Artikel top billede

Rekordoverskud for sjællandsk online-veteran

Bredt varesortiment og effektiv levering er opskriften på succes for den sjællandske it-købmand Computersalg. Næste skridt bliver at udvide butikken med en masse varer, der slet ikke har noget med it at gøre.

Mens milliard-forretninger som Elgiganten, Expert, Fona og Bilka kæmper hårdt om kundernes gunst på markedet for forbrugerelektronik, er det stadig muligt for mindre onlinebutikker at drive en fornuftig forretning.

Beviset på det bliver leveret af den sjællandske online-forhandler Computersalg, der i sit seneste regnskab sætter nye rekorder både for omsætning og overskud.

Henover regnskabsåret 2014/15 er der røget 281 millioner kroner gennem kasseapparatet. Det er en vækst på 30 procent. Vokseværket er dog ikke gået ud over indtjeningen. På bundlinien står nemlig 4,5 millioner kroner, hvilket er det hidtil bedste resultat i de 18 år firmaet har eksisteret.

Firmaet har base i landsbyen Borup mellem Køge og Ringsted, hvor man udover selvstændigt lager og fysisk butik også ekspederer de hundredetusindvis af årlige kundebestillinger.

Direktør og hovedaktionær i Computersalg, Kim Rand, kalder selv sit firma for "en af de største privatejede online-butikker" i Danmark. Han ser det pæne regnskabsresultat som kvittering for målrettet arbejde med at effektivisere interne forretningsgange, leveringssikkerhed og god service til kunderne.

"Vi har øget vores omsætning med 65 millioner kroner med uændrede lønomkostninger uden, at det er gået ud over vores flotte score på kundetilfredshed. Det synes jeg er ret godt gået af mine medarbejdere," siger Kim Rand.

Computersalg satser desuden på et bredt varesortiment indenfor tilbehør og komponenter, som de store it-supermarkeder ikke kan matche.

På de indre linier arbejder man også løbende med søgeoptimering og udvikling af firmaets website, så brugervenligheden bliver større.

Væksten betyder også, at Computersalg er ved at løbe tør for lagerplads, og derfor har man købt en naboejendom, som efter ombygning vil mere end fordoble lagerkapaciteten.

På et område har man dog ladet sig inspirere af konkurrenterne og har kastet sig over produkter, der ligger langt væk fra det traditionelle it-salg. Det drejer sig om hårde hvidevarer og mindre el-artikler, ligesom man arbejder med at opbygge et varekatalog for produkter til hus og have.

"Markederne for online-salg flyder sammen, og så giver det bonus, at vi har en effektiv salgsmotor og at vores kunder ved, at de får en god service," siger Kim Rand, der forventer i år at banke årsomsætningen op på 350 millioner kroner.

Læs også:

Her er Sjællands største onlinesucces

Trods fyringer og lønnedgang: Nyt millionhul i Fonas regnskab

Jobannoncer afslører Experts nye butikssatsning

Salg af fladskærme i frit fald: Sådan rammer det Elgiganten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere