Artikel top billede

Lille dansk it-firma scorer global hardware-ordre til halv milliard kroner

Det danske it-firma eGiss skal over de næste fem år levere for næsten en halv milliard kroner Lenovo-pc'er til global bryggeri-koncern. Læs her, hvordan aftalen kom i stand.

Den sydafrikanske bryggeri-gigant SABMiller har valgt den danske hardwareforhandler eGiss, som total-leverandør af pc'er, tablets og tilbehør til 45.000 af koncernens ansatte.

Kontrakten løber over de næste fem år, hvor eGiss sammen med Lenovo, skal stå for at bryggeri-koncernens kontorer i Latinamerika, Europa og Afrika bliver holdt opdateret og kørende.

Direktør i eGiss, Jesper Ravn, fortæller, at den samlede kontraktsum er tæt på 500 millioner kroner.

Dermed tager eGiss endnu et skridt på vejen til at etablere sig som en væsentlig spiller som totalleverandør af hardware til store globale koncerner.

Udover SABMiller har eGiss i forvejen globale koncerner som Tetra Pak, Cowi og Bestseller på kundelisten.

"Aftalen med SABMiller er en meget stor sag for os, som betyder, at vi nu åbner kontor og lager i Sydafrika," fortæller Jesper Ravn til Computerworld.

EGiss har i forvejen salgskontorer og lageranlæg i Kina, USA og i Danmark, hvor selskabet samarbejder med it-distributøren DCC i Hinnerup ved Aarhus, som ifølge Jesper Ravn ejer 80 procent firmaet, mens han selv sidder på de resterende 20 procent.

Vækst på 50 procent

Det er kun to år siden, at eGiss etablerede sin forretning, og der er allerede så godt gang i butikken, at Jesper Ravn forventer, at firmaets 21 ansatte i år runder en omsætning på 300 millioner kroner.

Det er en vækst på omkring 50 procent.

Store internationale koncerner ser ifølge Jesper Ravn en god fidus i at overlade levering og servicering af it-hardware til en global leverandør.

"For at få en forretning som vores til at hænge sammen skal man tilbyde kunderne en både simpel og vidtfavnende kontrakt, der gælder i alle de markeder, hvor kunden er. Og så skal man være dygtig til at overholde sine leveringsaftaler. Til gengæld slipper kunderne for at skulle forhandle pris og leveringsbetingelser fra gang til gang. Det synes en stor global virksomhed ofte, er en rigtig god ide," siger Jesper Ravn.

Den store hardwareaftale med det sydafrikanske bryggeri betyder dog ikke, at hverken Jesper Ravn eller de øvrige ejere i eGiis bliver forgyldte.

"Nej. Vi har ikke planer om at ændre vores overskudsgrad fra 2014, hvor vi fik et overskud før skat på 7,9 millioner kroner ud af en omsætning på lige over 200 millioner kroner," siger Jesper Ravn.

Læs også:

Millionerne ruller ind hos nystartet dansk it-firma

Danske DCC tjener kassen på at gøre genbrugs-pc'er sexede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.