Østre Landsret løslader tre sigtede it-topfolk i stor korruptionssag

Tre af de seks fængslede i den store korruptionssag med Region Sjælland, Atea og 3A-it i hovedrollerne er blevet løsladt efter 14 dage i varetægtsfængsel.

Østre Landsret løslader tre af de seks fængslede i den store bestikkelsessag i Region Sjælland.

De kan dermed tage hjem til deres familier i ro og fred, efter de har siddet varetægtsfængslet i de seneste to uger.

De tre løsladte er dog fortsat sigtet i sagen sammen med de tre sigtede, der fortsat sidder fængslet.

"Landsretten har fundet, at der foreligger begrundet mistanke om bestikkelse i varierende omfang for alle de seks sigtede," lyder det i en meddelelse fra retten.

De seks blev 10. juni varetægtsfængslet af byretten i Nykøbing Falster på mistanke om korruption i en sag, der tegner til at blive nyere danmarks-histories største bestikkelssag.

Siden er det kommet frem, at sagen omhandler den såkaldte konto 2840 i Atea, som selskabet anvendte til at betale for luksusture til store og vigtige kunder til blandt andet Dubai og USA.

Der er siden blevet ryddet op i selskabet, har det lydt fra selskabets nuværende administrerende direktør, Morten Felding, der selv er sigtet i sagen for at have grebet for sent ind, da han opdagede, at der var problemer med den pågældende bestikkelses-konto.

Det kan du læse mere om her: Ateas danske direktør sigtet i bestikkelsessag

Kan ikke forpurre efterforskningen
Retten har lagt vægt på, at de sigtede alle har afgivet forklaring, samt at der er blevet beslaglagt it-udstyr.

Dermed har de tre løsladte ikke mulighed for at fjerne bevismateriale eller på anden måde "vanskeliggøre forfølgningen i sagen," som det hedder.

De seks sigtede blev varetægtsfængslet for 14 dage siden med netop den begrundelse, at de ville kunne ødelægge politiets efterforskningsarbejde, hvis de var på fri fod.

Anders Nemeth, der er forsvars-advokat for en af de sigtede, er tilfreds med løsladelsen.

"Jeg vil ikke sige andet lige nu, end at både min klient og jeg er glade og lettede," meddeler han til Computerworld.

Alle de seks sigtede nægtede sig for 14 dage siden skyldige ved Retten i Nykøbing Falster.

Sagen har allerede fået den konsekvens, at SKI har skærpet kontrollen med salg af it til det offentlige.

Det kan du læse mere om her: SKI strammer kontrollen med salg af it til det offentlige efter bestikkelses-sag

Læs også:

Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland

Fængslet Atea-ansat styrede bestikkelseskonto

Analyse: Bestikkelsessagen er et forretningsopgør, der løb af sporet

Tidligere ansatte: Bestikkelse var helt normalt i Atea

Region Sjælland annullerede stor it-kontrakt kort før anholdelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.