke, hvor hun har den viden og oplysninger fra, og vi har aldrig set tal, analyser eller andet, der kan begrunde den teori," lyder det kortfattet fra kommunikationsmanden i IT-Branchen.

Læs også:
Atea har kendt til bestikkelsessag i mere end et halvt år

Politiinspektør om bestikkelsessag: Der kan komme flere anholdelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere