Artikel top billede

Dansk e-handel sætter ny vild rekord

Næsten en fjerdedel af danskernes forbrug foregår nu på nettet, viser de seneste tal fra onlinebutikkernes brancheforening.

Danskernes indkøb på nettet er nærmest eksploderet over det seneste halve år.

Fra januar til juni klikkede og tastede vi os igennem netindkøb, som tilsammen løb op i 43,7 milliarder kroner. Det er - måske ikke så overraskende - ny rekord. Det imponerende ved tallet er derimod stigningstakten, som er på 21 procent i forhold til samme periode året før.

Tallene stammer fra den seneste opgørelse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), som også fortæller, at der i første halvår blev gennemført tæt ved 70 millioner handler. Fortsætter udviklingen som forventet, regner FDIH med, at en solid julehandel kan banke antallet af netindkøb op over 164 millioner med en samlet omsætning på 90 milliarder kroner.

"Vi har brugt over 7,5 milliarder kroner mere på e-handel i dette halvår end samme halvår sidste år, og det er den største omsætningsstigning, vi nogensinde har set inden for et halvår," lyder det fra Anette Falberg, direktør i FDIH.

Hun peger samtidig på, at e-handel nu er tæt på at udgøre en fjerdedel af danskernes løbende forbrug.

Ifølge tal fra EU-Kommissionen er Danmark placeret som Europas næstmest e-handels-begejstrerede folkefærd - kun overgået af Storbritannien. Tredjepladsen går til Norge med Sverige og Luxembourg på de næste pladser.

Læs også:

E-handel: It-løsninger giver comeback til den klassiske butik

Sløvt website? Tre sekunder koster næsten halvdelen af kunderne

Rekordoverskud for sjællandsk online-veteran
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere