Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Sigtede i bestikkelsessag skal blive i fængsel: Varetægtsfængsling forlænges

De tre varetægtsfængslede i bestikkelsessagen fra Region Sjælland er gået med til frivillig forlængelse af fængslingen i yderligere to uger. Bagmandspolitiet graver videre i, hvad pengene på den særlige Atea-konto 2840 er blevet brugt til.

De tre personer, som fortsat sidder fængslet i sagen om bestikkelse i region Sjælland, skal blive bag lås og slå i yderligere to uger.

Forlængelsen af varetægtsfængslingen skulle ellers have været for retten i morgen torsdag.

Men Retten i Næstved oplyser til Computerworld, at Bagmandspolitiet i dag har meddelt, at der er indgået aftale mellem anklagemyndigheden og de varetægtsfængslede om frivillig forlængelse af fængslingen.

Hos Bagmandspolitiet bekræfter politiinspektør Michael Hellensberg, at der er indgået en aftale om automatisk forlængelse af fængslingerne.

Det betyder, at det juridiske slagsmål er aflyst, og de tre fængslede slipper for at møde op i retten i morgen.

"De tre varetægtsfængledes forsvarere har efter aftale med anklagemyndigheden besluttet, at deres klienter frivilligt lader sig fortsat varetægtsfængsle i 14 dage," siger Michael Hellensberg.

Han begrunder ønsket om forlængelse af fængslingen med risikoen for, at de sigtede på fri fod kan påvirke vidner og lægge hindringer i vejen for efterforskningen.

Indtil videre er i alt 13 personer sigtet i sagen, som kom frem, da politiet 9. juni anholdt de 13 sigtede og fortog en stribe ransagninger af blandt andet de sigtedes private hjem og it-firmaet Ateas danske hovesæde i Ballerup.

Efterfølgende blev seks personer varetægtsfængslet på en mistanke om bestikkelse og ulovligt læk af informationer fra et it-udbud i Region Sjælland.

I sidste uge løslod Østre Landsret tre af de fængslede, mens de øvrige tre nu altså nu får forlænget deres fængsling frem til den 16. juli.

Det kan du læse mere om her: Korruptionssag: Derfor er kun tre af de seks varetægtsfængslede it-topfolk blevet løsladt

Samtlige sigtede i sagen nægter sig fortsat skyldige.

Den frivillige aftale om forlængelse af varetægtsfængsling kan altså ikke tages som udtryk for at de fængslede erkender, at de har deltaget i ulovligheder.

Efterforskningen følger pengene

Når de tre fængslede og deres forsvarer kaster håndklædet i ringen, får Bagmandspolitiet yderligere tid til at grave sig ned i sagen.

Michael Hellensberg oplyser, at efterforskningen er koncentreret om penge-transaktioner på den særlige Atea-konto 2840, som ifølge politiet er blevet brugt til at betale for blandt andet en luksus-rejse til Dubai, hvor nuværende og tidligere medarbejdere i Atea og Region Sjælland deltog.

"Vi efterforsker konto 2840 i forhold til, hvad det er for nogle penge, der er gledet ud og ind af den konto, og hvad de er blevet brugt til," siger han.

Anklageren i sagen har tidligere antydet, at der kunne være flere sigtelser og anholdelser på vej i sagen.

Det ønsker Michael Hellensberg ikke at kommentere, men oplyser, at man her og nu fokuserer på de relationer, der har været mellem Atea og Region Sjælland.

"Vi er lige nu nødt til at koncentrere os om de forhold, som er omfattet af den anmeldelse, som er udgangspunktet for vores efterforskning," siger han.

Han bekræfter dog, at Bagmandspolitiet også interesserer sig for indkøbsaftaler mellem Regions Sjælland og Atea.

"Alt hvad der handler om de aftaler, der knytter sig til sagen, er vi nødt til at gennemgå meget nøje," siger Michael Hellensberg, som dog ikke vil kommentere, hvor langt politiet er kommet i den del af efterforskningen.

Læs også:

Løsladt top-chef i 3A-it: Det var ikke bestikkelse - sådan hang ordningen sammen

Forsvarer i bestikkelsessag: Sigtelse mod it-topchef er ved at smuldre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere