Danske it-forhandlere efter to års ventetid på Surface: "Fuldstændig ubegribeligt, at vi ikke har fået adgang til at sælge Surface før"

Efter to års tøven giver Microsoft nu alle it-forhandlere lov til at sælge den meget roste tablet-pc, Surface. Det skaber begejstring. Men hvorfor skulle det tage så lang tid, lyder spørgsmålet.

Ros fra anmelderne. Efterspørgsel fra kunderne. Og en vare, der passer til resten af produktkataloget. Så hvad er der egentlig at betænke sig på?

Sådan har spørgsmålene lydt fra Microsofts partnere siden selskabet for godt to år siden lancerede tablet-pc'en Surface på det danske marked.

Af uransagelige grunde valgte Microsoft fra begyndelsen alene at markedsføre Surface gennem detailhandelen. Derfor var det kun private forbrugere, der fik del i glæderne.

Senere blev en udvalgt kreds af erhvervsforhandlere lukket ind i varmen.

Til gengæld var den store brede kreds af Microsoft-partnere henvist til at stå med næsen trykket mod butiksruderne. Ville de levere Surface til kunderne, måtte de i stedet købe ind ad mere eller mindre uautoriserede kanaler.

Nu er der Surface til alle
Nu sender Microsoft Surface ud i åben og bred distribution til sine partnere. Eneste krav er, at forhandlerne skal love at sælge et bestemt antal computere, plus at de skal certificeres, så de kan hjælpe og vejlede kunderne med at få Surface til at spille sammen med resten af kundernes it-set up.

Den østjyske hardwareforhandler ED Data er en af de Microsoft-forhandler, der nu får Surface på paletten. Derfor er salgsdirektør Henrik Bjerrum Nielsen en glad mand.

"Det er et supergodt produkt, men vores faste kunder har selvfølgelig været skuffede over, at vi ikke kunne sælge det. Vi havde gerne set, at vi havde været med fra begyndelsen, men vi er da superglade for, at vi kommer med nu, så alle vores erhvervskunder kan købe en Surface," siger Henrik Bjerrum Nielsen.

Samme budskab kommer fra administrerende direktør Jan Sørensen i den sønderjyske it-forhandler Kontor Syd.

"For mig har det været fuldstændig ubegribeligt, at vi ikke har kunnet få adgang til at sælge Surface. For kunder, der har en ren Microsoft-strategi, har det været frustrerende, at vi ikke kunne levere lige præcis den brik i puslespillet," siger Jan Sørensen.

Også hos it-firmaet Netsolutions i Glostrup, har man også mærket erhvervskundernes interesse for Surface-computeren.

"Vi har prøvet at få kunderne til at kigge på andre produkter, men Surface har været for god til at kunderne ville gå væk fra det," fortæller salgsdirektør Oktay Ilgöy, der ligesom flere andre forhandlere forgæves har presset på for at få lov at sælge Surface.

"Svaret fra Microsoft i Danmark er, at det var en politisk beslutning fra USA. Måske handler det om, at Microsoft for søger at gøre Surface til et eksklusivt produkt på samme måde som Apple," siger Oktay Ilgöy.

Har været henvist til de autoriserede
Når kunderne insisterede på at få leveret en Surface, har de mindre Microsoft-partnere måttet henvise til de godkendte Surface-forhandlere som Atea, Comm2ig, KMD og Dustin.

En anden mulighed er at få fat på varerne ad andre kanaler - for eksempel ved at stille sig op i køen hos detailkæder som Fona, Elgiganten eller Computercity.

"Vi har sourcet Surface fra blandt andet fra retail-forhandlere. Jeg vil tro, vi har solgt 500 indenfor det sidste år, men vi havde kunnet sælge flere, hvis vi havde haft mulighed for det," siger salgsdirektør Henrik Bjerrum Nielsen fra ED Data.

En lignende historie lyder fra forhandlerne Netsolutions og Kompetera.

"I alt vil jeg tro, at vi har solgt omkring 500 i løbet af de to år. Vi har ikke tjent så meget på det, så det har været ren service overfor kunderne. Men det har været en god investering. Nu er vi inde på markedet, og jeg regner med, at vi fremadrettet kan tjene fornuftigt på at sælge Surface," siger Oktay Ilgöy fra Netsolutions.

"Vi har haft en del forespørgsler fra kunder, og vi har da også solgt nogen, som vi så har købt ind hos vennerne i branchen," siger direktør Carsten Weis fra Kompetera.

Læs også:

Nu slipper Microsoft salget af Surface fri: 40 danske it-forhandlere står klar

Surface kan blive endnu større og tage kampen op med Apples MacBook

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.