Artikel top billede

Svindeldømte it-folk anker lange fængselsstraffe

De tre mænd, som i går ved Retten på Frederiksberg blev idømt lange fængselsstraffe for grov momsvindel i it-butikke Multimedia World, anker deres domme til Landsretten. Forsvarer siger, at hele sagen skyldes en it-fejl i firmaets bogføringssystem.

Straffesagen om momssvindel i it-butikkerne Multimedia World og Getmore skal endnu en tur gennem retsmaskineriet, før der kan sættes endeligt punktum for sagen.

De tre dømte i sagen har nemlig allerede valgt at anke den dom, som i går blev afsagt ved Retten på Frederiksberg.

Her blev de tre tiltalte idømt mellem tre et halvt og fire års fængsel.

Det kan du læse mere om her: Danske it-folk idømt lange fængselsstraffe for momssvindel i million-klassen

Ifølge dommen har de tre tiltalte - Sagib Hussain, Asif Mahmood og Kaiser Raja - i perioden fra 2007 til 2009 snydt statskassen for momsbetalinger på tilsammen 47 millioner kroner.

De penge skal nu efterbetales til Skat. Oveni skal de tre dømte betale bøder, der i størrelse svarer til det beløb, der er unddraget det offentlige.

Det bliver nu Statsadvokaten for København, der skal føre sagen ved Østre Landsret, hvor der skal fældes endelig dom i sagen. Ankesagen kommer dog først for en dommer, når der er fundet plads i kalenderen hos både forsvarere og anklager.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra de tre dømte.

Bunder i en it-fejl

Men advokat Peter Blinkenberg, der er forsvarer for Kaiser Raja, siger til Computerworld, at de tre dømte og deres forsvarere har fremlagt har et helt andet billede af sagen end det, som byretten har lagt til grund for sin dom.

Ifølge advokaten bunder hele sagen i en fejl i det it-baserede økonomisystem, som de dømte har brugt til bogføring.

"Det er nogle filer, som har været inde og ændre et program i bogføringen. Det har vores klienter ikke været opmærksom på. Vi vil slå på, at de simpelthen ikke har været klar over denne her fejl, ligesom revisoren og Skat ikke har været opmærksom på det," siger Peter Blinkenberg.

Læs også:

Danske it-folk idømt lange fængselsstraffe for momssvindel i million-klassen

Getmore-bagmænd risikerer otte år bag tremmer

Getmore-sagen: Forsvarer raser over politiets smøleri
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business analyst

Vml Map

DevOps Engineer

Visiolink ApS

DevOps Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere