Artikel top billede

Plan om opsplitning efterlader danske Xerox-ansatte i uvished

Nedturen i den amerikanske it-gigant har også ramt Danmark, hvor mandskab, omsætning og overskud er gået voldsomt tilbage de seneste ti år.

De 125 ansatte i den danske afdeling af it-giganten Xerox går en uvis fremtid i møde, efter at Wall Street Journal i dag kunne afsløre en plan om at opdele Xerox-koncernen i to - en for print og kopi og en anden for forretningsservices.

Nordisk direktør i Xerox, Nicolai Lund, fortæller til Computerworld, at den amerikanske koncernledelse i forbindelse med fremlæggelsen af koncernens kvartalsregnskab senere i dag vil løfte sløret for sine fremtidsplaner. Men han samtidig selv ligeså spændt som resten af de ansatte i Xerox' danske afdeling.

"Jeg har kun informationen fra Computerworld og Wall Street Journal, og som alle andre er jeg spændt på at høre, hvad der bliver meldt ud senere på dagen." siger Nicolai Lund.

Xerox' danske forretning er de seneste ti år skrumpet til halv størrelse. Antallet af medarbejdere er dalet fra 230 til de nuværende omkring 125. Samme vej er det gået for omsætningen, som i 2004 rundede 300 millioner kroner. I dag er det tal nede omkring 130 millioner.

Samme vej er det gået for overskuddet, som i 2007 lød på 32 millioner mod beskedne ni millioner kroner i 2014.

Udvikling afspejler ifølge Nicolai Lund en markant skærpelse af konkurrencen på det traditionelle print- og kopimarked. Til gengæld har Xerox ligesom mange af sine konkurrenter satset på at udvikle løsninger, der rækker ind over blandt andet dokumenthåndtering.

"Nedgangen i omsætningen svarer til, hvad vi har set på resten af det marked, hvor vi er. Det er et superhårdt marked når vi taler om at få blæk ned på et stykke papir. Det er derfor vi i lang tid har satset på at udvikle en forretning indenfor forretningsservices. Services er den del af forretningen, som vokser mens hardwareforretningen enten er flad eller går lidt tilbage," siger han.

Xerox er blot den seneste i rækken af gamle it-giganter, der splitter deres koncerner op i mindre dele for at kunne reagere hurtigere på ændringer i markedet. De mest markante eksempler er HP og CSC.

Læs også:

Efter fire års konstant nedtur: Xerox skal splittes op i to kæmpeselskaber

Printbranchen er ved at save benene af sig selv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere