Politiet er på sporet af flere ulovligheder i bestikkelsessagen

I denne uge skal en dommer tage stilling til om de tre personer, der fortsat sidder varetægtsfængslet i sommerens store bestikkelsessag, skal have lov til at holde resten af deres sommerferie i frihed.

Efterforskningen af den store bestikkelsessag i Region Sjælland kan meget vel ende med en udvidelse af sigtelserne i sagen.

Undervejs i efterforskningen er Bagmandspolitiet nemlig stødt på en række forhold, som kan få sagen til at vokse.

Det fortæller politiinspektør Michael Hellensberg fra Bagmandspolitiet til Computerworld.

"Vi er stødt på forhold, hvor vi skal finde ud af om det, der er foregået, er strafbart eller ikke strafbart," siger Michael Hellensberg, som dog ikke vil afsløre yderligere detaljer om efterforskningen.

"Der er en række spor, vi skal have efterforsket, som ikke knytter sig til lige nøjagtig til de seks personer, som vi oprindeligt varetægtsfængslede i forhold til bestikkelsesdelen. Men det kan jeg ikke udtale mig om nu. Det er vi nødt til at undersøge til bunds først," siger han.

Fængslet på femte uge
Det er efterhånden fem uger siden, at politiet slog til med anholdelser og sigtelser mod i alt 13 tidligere og nuværende ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og it-firmaerne Atea og 3A-it.

I første omgang blev seks personer varetægtsfængslet ved byretten i Næstved. Efter 14 dage blev tre af dem løsladt i Østre landsret.

Fængslingen af de sidste tre udløber torsdag i denne uge.

Ifølge Michael Hellensberg har Bagmandspolitiet indtil videre koncentreret sig om de forhold, der udspringer af den politianmeldelse fra Region Sjælland, som udløste sagen.

Men han ønsker i dag ikke at fortælle, om Bagmandspolitiet på torsdag vil bede retten om at forlænge fængslingen af de tre sigtede, som fortsat sidder bag tremmer.

"Jeg har ikke lyst til, at de sigtede skal kunne læse sig til, hvad vi tænker på at gøre. Så det kan jeg ikke sige noget om nu," lyder det fra Michael Hellensberg.

Læs også:

Atea taget til nåde i bestikkelsessag: Vinder stor kommunal pc-aftale

Østre Landsret løslader tre sigtede it-topfolk i stor korruptionssag

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
Wingmen Solutions fortsætter den stejle vækstkurve trods corona: Hæver overskuddet med 120 procent
Wingmen Solutions fastholder de eksplosive vækstrater trods corona-pandemien. Det viser selskabets nye regnskab, hvor overskuddet er mere end fordoblet. "Det er fantastisk, at vi er kommet igennen et år med corona på den her måde," lyder det fra topchef Kåre Christensen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.