Artikel top billede

Dansk e-handel sætter ny vild rekord

Næsten en fjerdedel af danskernes forbrug foregår nu på nettet, viser de seneste tal fra onlinebutikkernes brancheforening.

Danskernes indkøb på nettet er nærmest eksploderet over det seneste halve år.

Fra januar til juni klikkede og tastede vi os igennem netindkøb, som tilsammen løb op i 43,7 milliarder kroner. Det er - måske ikke så overraskende - ny rekord. Det imponerende ved tallet er derimod stigningstakten, som er på 21 procent i forhold til samme periode året før.

Tallene stammer fra den seneste opgørelse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), som også fortæller, at der i første halvår blev gennemført tæt ved 70 millioner handler. Fortsætter udviklingen som forventet, regner FDIH med, at en solid julehandel kan banke antallet af netindkøb op over 164 millioner med en samlet omsætning på 90 milliarder kroner.

"Vi har brugt over 7,5 milliarder kroner mere på e-handel i dette halvår end samme halvår sidste år, og det er den største omsætningsstigning, vi nogensinde har set inden for et halvår," lyder det fra Anette Falberg, direktør i FDIH.

Hun peger samtidig på, at e-handel nu er tæt på at udgøre en fjerdedel af danskernes løbende forbrug.

Ifølge tal fra EU-Kommissionen er Danmark placeret som Europas næstmest e-handels-begejstrerede folkefærd - kun overgået af Storbritannien. Tredjepladsen går til Norge med Sverige og Luxembourg på de næste pladser.

Læs også:

E-handel: It-løsninger giver comeback til den klassiske butik

Sløvt website? Tre sekunder koster næsten halvdelen af kunderne

Rekordoverskud for sjællandsk online-veteran
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere