Artikel top billede

Politiet er på sporet af flere ulovligheder i bestikkelsessagen

I denne uge skal en dommer tage stilling til om de tre personer, der fortsat sidder varetægtsfængslet i sommerens store bestikkelsessag, skal have lov til at holde resten af deres sommerferie i frihed.

Efterforskningen af den store bestikkelsessag i Region Sjælland kan meget vel ende med en udvidelse af sigtelserne i sagen.

Undervejs i efterforskningen er Bagmandspolitiet nemlig stødt på en række forhold, som kan få sagen til at vokse.

Det fortæller politiinspektør Michael Hellensberg fra Bagmandspolitiet til Computerworld.

"Vi er stødt på forhold, hvor vi skal finde ud af om det, der er foregået, er strafbart eller ikke strafbart," siger Michael Hellensberg, som dog ikke vil afsløre yderligere detaljer om efterforskningen.

"Der er en række spor, vi skal have efterforsket, som ikke knytter sig til lige nøjagtig til de seks personer, som vi oprindeligt varetægtsfængslede i forhold til bestikkelsesdelen. Men det kan jeg ikke udtale mig om nu. Det er vi nødt til at undersøge til bunds først," siger han.

Fængslet på femte uge

Det er efterhånden fem uger siden, at politiet slog til med anholdelser og sigtelser mod i alt 13 tidligere og nuværende ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og it-firmaerne Atea og 3A-it.

I første omgang blev seks personer varetægtsfængslet ved byretten i Næstved. Efter 14 dage blev tre af dem løsladt i Østre landsret.

Fængslingen af de sidste tre udløber torsdag i denne uge.

Ifølge Michael Hellensberg har Bagmandspolitiet indtil videre koncentreret sig om de forhold, der udspringer af den politianmeldelse fra Region Sjælland, som udløste sagen.

Men han ønsker i dag ikke at fortælle, om Bagmandspolitiet på torsdag vil bede retten om at forlænge fængslingen af de tre sigtede, som fortsat sidder bag tremmer.

"Jeg har ikke lyst til, at de sigtede skal kunne læse sig til, hvad vi tænker på at gøre. Så det kan jeg ikke sige noget om nu," lyder det fra Michael Hellensberg.

Læs også:

Atea taget til nåde i bestikkelsessag: Vinder stor kommunal pc-aftale

Østre Landsret løslader tre sigtede it-topfolk i stor korruptionssag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere