Sigtede i bestikkelsessag skal blive i fængsel: Varetægtsfængsling forlænges

De tre varetægtsfængslede i bestikkelsessagen fra Region Sjælland er gået med til frivillig forlængelse af fængslingen i yderligere to uger. Bagmandspolitiet graver videre i, hvad pengene på den særlige Atea-konto 2840 er blevet brugt til.

De tre personer, som fortsat sidder fængslet i sagen om bestikkelse i region Sjælland, skal blive bag lås og slå i yderligere to uger.

Forlængelsen af varetægtsfængslingen skulle ellers have været for retten i morgen torsdag.

Men Retten i Næstved oplyser til Computerworld, at Bagmandspolitiet i dag har meddelt, at der er indgået aftale mellem anklagemyndigheden og de varetægtsfængslede om frivillig forlængelse af fængslingen.

Hos Bagmandspolitiet bekræfter politiinspektør Michael Hellensberg, at der er indgået en aftale om automatisk forlængelse af fængslingerne.

Det betyder, at det juridiske slagsmål er aflyst, og de tre fængslede slipper for at møde op i retten i morgen.

"De tre varetægtsfængledes forsvarere har efter aftale med anklagemyndigheden besluttet, at deres klienter frivilligt lader sig fortsat varetægtsfængsle i 14 dage," siger Michael Hellensberg.

Han begrunder ønsket om forlængelse af fængslingen med risikoen for, at de sigtede på fri fod kan påvirke vidner og lægge hindringer i vejen for efterforskningen.

Indtil videre er i alt 13 personer sigtet i sagen, som kom frem, da politiet 9. juni anholdt de 13 sigtede og fortog en stribe ransagninger af blandt andet de sigtedes private hjem og it-firmaet Ateas danske hovesæde i Ballerup.

Efterfølgende blev seks personer varetægtsfængslet på en mistanke om bestikkelse og ulovligt læk af informationer fra et it-udbud i Region Sjælland.

I sidste uge løslod Østre Landsret tre af de fængslede, mens de øvrige tre nu altså nu får forlænget deres fængsling frem til den 16. juli.

Det kan du læse mere om her: Korruptionssag: Derfor er kun tre af de seks varetægtsfængslede it-topfolk blevet løsladt

Samtlige sigtede i sagen nægter sig fortsat skyldige.

Den frivillige aftale om forlængelse af varetægtsfængsling kan altså ikke tages som udtryk for at de fængslede erkender, at de har deltaget i ulovligheder.

Efterforskningen følger pengene
Når de tre fængslede og deres forsvarer kaster håndklædet i ringen, får Bagmandspolitiet yderligere tid til at grave sig ned i sagen.

Michael Hellensberg oplyser, at efterforskningen er koncentreret om penge-transaktioner på den særlige Atea-konto 2840, som ifølge politiet er blevet brugt til at betale for blandt andet en luksus-rejse til Dubai, hvor nuværende og tidligere medarbejdere i Atea og Region Sjælland deltog.

"Vi efterforsker konto 2840 i forhold til, hvad det er for nogle penge, der er gledet ud og ind af den konto, og hvad de er blevet brugt til," siger han.

Anklageren i sagen har tidligere antydet, at der kunne være flere sigtelser og anholdelser på vej i sagen.

Det ønsker Michael Hellensberg ikke at kommentere, men oplyser, at man her og nu fokuserer på de relationer, der har været mellem Atea og Region Sjælland.

"Vi er lige nu nødt til at koncentrere os om de forhold, som er omfattet af den anmeldelse, som er udgangspunktet for vores efterforskning," siger han.

Han bekræfter dog, at Bagmandspolitiet også interesserer sig for indkøbsaftaler mellem Regions Sjælland og Atea.

"Alt hvad der handler om de aftaler, der knytter sig til sagen, er vi nødt til at gennemgå meget nøje," siger Michael Hellensberg, som dog ikke vil kommentere, hvor langt politiet er kommet i den del af efterforskningen.

Læs også:

Løsladt top-chef i 3A-it: Det var ikke bestikkelse - sådan hang ordningen sammen

Forsvarer i bestikkelsessag: Sigtelse mod it-topchef er ved at smuldre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.