Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Danske it-forhandlere efter to års ventetid på Surface: "Fuldstændig ubegribeligt, at vi ikke har fået adgang til at sælge Surface før"

Efter to års tøven giver Microsoft nu alle it-forhandlere lov til at sælge den meget roste tablet-pc, Surface. Det skaber begejstring. Men hvorfor skulle det tage så lang tid, lyder spørgsmålet.

Ros fra anmelderne. Efterspørgsel fra kunderne. Og en vare, der passer til resten af produktkataloget. Så hvad er der egentlig at betænke sig på?

Sådan har spørgsmålene lydt fra Microsofts partnere siden selskabet for godt to år siden lancerede tablet-pc'en Surface på det danske marked.

Af uransagelige grunde valgte Microsoft fra begyndelsen alene at markedsføre Surface gennem detailhandelen. Derfor var det kun private forbrugere, der fik del i glæderne.

Senere blev en udvalgt kreds af erhvervsforhandlere lukket ind i varmen.

Til gengæld var den store brede kreds af Microsoft-partnere henvist til at stå med næsen trykket mod butiksruderne. Ville de levere Surface til kunderne, måtte de i stedet købe ind ad mere eller mindre uautoriserede kanaler.

Nu er der Surface til alle

Nu sender Microsoft Surface ud i åben og bred distribution til sine partnere. Eneste krav er, at forhandlerne skal love at sælge et bestemt antal computere, plus at de skal certificeres, så de kan hjælpe og vejlede kunderne med at få Surface til at spille sammen med resten af kundernes it-set up.

Den østjyske hardwareforhandler ED Data er en af de Microsoft-forhandler, der nu får Surface på paletten. Derfor er salgsdirektør Henrik Bjerrum Nielsen en glad mand.

"Det er et supergodt produkt, men vores faste kunder har selvfølgelig været skuffede over, at vi ikke kunne sælge det. Vi havde gerne set, at vi havde været med fra begyndelsen, men vi er da superglade for, at vi kommer med nu, så alle vores erhvervskunder kan købe en Surface," siger Henrik Bjerrum Nielsen.

Samme budskab kommer fra administrerende direktør Jan Sørensen i den sønderjyske it-forhandler Kontor Syd.

"For mig har det været fuldstændig ubegribeligt, at vi ikke har kunnet få adgang til at sælge Surface. For kunder, der har en ren Microsoft-strategi, har det været frustrerende, at vi ikke kunne levere lige præcis den brik i puslespillet," siger Jan Sørensen.

Også hos it-firmaet Netsolutions i Glostrup, har man også mærket erhvervskundernes interesse for Surface-computeren.

"Vi har prøvet at få kunderne til at kigge på andre produkter, men Surface har været for god til at kunderne ville gå væk fra det," fortæller salgsdirektør Oktay Ilgöy, der ligesom flere andre forhandlere forgæves har presset på for at få lov at sælge Surface.

"Svaret fra Microsoft i Danmark er, at det var en politisk beslutning fra USA. Måske handler det om, at Microsoft for søger at gøre Surface til et eksklusivt produkt på samme måde som Apple," siger Oktay Ilgöy.

Har været henvist til de autoriserede

Når kunderne insisterede på at få leveret en Surface, har de mindre Microsoft-partnere måttet henvise til de godkendte Surface-forhandlere som Atea, Comm2ig, KMD og Dustin.

En anden mulighed er at få fat på varerne ad andre kanaler - for eksempel ved at stille sig op i køen hos detailkæder som Fona, Elgiganten eller Computercity.

"Vi har sourcet Surface fra blandt andet fra retail-forhandlere. Jeg vil tro, vi har solgt 500 indenfor det sidste år, men vi havde kunnet sælge flere, hvis vi havde haft mulighed for det," siger salgsdirektør Henrik Bjerrum Nielsen fra ED Data.

En lignende historie lyder fra forhandlerne Netsolutions og Kompetera.

"I alt vil jeg tro, at vi har solgt omkring 500 i løbet af de to år. Vi har ikke tjent så meget på det, så det har været ren service overfor kunderne. Men det har været en god investering. Nu er vi inde på markedet, og jeg regner med, at vi fremadrettet kan tjene fornuftigt på at sælge Surface," siger Oktay Ilgöy fra Netsolutions.

"Vi har haft en del forespørgsler fra kunder, og vi har da også solgt nogen, som vi så har købt ind hos vennerne i branchen," siger direktør Carsten Weis fra Kompetera.

Læs også:

Nu slipper Microsoft salget af Surface fri: 40 danske it-forhandlere står klar

Surface kan blive endnu større og tage kampen op med Apples MacBook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere