BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Aarhusiansk it-firma har knækket cloud-koden: Sådan kan der tjenes gode penge

Flere års arbejde med at omstille forretningen til cloud-baserede løsninger har sat skub i både indtjening og vækst hos ERP-firmaet Elbek & Vejrup. Samtidig kan firmaet nu kalde sig Danmarks største NAV-forhandler.

Omstillingen til at sælge cloud-løsninger har båret frugt for det århusianske ERP-hus Elbek & Vejrup, som i sit seneste regnskab kan notere en vækst i omsætningen på otte procent til 112 millioner kroner.

Nede på bundlinien er nyhederne endnu bedre med et overskud før skat på 14,8 millioner kroner. Det er et plus på 70 procent sammenlignet med året før.

Både væksten og det pæne overskud er ifølge koncernchef Niels Elbek resultatet af flere års arbejde med at omlægge firmaets forretningsmodel til løsninger, der er baseret på cloudteknologi.

Sælger man cloud-ydelser, betaler kunderne typisk et fast månedligt beløb på samme måde som i et abonnement. Betalingen afhænger også ofte af, hvilke produkter og services, man som kunde benytter sig af.

Det er smart for kunden, som tidligere lagde hele sin betaling på en gang.

Men for leverandøren er det dyrt at skulle vente i to, tre eller fire år, før pengene er hentet hjem. Det kræver både en stor pengekasse, og høj kvalitet, da man ellers risikerer, at kunden undervejs søger nye græsgange.

Har knækket nødden
Netop den nød har Elbek & Vejrup nu tilsyneladende knækket. Men det har samtidig krævet massive investeringer bygge it-løsninger, der understøtter kundernes strategi og forretningsprocesser.

"40 procent af vores omsætning kommer nu fra abonnementsindtægter. Det er rigtig dyrt for os som leverandør. Det er et spørgsmål at have de rigtige løsninger, så vi kan skabe den volumen, der skal til at for at etablere sig på de betingelser, som gælder for en cloudbaseret forretning," siger Niels Elbek.

Han fortæller, at firmaet samtidig har haft vinden ryggen med en heldig kombination af øget efterspørgsel fra eksisterende kunder og tilgang af nye.

Ifølge Niels Elbek er Elbek & Vejrup nu Danmarks største forhandler af det Microsoft-baserede ERP-system NAV (tidl. Navision, red.). Det gør det også nemmere at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere, siger Niels Elbek.

"Nu har vi nået en størrelse, hvor vi kan være en naturlig partner for både mindre, mellemstore og de allerstørste kunder." 

"Hver gang der er et udbud af en projekt, bliver vi spurgt, og det betyder, at vi kan give vores ansatte de faglige udfordringer, de efterspørger," siger han.

Læs også: Direktør: Derfor sagde jeg sammen med 10 kolleger pludseligt farvel til CGI

Udover hjembyen Aarhus er Elbek & Vejrup nu til stede med i alt seks kontorer fordelt rundt om i landet. Det giver ifølge Niels Elbek en god platform for yderligere vækst i indeværende regnskabsår.

"Vi står rigtig stærkt i markedet, hvor efterspørgslen fortsætter med at stige, og vi har en organisation, som kan forfølge de muligheder, det giver. Så vores klare ambition er fortsat vækst i omsætning og indtjening," siger Niels Elbek.

Læs også:

Microsoft udskyder aflivningen af dansk softwareklassiker

Massivt pres tvinger Microsoft til at skifte kurs i DanmarkBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Løbet er kørt for Intels lynhurtige lager-teknologi ’Optane’: Aflives om kort tid
Det er slut med de lynhurtige Optane-ssd diske til desktop-pc'er. Om godt en måned er løbet helt kørt.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.