Artikel top billede

Dansk storforhandler dropper Xerox efter længere tids utilfredshed

Længere tids utilfredshed har fået den østjyske printforhandler X&CO til at droppe samarbejdet med Xerox.

En af landets største print- og kopiforhandlere, X&CO, har efter mere end 10 år droppet samarbejdet med producenten Xerox. I stedet har firmaet nu indgået en såkaldt monobrand-aftale med Xerox-konkurrenten Ricoh.

Med kontorer i Kolding. Aalborg og Herning er X&CO en af de dominerende leverandører print- og kopiløsninger til især jyske og fynske kunder.

Direktør i X&CO, Jan Larsen, siger til Computerworld, at skiftet er kulminationen på længere tids utilfredshed over samarbejdet med Xerox.

"Man skifter jo ikke leverandør, hvis man er fuldt ud tilfreds med det, man har. Xerox har flyttet beslutningskompetence ud af Danmark, så ting tog lang tid. Det betød, at vi mistede noget dynamik," forklarer Jan Larsen.

Læs mere her: Plan om opsplitning efterlader danske Xerox-ansatte i uvished

"Vi har gjort det her ud fra, hvad vi synes er bedst for X&CO. Ricoh har en mere markedsorienteret tilgang til samarbejdet, og den korte tid, vi har samarbejdet med Ricoh, har bekræftet, at er det rigtige at gøre for os," siger Jan Larsen.

Direktør i Xerox' danske afdeling, Nicolai Lund, bekræfter, at samarbejdet med X&CO er stoppet ved nytår, men han ønsker ikke at kommentere årsagerne til skilsmissen.

"Vi har været glade for vores samarbejde med X&CO. Men af forskellige årsager, har vi ikke det samarbejde længere. Hvem, der har ønsket at opsige aftalen er en sag mellem os og X&CO. Det er ikke noget, jeg ønsker at udstille," lyder det fra Nicolai Lund.

Flere kendere af branchen vurderer, at X&CO har stået for 25-30 procent af Xerox danske omsætning. Tabet af den store jyske partner kan derfor koste markedsandele for Xerox, lyder vurderingen.

Ricohs landechef Søren Krogh-Nielsen forventer også, at aftalen med X&CO vil møblere om på markedet.

"Det vil helt sikkert flytte nogle markedsandele både i forhold til de helt store kunder og mindre virksomheder," siger Søren Krogh-Nielsen.

Hos Xerox er man dog ifølge Nicolai Lund ikke bekymret. Xerox har flere andre jyske partnere, som står klar til at tage over, ligesom man har nye samarbejder på vej.

"Selvfølgelige kan vi mærke, når samarbejdet med en partner ophører, men der er allerede flere andre på vej. Så det er ikke noget, vi ikke har været forberedt på, og jeg er på ingen måde bekymret for, om vi kan dække markedet," siger Nicolai Lund.

X&CO's opsigtvækkende skifte til Ricoh skærper konkurrencen på et marked, som de senere år har været under voldsom forandring. Både Xerox og Ricoh arbejder ligesom flere andre print- og kopiproducenter på at flytte deres forretning fra traditionelt salg af hardware til software og services, som både har højere indtjeningsmargener og skaber større værdi for kunderne.

Læs også:

Printbranchen er ved at save benene af sig selv

Efter fire års konstant nedtur: Xerox skal splittes op i to kæmpeselskaber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere