Artikel top billede

Rekordoverskud for sjællandsk online-veteran

Bredt varesortiment og effektiv levering er opskriften på succes for den sjællandske it-købmand Computersalg. Næste skridt bliver at udvide butikken med en masse varer, der slet ikke har noget med it at gøre.

Mens milliard-forretninger som Elgiganten, Expert, Fona og Bilka kæmper hårdt om kundernes gunst på markedet for forbrugerelektronik, er det stadig muligt for mindre onlinebutikker at drive en fornuftig forretning.

Beviset på det bliver leveret af den sjællandske online-forhandler Computersalg, der i sit seneste regnskab sætter nye rekorder både for omsætning og overskud.

Henover regnskabsåret 2014/15 er der røget 281 millioner kroner gennem kasseapparatet. Det er en vækst på 30 procent. Vokseværket er dog ikke gået ud over indtjeningen. På bundlinien står nemlig 4,5 millioner kroner, hvilket er det hidtil bedste resultat i de 18 år firmaet har eksisteret.

Firmaet har base i landsbyen Borup mellem Køge og Ringsted, hvor man udover selvstændigt lager og fysisk butik også ekspederer de hundredetusindvis af årlige kundebestillinger.

Direktør og hovedaktionær i Computersalg, Kim Rand, kalder selv sit firma for "en af de største privatejede online-butikker" i Danmark. Han ser det pæne regnskabsresultat som kvittering for målrettet arbejde med at effektivisere interne forretningsgange, leveringssikkerhed og god service til kunderne.

"Vi har øget vores omsætning med 65 millioner kroner med uændrede lønomkostninger uden, at det er gået ud over vores flotte score på kundetilfredshed. Det synes jeg er ret godt gået af mine medarbejdere," siger Kim Rand.

Computersalg satser desuden på et bredt varesortiment indenfor tilbehør og komponenter, som de store it-supermarkeder ikke kan matche.

På de indre linier arbejder man også løbende med søgeoptimering og udvikling af firmaets website, så brugervenligheden bliver større.

Væksten betyder også, at Computersalg er ved at løbe tør for lagerplads, og derfor har man købt en naboejendom, som efter ombygning vil mere end fordoble lagerkapaciteten.

På et område har man dog ladet sig inspirere af konkurrenterne og har kastet sig over produkter, der ligger langt væk fra det traditionelle it-salg. Det drejer sig om hårde hvidevarer og mindre el-artikler, ligesom man arbejder med at opbygge et varekatalog for produkter til hus og have.

"Markederne for online-salg flyder sammen, og så giver det bonus, at vi har en effektiv salgsmotor og at vores kunder ved, at de får en god service," siger Kim Rand, der forventer i år at banke årsomsætningen op på 350 millioner kroner.

Læs også:

Her er Sjællands største onlinesucces

Trods fyringer og lønnedgang: Nyt millionhul i Fonas regnskab

Jobannoncer afslører Experts nye butikssatsning

Salg af fladskærme i frit fald: Sådan rammer det Elgiganten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere