Artikel top billede

Dansk e-handel sætter ny vild rekord

Næsten en fjerdedel af danskernes forbrug foregår nu på nettet, viser de seneste tal fra onlinebutikkernes brancheforening.

Danskernes indkøb på nettet er nærmest eksploderet over det seneste halve år.

Fra januar til juni klikkede og tastede vi os igennem netindkøb, som tilsammen løb op i 43,7 milliarder kroner. Det er - måske ikke så overraskende - ny rekord. Det imponerende ved tallet er derimod stigningstakten, som er på 21 procent i forhold til samme periode året før.

Tallene stammer fra den seneste opgørelse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), som også fortæller, at der i første halvår blev gennemført tæt ved 70 millioner handler. Fortsætter udviklingen som forventet, regner FDIH med, at en solid julehandel kan banke antallet af netindkøb op over 164 millioner med en samlet omsætning på 90 milliarder kroner.

"Vi har brugt over 7,5 milliarder kroner mere på e-handel i dette halvår end samme halvår sidste år, og det er den største omsætningsstigning, vi nogensinde har set inden for et halvår," lyder det fra Anette Falberg, direktør i FDIH.

Hun peger samtidig på, at e-handel nu er tæt på at udgøre en fjerdedel af danskernes løbende forbrug.

Ifølge tal fra EU-Kommissionen er Danmark placeret som Europas næstmest e-handels-begejstrerede folkefærd - kun overgået af Storbritannien. Tredjepladsen går til Norge med Sverige og Luxembourg på de næste pladser.

Læs også:

E-handel: It-løsninger giver comeback til den klassiske butik

Sløvt website? Tre sekunder koster næsten halvdelen af kunderne

Rekordoverskud for sjællandsk online-veteran
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere