Artikel top billede

Midt i fyringssæsonen: HP ansætter nye sælgere i Danmark

HP har varslet fyringer af 85.000 ansatte på globalt plan. Men i Danmark går selskabet den modsatte vej og ansætter flere sælgere.

Om præcis fem dage splitter it-giganten HP officielt sin forretning op i to selvstændige selskaber: HP Inc., som skal tage sig af printere, pc'er og devices - og HP Enterprise, som skal levere løsninger til blandt andet servere, netværk, software og services.

Samtidig med opsplitningen har HP-koncernen varslet dramatiske nedskæringer i bemandingen, som, på globalt plan vil koste op mod 85.000 ansatte jobbet.

Den øvelse skal på engang banke omkostningerne i bund og bringe HP på omgangshøjde med det globale it-marked, hvor HP de seneste år har haft mere end svært ved at holde trit med både konkurrenter og de teknologiske trends.

Læs mere om det her:
HP splittes op i to danske selskaber: Her er de to nye topchefer i Danmark

Men mens fyringstruslerne rumler i horisonten, går man den modsatte vej i HP's danske pc- og printdivision (som fra på mandag altså hedder HP Inc.) og opruster sin salgsstyrke.

Over de sidste tre måneder har man ansat fem nye medarbejdere i salgsafdelingen. Og lige nu har man derudover tre-fire ubesatte stillinger, fortæller Adam Vieth, der er nybagt chef for pc-salget til erhvervskunder.

"I det nye HP Inc. svarer det til, at vi udvider styrken i salg og salgssupport med mere end ti procent, så vi når op på 65-70 dedikerede medarbejdere, som retter sig mod forhandlere og distribution," siger Adam Vieth.

Vil vinde markedsandele

De nye salgsfolk hos HP skal beskæftige sig med det kommercielle marked med særligt fokus på mellemstore kunder og de helt store enterprise-kunder plus det offentlige marked.

Adam Vieth lægger ikke skjul på, at oprustningen af salgsstyrken i HP's pc- og printforretning hænger tæt sammen med HP's forventninger om at kunne vinde markedsandele.

"Sammenligner vi os med HP i andre lande, har vi ikke helt haft det antal folk i marken, som vores mål om vækst i markedsandele berettiger til," siger Adam Vieth.

Udvidelsen af salgsstyrken i HP's pc- og printforretning kan tages som en indikator for, at kommende fyringer både i Danmark i resten af HP-koncernen især vil ramme i den del af forretningen, der fra på mandag hedder HP Enterprise.

Forhandlere, som Computerworld har talt med peger på, at et af HP's problemer er, at det mere komplekse salg af løsninger indenfor server/storage, software og services har gjort de interne forretningsgange unødigt bureaukratiske.

Derfor er der en del "overflødigt fedt", som der kan skæres i, lyder vurderingen.

En del af de kommende nedskæringer vil givetvis også blive gennemført ved at HP nedlægger eller frasælger større eller mindre forretningsområder.

I HP's danske forretning er det endnu ikke meldt ud, om de globale nedskæringer også vil føre til fyringer her.

Læs også:
HP dropper sin offentlige sky

HP-topboss angriber Dell efter EMC-opkøb: De gode opfindelser bliver tabt på gulvet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere