Artikel top billede

(Foto: Matt, cc by 2.0)

Lille dansk it-firma scorer global hardware-ordre til halv milliard kroner

Det danske it-firma eGiss skal over de næste fem år levere for næsten en halv milliard kroner Lenovo-pc'er til global bryggeri-koncern. Læs her, hvordan aftalen kom i stand.

Den sydafrikanske bryggeri-gigant SABMiller har valgt den danske hardwareforhandler eGiss, som total-leverandør af pc'er, tablets og tilbehør til 45.000 af koncernens ansatte.

Kontrakten løber over de næste fem år, hvor eGiss sammen med Lenovo, skal stå for at bryggeri-koncernens kontorer i Latinamerika, Europa og Afrika bliver holdt opdateret og kørende.

Direktør i eGiss, Jesper Ravn, fortæller, at den samlede kontraktsum er tæt på 500 millioner kroner.

Dermed tager eGiss endnu et skridt på vejen til at etablere sig som en væsentlig spiller som totalleverandør af hardware til store globale koncerner.

Udover SABMiller har eGiss i forvejen globale koncerner som Tetra Pak, Cowi og Bestseller på kundelisten.

"Aftalen med SABMiller er en meget stor sag for os, som betyder, at vi nu åbner kontor og lager i Sydafrika," fortæller Jesper Ravn til Computerworld.

EGiss har i forvejen salgskontorer og lageranlæg i Kina, USA og i Danmark, hvor selskabet samarbejder med it-distributøren DCC i Hinnerup ved Aarhus, som ifølge Jesper Ravn ejer 80 procent firmaet, mens han selv sidder på de resterende 20 procent.

Vækst på 50 procent

Det er kun to år siden, at eGiss etablerede sin forretning, og der er allerede så godt gang i butikken, at Jesper Ravn forventer, at firmaets 21 ansatte i år runder en omsætning på 300 millioner kroner.

Det er en vækst på omkring 50 procent.

Store internationale koncerner ser ifølge Jesper Ravn en god fidus i at overlade levering og servicering af it-hardware til en global leverandør.

"For at få en forretning som vores til at hænge sammen skal man tilbyde kunderne en både simpel og vidtfavnende kontrakt, der gælder i alle de markeder, hvor kunden er. Og så skal man være dygtig til at overholde sine leveringsaftaler. Til gengæld slipper kunderne for at skulle forhandle pris og leveringsbetingelser fra gang til gang. Det synes en stor global virksomhed ofte, er en rigtig god ide," siger Jesper Ravn.

Den store hardwareaftale med det sydafrikanske bryggeri betyder dog ikke, at hverken Jesper Ravn eller de øvrige ejere i eGiis bliver forgyldte.

"Nej. Vi har ikke planer om at ændre vores overskudsgrad fra 2014, hvor vi fik et overskud før skat på 7,9 millioner kroner ud af en omsætning på lige over 200 millioner kroner," siger Jesper Ravn.

Læs også:

Millionerne ruller ind hos nystartet dansk it-firma

Danske DCC tjener kassen på at gøre genbrugs-pc'er sexede
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Abinitio Architect

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Value Stream Lead

Netcompany

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere