Artikel top billede

Rekordoverskud for sjællandsk online-veteran

Bredt varesortiment og effektiv levering er opskriften på succes for den sjællandske it-købmand Computersalg. Næste skridt bliver at udvide butikken med en masse varer, der slet ikke har noget med it at gøre.

Mens milliard-forretninger som Elgiganten, Expert, Fona og Bilka kæmper hårdt om kundernes gunst på markedet for forbrugerelektronik, er det stadig muligt for mindre onlinebutikker at drive en fornuftig forretning.

Beviset på det bliver leveret af den sjællandske online-forhandler Computersalg, der i sit seneste regnskab sætter nye rekorder både for omsætning og overskud.

Henover regnskabsåret 2014/15 er der røget 281 millioner kroner gennem kasseapparatet. Det er en vækst på 30 procent. Vokseværket er dog ikke gået ud over indtjeningen. På bundlinien står nemlig 4,5 millioner kroner, hvilket er det hidtil bedste resultat i de 18 år firmaet har eksisteret.

Firmaet har base i landsbyen Borup mellem Køge og Ringsted, hvor man udover selvstændigt lager og fysisk butik også ekspederer de hundredetusindvis af årlige kundebestillinger.

Direktør og hovedaktionær i Computersalg, Kim Rand, kalder selv sit firma for "en af de største privatejede online-butikker" i Danmark. Han ser det pæne regnskabsresultat som kvittering for målrettet arbejde med at effektivisere interne forretningsgange, leveringssikkerhed og god service til kunderne.

"Vi har øget vores omsætning med 65 millioner kroner med uændrede lønomkostninger uden, at det er gået ud over vores flotte score på kundetilfredshed. Det synes jeg er ret godt gået af mine medarbejdere," siger Kim Rand.

Computersalg satser desuden på et bredt varesortiment indenfor tilbehør og komponenter, som de store it-supermarkeder ikke kan matche.

På de indre linier arbejder man også løbende med søgeoptimering og udvikling af firmaets website, så brugervenligheden bliver større.

Væksten betyder også, at Computersalg er ved at løbe tør for lagerplads, og derfor har man købt en naboejendom, som efter ombygning vil mere end fordoble lagerkapaciteten.

På et område har man dog ladet sig inspirere af konkurrenterne og har kastet sig over produkter, der ligger langt væk fra det traditionelle it-salg. Det drejer sig om hårde hvidevarer og mindre el-artikler, ligesom man arbejder med at opbygge et varekatalog for produkter til hus og have.

"Markederne for online-salg flyder sammen, og så giver det bonus, at vi har en effektiv salgsmotor og at vores kunder ved, at de får en god service," siger Kim Rand, der forventer i år at banke årsomsætningen op på 350 millioner kroner.

Læs også:

Her er Sjællands største onlinesucces

Trods fyringer og lønnedgang: Nyt millionhul i Fonas regnskab

Jobannoncer afslører Experts nye butikssatsning

Salg af fladskærme i frit fald: Sådan rammer det Elgiganten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere