Artikel top billede

(Foto: Matt, cc by 2.0)

Lille dansk it-firma scorer global hardware-ordre til halv milliard kroner

Det danske it-firma eGiss skal over de næste fem år levere for næsten en halv milliard kroner Lenovo-pc'er til global bryggeri-koncern. Læs her, hvordan aftalen kom i stand.

Den sydafrikanske bryggeri-gigant SABMiller har valgt den danske hardwareforhandler eGiss, som total-leverandør af pc'er, tablets og tilbehør til 45.000 af koncernens ansatte.

Kontrakten løber over de næste fem år, hvor eGiss sammen med Lenovo, skal stå for at bryggeri-koncernens kontorer i Latinamerika, Europa og Afrika bliver holdt opdateret og kørende.

Direktør i eGiss, Jesper Ravn, fortæller, at den samlede kontraktsum er tæt på 500 millioner kroner.

Dermed tager eGiss endnu et skridt på vejen til at etablere sig som en væsentlig spiller som totalleverandør af hardware til store globale koncerner.

Udover SABMiller har eGiss i forvejen globale koncerner som Tetra Pak, Cowi og Bestseller på kundelisten.

"Aftalen med SABMiller er en meget stor sag for os, som betyder, at vi nu åbner kontor og lager i Sydafrika," fortæller Jesper Ravn til Computerworld.

EGiss har i forvejen salgskontorer og lageranlæg i Kina, USA og i Danmark, hvor selskabet samarbejder med it-distributøren DCC i Hinnerup ved Aarhus, som ifølge Jesper Ravn ejer 80 procent firmaet, mens han selv sidder på de resterende 20 procent.

Vækst på 50 procent

Det er kun to år siden, at eGiss etablerede sin forretning, og der er allerede så godt gang i butikken, at Jesper Ravn forventer, at firmaets 21 ansatte i år runder en omsætning på 300 millioner kroner.

Det er en vækst på omkring 50 procent.

Store internationale koncerner ser ifølge Jesper Ravn en god fidus i at overlade levering og servicering af it-hardware til en global leverandør.

"For at få en forretning som vores til at hænge sammen skal man tilbyde kunderne en både simpel og vidtfavnende kontrakt, der gælder i alle de markeder, hvor kunden er. Og så skal man være dygtig til at overholde sine leveringsaftaler. Til gengæld slipper kunderne for at skulle forhandle pris og leveringsbetingelser fra gang til gang. Det synes en stor global virksomhed ofte, er en rigtig god ide," siger Jesper Ravn.

Den store hardwareaftale med det sydafrikanske bryggeri betyder dog ikke, at hverken Jesper Ravn eller de øvrige ejere i eGiis bliver forgyldte.

"Nej. Vi har ikke planer om at ændre vores overskudsgrad fra 2014, hvor vi fik et overskud før skat på 7,9 millioner kroner ud af en omsætning på lige over 200 millioner kroner," siger Jesper Ravn.

Læs også:

Millionerne ruller ind hos nystartet dansk it-firma

Danske DCC tjener kassen på at gøre genbrugs-pc'er sexede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere