Artikel top billede

Politiet er på sporet af flere ulovligheder i bestikkelsessagen

I denne uge skal en dommer tage stilling til om de tre personer, der fortsat sidder varetægtsfængslet i sommerens store bestikkelsessag, skal have lov til at holde resten af deres sommerferie i frihed.

Efterforskningen af den store bestikkelsessag i Region Sjælland kan meget vel ende med en udvidelse af sigtelserne i sagen.

Undervejs i efterforskningen er Bagmandspolitiet nemlig stødt på en række forhold, som kan få sagen til at vokse.

Det fortæller politiinspektør Michael Hellensberg fra Bagmandspolitiet til Computerworld.

"Vi er stødt på forhold, hvor vi skal finde ud af om det, der er foregået, er strafbart eller ikke strafbart," siger Michael Hellensberg, som dog ikke vil afsløre yderligere detaljer om efterforskningen.

"Der er en række spor, vi skal have efterforsket, som ikke knytter sig til lige nøjagtig til de seks personer, som vi oprindeligt varetægtsfængslede i forhold til bestikkelsesdelen. Men det kan jeg ikke udtale mig om nu. Det er vi nødt til at undersøge til bunds først," siger han.

Fængslet på femte uge

Det er efterhånden fem uger siden, at politiet slog til med anholdelser og sigtelser mod i alt 13 tidligere og nuværende ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og it-firmaerne Atea og 3A-it.

I første omgang blev seks personer varetægtsfængslet ved byretten i Næstved. Efter 14 dage blev tre af dem løsladt i Østre landsret.

Fængslingen af de sidste tre udløber torsdag i denne uge.

Ifølge Michael Hellensberg har Bagmandspolitiet indtil videre koncentreret sig om de forhold, der udspringer af den politianmeldelse fra Region Sjælland, som udløste sagen.

Men han ønsker i dag ikke at fortælle, om Bagmandspolitiet på torsdag vil bede retten om at forlænge fængslingen af de tre sigtede, som fortsat sidder bag tremmer.

"Jeg har ikke lyst til, at de sigtede skal kunne læse sig til, hvad vi tænker på at gøre. Så det kan jeg ikke sige noget om nu," lyder det fra Michael Hellensberg.

Læs også:

Atea taget til nåde i bestikkelsessag: Vinder stor kommunal pc-aftale

Østre Landsret løslader tre sigtede it-topfolk i stor korruptionssag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere