Midt i fyringssæsonen: HP ansætter nye sælgere i Danmark

HP har varslet fyringer af 85.000 ansatte på globalt plan. Men i Danmark går selskabet den modsatte vej og ansætter flere sælgere.

Om præcis fem dage splitter it-giganten HP officielt sin forretning op i to selvstændige selskaber: HP Inc., som skal tage sig af printere, pc'er og devices - og HP Enterprise, som skal levere løsninger til blandt andet servere, netværk, software og services.

Samtidig med opsplitningen har HP-koncernen varslet dramatiske nedskæringer i bemandingen, som, på globalt plan vil koste op mod 85.000 ansatte jobbet.

Den øvelse skal på engang banke omkostningerne i bund og bringe HP på omgangshøjde med det globale it-marked, hvor HP de seneste år har haft mere end svært ved at holde trit med både konkurrenter og de teknologiske trends.

Læs mere om det her:
HP splittes op i to danske selskaber: Her er de to nye topchefer i Danmark


Men mens fyringstruslerne rumler i horisonten, går man den modsatte vej i HP's danske pc- og printdivision (som fra på mandag altså hedder HP Inc.) og opruster sin salgsstyrke.

Over de sidste tre måneder har man ansat fem nye medarbejdere i salgsafdelingen. Og lige nu har man derudover tre-fire ubesatte stillinger, fortæller Adam Vieth, der er nybagt chef for pc-salget til erhvervskunder.

"I det nye HP Inc. svarer det til, at vi udvider styrken i salg og salgssupport med mere end ti procent, så vi når op på 65-70 dedikerede medarbejdere, som retter sig mod forhandlere og distribution," siger Adam Vieth.

Vil vinde markedsandele
De nye salgsfolk hos HP skal beskæftige sig med det kommercielle marked med særligt fokus på mellemstore kunder og de helt store enterprise-kunder plus det offentlige marked.

Adam Vieth lægger ikke skjul på, at oprustningen af salgsstyrken i HP's pc- og printforretning hænger tæt sammen med HP's forventninger om at kunne vinde markedsandele.

"Sammenligner vi os med HP i andre lande, har vi ikke helt haft det antal folk i marken, som vores mål om vækst i markedsandele berettiger til," siger Adam Vieth.

Udvidelsen af salgsstyrken i HP's pc- og printforretning kan tages som en indikator for, at kommende fyringer både i Danmark i resten af HP-koncernen især vil ramme i den del af forretningen, der fra på mandag hedder HP Enterprise.

Forhandlere, som Computerworld har talt med peger på, at et af HP's problemer er, at det mere komplekse salg af løsninger indenfor server/storage, software og services har gjort de interne forretningsgange unødigt bureaukratiske.

Derfor er der en del "overflødigt fedt", som der kan skæres i, lyder vurderingen.

En del af de kommende nedskæringer vil givetvis også blive gennemført ved at HP nedlægger eller frasælger større eller mindre forretningsområder.

I HP's danske forretning er det endnu ikke meldt ud, om de globale nedskæringer også vil føre til fyringer her.

Læs også:
HP dropper sin offentlige sky

HP-topboss angriber Dell efter EMC-opkøb: De gode opfindelser bliver tabt på gulvet
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.