Artikel top billede

Aarhusiansk it-firma har knækket cloud-koden: Sådan kan der tjenes gode penge

Flere års arbejde med at omstille forretningen til cloud-baserede løsninger har sat skub i både indtjening og vækst hos ERP-firmaet Elbek & Vejrup. Samtidig kan firmaet nu kalde sig Danmarks største NAV-forhandler.

Omstillingen til at sælge cloud-løsninger har båret frugt for det århusianske ERP-hus Elbek & Vejrup, som i sit seneste regnskab kan notere en vækst i omsætningen på otte procent til 112 millioner kroner.

Nede på bundlinien er nyhederne endnu bedre med et overskud før skat på 14,8 millioner kroner. Det er et plus på 70 procent sammenlignet med året før.

Både væksten og det pæne overskud er ifølge koncernchef Niels Elbek resultatet af flere års arbejde med at omlægge firmaets forretningsmodel til løsninger, der er baseret på cloudteknologi.

Sælger man cloud-ydelser, betaler kunderne typisk et fast månedligt beløb på samme måde som i et abonnement. Betalingen afhænger også ofte af, hvilke produkter og services, man som kunde benytter sig af.

Det er smart for kunden, som tidligere lagde hele sin betaling på en gang.

Men for leverandøren er det dyrt at skulle vente i to, tre eller fire år, før pengene er hentet hjem. Det kræver både en stor pengekasse, og høj kvalitet, da man ellers risikerer, at kunden undervejs søger nye græsgange.

Har knækket nødden

Netop den nød har Elbek & Vejrup nu tilsyneladende knækket. Men det har samtidig krævet massive investeringer bygge it-løsninger, der understøtter kundernes strategi og forretningsprocesser.

"40 procent af vores omsætning kommer nu fra abonnementsindtægter. Det er rigtig dyrt for os som leverandør. Det er et spørgsmål at have de rigtige løsninger, så vi kan skabe den volumen, der skal til at for at etablere sig på de betingelser, som gælder for en cloudbaseret forretning," siger Niels Elbek.

Han fortæller, at firmaet samtidig har haft vinden ryggen med en heldig kombination af øget efterspørgsel fra eksisterende kunder og tilgang af nye.

Ifølge Niels Elbek er Elbek & Vejrup nu Danmarks største forhandler af det Microsoft-baserede ERP-system NAV (tidl. Navision, red.). Det gør det også nemmere at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere, siger Niels Elbek.

"Nu har vi nået en størrelse, hvor vi kan være en naturlig partner for både mindre, mellemstore og de allerstørste kunder." 

"Hver gang der er et udbud af en projekt, bliver vi spurgt, og det betyder, at vi kan give vores ansatte de faglige udfordringer, de efterspørger," siger han.

Læs også: Direktør: Derfor sagde jeg sammen med 10 kolleger pludseligt farvel til CGI

Udover hjembyen Aarhus er Elbek & Vejrup nu til stede med i alt seks kontorer fordelt rundt om i landet. Det giver ifølge Niels Elbek en god platform for yderligere vækst i indeværende regnskabsår.

"Vi står rigtig stærkt i markedet, hvor efterspørgslen fortsætter med at stige, og vi har en organisation, som kan forfølge de muligheder, det giver. Så vores klare ambition er fortsat vækst i omsætning og indtjening," siger Niels Elbek.

Læs også:

Microsoft udskyder aflivningen af dansk softwareklassiker

Massivt pres tvinger Microsoft til at skifte kurs i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere