Artikel top billede

Nu bliver HP trukket ind i dansk bestikkelsessag

To tidligere medarbejdere i Region Sjælland har deltaget i flere rejser til Las Vegas arrangeret af it-giganten HP. Bagmandspolitiet undersøger nu, hvem der har betalt rejseudgifterne for regionens medarbejdere.

It-giganten HP trækkes nu ind i politiets efterforskning af bestikkelsessagen, hvor ansatte i firmaerne Atea og 3A-it er mistænkt for at have bestukket tidligere medarbejdere i Region Sjælland.

Netop Atea har i mange år været en central partner for HP.

Ifølge Berlingske har de tidligere medarbejdere i regionen over en periode på fem år deltaget i flere rejser til Las Vegas arrangeret af HP.

Ledelsessekretariatet i Region Sjælland oplyser til avisen, at politiet efterforsker omstændighederne omkring en række invitationsrejser, hvor HP har stået som vært.

I alt drejer det sig om seks HP-ture til USA i perioden fra 2010 til 2014, hvor ansatte i Region Sjællands it-afdeling har været inviteret.

Fem af turene gik til Las Vegas, hvor HP hver sommer afholder et stort arrangement.

På fem af de seks rejser deltog to regionsmedarbejdere, som i dag er sigtet i den såkaldte Atea-sag om mulig bestikkelse.

Det er de samme to medarbejdere, som også deltog i den famøse Dubai-tur i november 2014, da i alt fem personer, herunder tre tidligere Atea-medarbejdere, der også er sigtet i sagen, spenderede over 400.000 kr. på få dage.

Berlingske har bedt Region Sjælland oplyse, hvor stor regionens egenbetaling har været for regionens medarbejdere, der har deltaget i invitationsrejser fra it-producenter eller it-forhandlere. Hertil svarer Region Sjælland:

»Udgangspunktet er, at regionen har afholdt de fulde udgifter til medarbejdernes deltagelse i arrangementerne (konferenceafgifter, transport, ophold, fortæring etc.). I hvilket omfang der måtte være afholdt udgifter til nogen af disse eller andre arrangementer af andre end regionen, er under efterforskning af politiet. Regionen kan derfor ikke give nærmere oplysninger herom.«

HP: Vi tager det meget alvorligt

Ud over de seks ture med HP har andre medarbejdere i regionens it-afdeling været med Microsoft i Berlin, med Oracle i San Francisco og med Epic i Verona i USA.

Desuden har en af de sigtede været på en rejse, hvor regionen kun ved, at der var tale om var en »grøn IT inspirationstur«.

Berlingske bedt HP i Danmark svare på en række spørgsmål vedrørende selskabets mulige involvering i bestikkelsessagen. Avisen har blandt andet spurgt om, hvor mange dage rejserne til USA varede, hvilke hoteller deltagerne boede på, og hvor meget deltagerne fra Region Sjælland betalte for at deltage i rejserne.

Avisen har også spurgt HP, om selskabet selv har iværksat interne undersøgelser som en udløber af Atea-sagen.

HP har svaret i form af et såkaldt statement fra lederen af HP's presseafdeling for Europa, Mellemøsten og Afrika, Clare Loxley:

»HP har forpligtet sig til at overholde de højeste standarder for business conduct, og alle vores medarbejdere forventes at efterleve disse standarder. Selskabet tager alle påstande om evt. brud på business conduct meget alvorligt og gennemfører derfor grundige undersøgelser heraf.«

Læs også:

Atea landede flere millionordrer hos Region Sjælland uden om lovpligtige udbud

Bestikkelsessag: Nu er fløjlshandskerne taget af




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere