Svindeldømte it-folk anker lange fængselsstraffe

De tre mænd, som i går ved Retten på Frederiksberg blev idømt lange fængselsstraffe for grov momsvindel i it-butikke Multimedia World, anker deres domme til Landsretten. Forsvarer siger, at hele sagen skyldes en it-fejl i firmaets bogføringssystem.

Straffesagen om momssvindel i it-butikkerne Multimedia World og Getmore skal endnu en tur gennem retsmaskineriet, før der kan sættes endeligt punktum for sagen.

De tre dømte i sagen har nemlig allerede valgt at anke den dom, som i går blev afsagt ved Retten på Frederiksberg.

Her blev de tre tiltalte idømt mellem tre et halvt og fire års fængsel.

Det kan du læse mere om her: Danske it-folk idømt lange fængselsstraffe for momssvindel i million-klassen

Ifølge dommen har de tre tiltalte - Sagib Hussain, Asif Mahmood og Kaiser Raja - i perioden fra 2007 til 2009 snydt statskassen for momsbetalinger på tilsammen 47 millioner kroner.

De penge skal nu efterbetales til Skat. Oveni skal de tre dømte betale bøder, der i størrelse svarer til det beløb, der er unddraget det offentlige.

Det bliver nu Statsadvokaten for København, der skal føre sagen ved Østre Landsret, hvor der skal fældes endelig dom i sagen. Ankesagen kommer dog først for en dommer, når der er fundet plads i kalenderen hos både forsvarere og anklager.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra de tre dømte.

Bunder i en it-fejl
Men advokat Peter Blinkenberg, der er forsvarer for Kaiser Raja, siger til Computerworld, at de tre dømte og deres forsvarere har fremlagt har et helt andet billede af sagen end det, som byretten har lagt til grund for sin dom.

Ifølge advokaten bunder hele sagen i en fejl i det it-baserede økonomisystem, som de dømte har brugt til bogføring.

"Det er nogle filer, som har været inde og ændre et program i bogføringen. Det har vores klienter ikke været opmærksom på. Vi vil slå på, at de simpelthen ikke har været klar over denne her fejl, ligesom revisoren og Skat ikke har været opmærksom på det," siger Peter Blinkenberg.

Læs også:

Danske it-folk idømt lange fængselsstraffe for momssvindel i million-klassen

Getmore-bagmænd risikerer otte år bag tremmer

Getmore-sagen: Forsvarer raser over politiets smøleri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.