Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Overblik: Her er alt, hvad vi ved, om den store it-bestikkelsesag

Overblik: Hvad er op og hvad er ned i den store it-korruptionssag, som har ført til varetægstfængsling af seks fremtrædende it-personer. Få overblikket her.

Overblik: Det har vakt meget stor opsigt, at seks fremtrædende it-folk onsdag morgen blev varetægtsfængslet efter et langt grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster.

Politiet mener, at de seks - angiveligt fire fra leverandør-firmaer og to offentlige ansatte - har været involveret i omfattende korruption i forbindelse med leverancer af it-ydelser til Region Sjælland.

Få overblikket over hele sagen her: Klik på hver enkelt artikel for at læse mere.


Atea har kendt til bestikkelsessag i mere end et halvt år
Allerede sidste efterår opdagede Atea nogle af de forhold, som nu er eksploderet i en af de seneste års største bestikkelsessager. Vores ansatte er chokerede, siger Ateas koncernchef.


Politiinspektør om bestikkelsessag: Der kan komme flere anholdelser
Nattens afhøringer af de sigtede i it-bestikkelssagen har været lange og hårde, og flere anholdelser kan ikke udelukkes, oplyser politiet nu.


Bestikkelsessagen: Så hård en straf risikerer de sigtede it-folk
De mistænkte it-folk i den store bestikkelsessag risikerer op mod seks års fængsel, hvis de bliver fundet skyldige. Det fortæller forsvarsadvokat, der selv har været fedtet ind i en lignende sag som både modtager og whistleblower.


Region Midtjylland: Vi bruger ikke skattekroner på bestikkelses-undersøgelser
Vi skal passe på, at vi ikke ser spøgelser over alt. Sådan siger Region Midtjyllands it-direktør midt den største betikkelsessag i nyere tid. Læs her, hvordan han argumenter imod, at regionen bruger skattekroner på interne bestikkelses-undersøgelser.


Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland
ComputerViews: It-indkøbssagen fra Region Sjælland står til at blive den største korruptionssag i Danmark i nyere tid - hvis der er altså er kød på den. Sagen er udtryk for et udbredt problem i den danske it-branche. Hvordan skal vi lige løse det?


Region Sjælland annullerede stor it-kontrakt kort før anholdelser
Flere klager over forløbet af EU-udbud fik i sidste uge Region Sjælland til at droppe en stor hardwarekontrakt med it-firma, der er involveret i den store bestikkelsessag. Nu overvejer regionen af kulegrave sine it-indkøb.


Onsdag morgen: Seks fængslet i it-bestikkelsessag - sigtes for bestikkelse i forbindelse med it-indkøb i Region Sjælland
It-firmaer gav ifølge politiet ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet rejser til Dubai og USA.


Sigtelse i bestikkelsessagen: Offentlige ansatte modtog penge og luksusrejser fra it-firmaer
Fem personer er sendt i grundlovsforhør i dagens store bestikkelsessag. Sigtelsen går blandt andet på, at it-firmaerne Atea og 3Ait har bestukket højtstående offentligt ansatte med penge og rejser.


Efter tirsdagens 13 it-anholdelser: Stor sag under opsejling
Når 13 personer bliver anholdt samtidigt, er der formentlig tale om en stor svindel-sag, vurderer forsvarsadvokat i kølvandet på dagens mange anholdelser. Indtil videre er fem personer sendt i grundlovsforhør, og der kan komme flere.


Politiet ransager Ateas hovedkvarter i Ballerup
Politiet har tirsdag formiddag ransaget en række Atea-ansattes arbejdspladser. Politiet kigger nu dybt i it-gigantens it-systemer.


13 anholdt i stor it-bestikkelses-sag i Region Sjælland
Anmeldelse fra Region Sjælland har ført til anholdelse af en stribe personer med tilknytning til regionen, Rigspolitiet og to private it-leverandører.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere