IT-Branchen: Vi er helt blanke på sager om bestikkelse

It-brancheforeningen har ingen regler eller etiske retningslinjer om bestikkelse og holder i øvrigt holdningerne meget tæt ind til kroppen.

Interview: IT-Branchen er Danmarks største brancheforening for it og teleindustrien og samler således mange it-virksomheder i landet under den samme paraply.

Vi har spurgt foreningen om, hvordan IT-Branchen forholder sig til de alvorlige anklager om bestikkelse, der i øjeblikket berører mindst ét medlem i foreningen.

Det har ikke været muligt at få et interview med formand Cecilia Bonefeld-Dahl, derfor er det kommunikationschef Rune Fick Hansen, der lægger besvarelser til Computerworlds spørgsmål.

Rune Fick Hansen, hvad er brancheforeningens holdning til bestikkelse?

"Det er en politiefterforskning, der er i gang, og vi kan ikke kommentere på den. Lige nu er der mange gætterier, og det ønsker vi heller ikke at deltage i. Nu afventer vi en afklaring på, hvad der er sket, så tager vi den derfra."

Her IT-Branchen etiske retningslinjer på området?

"Nej, det har vi ikke. Det har aldrig tidligere været et spørgsmål, som har været aktuelt.

Vil i lave om på det efter den sag, der i øjeblikket ruller?

"Nu må vi se hvad, der sker. I øjeblikket efterforsker politiet sagen.

Læs også: Overblik: Her er alt, hvad vi ved, om den store it-bestikkelsesag

Skal Atea ud af foreningen?
Atea er medlem i jeres forening. Bliver virksomheden smidt ud af foreningen, hvis anklagerne om bestikkelse viser sig sande?

"Vi tager stilling når politiet har undersøgt sagen."

Hvad siger du til, at forsvarsadvokat Lone Rømø i sagen siger følgende til DR:

"Jeg tror, det forekommer mange steder i det almindelige erhvervsliv. Det er vel sådan, at hvis man har sørget for, at skøjtebanen er glat, så står man bedre på skøjter. Og sådan kører det vel mange steder, vil jeg tro. Uden at jeg ved det."

Er det sådan det foregår i den danske it-branche?

"Det må du spørge hende om. Jeg ved ikke, hvor hun har den viden og oplysninger fra, og vi har aldrig set tal, analyser eller andet, der kan begrunde den teori," lyder det kortfattet fra kommunikationsmanden i IT-Branchen.

Læs også:
Atea har kendt til bestikkelsessag i mere end et halvt år

Politiinspektør om bestikkelsessag: Der kan komme flere anholdelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.