Artikel top billede

Svindeldømte it-folk anker lange fængselsstraffe

De tre mænd, som i går ved Retten på Frederiksberg blev idømt lange fængselsstraffe for grov momsvindel i it-butikke Multimedia World, anker deres domme til Landsretten. Forsvarer siger, at hele sagen skyldes en it-fejl i firmaets bogføringssystem.

Straffesagen om momssvindel i it-butikkerne Multimedia World og Getmore skal endnu en tur gennem retsmaskineriet, før der kan sættes endeligt punktum for sagen.

De tre dømte i sagen har nemlig allerede valgt at anke den dom, som i går blev afsagt ved Retten på Frederiksberg.

Her blev de tre tiltalte idømt mellem tre et halvt og fire års fængsel.

Det kan du læse mere om her: Danske it-folk idømt lange fængselsstraffe for momssvindel i million-klassen

Ifølge dommen har de tre tiltalte - Sagib Hussain, Asif Mahmood og Kaiser Raja - i perioden fra 2007 til 2009 snydt statskassen for momsbetalinger på tilsammen 47 millioner kroner.

De penge skal nu efterbetales til Skat. Oveni skal de tre dømte betale bøder, der i størrelse svarer til det beløb, der er unddraget det offentlige.

Det bliver nu Statsadvokaten for København, der skal føre sagen ved Østre Landsret, hvor der skal fældes endelig dom i sagen. Ankesagen kommer dog først for en dommer, når der er fundet plads i kalenderen hos både forsvarere og anklager.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra de tre dømte.

Bunder i en it-fejl

Men advokat Peter Blinkenberg, der er forsvarer for Kaiser Raja, siger til Computerworld, at de tre dømte og deres forsvarere har fremlagt har et helt andet billede af sagen end det, som byretten har lagt til grund for sin dom.

Ifølge advokaten bunder hele sagen i en fejl i det it-baserede økonomisystem, som de dømte har brugt til bogføring.

"Det er nogle filer, som har været inde og ændre et program i bogføringen. Det har vores klienter ikke været opmærksom på. Vi vil slå på, at de simpelthen ikke har været klar over denne her fejl, ligesom revisoren og Skat ikke har været opmærksom på det," siger Peter Blinkenberg.

Læs også:

Danske it-folk idømt lange fængselsstraffe for momssvindel i million-klassen

Getmore-bagmænd risikerer otte år bag tremmer

Getmore-sagen: Forsvarer raser over politiets smøleri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere