Kunderne har skiftet kurs: Omada spinder guld på ny holdning til sikkerhed

Det danske sikkerhedsfirma Omada ansætter folk i bundter og skovler penge ind. Det er gået op for kunderne, at hackerangreb ikke kun rammer naboen, siger direktør.

Virksomhederne har lært lektien. Risikoen for at blive ramt af cyber-kriminalitet er ikke kun noget, man læser om i avisen eller som gælder for naboen. I dag er cyber-crime et grundvilkår, som man må indrette sin it-strategi efter.

Sådan siger Morten Boel Sigurdsson, direktør og stifter af sikkerhedsfirmaet Omada, som de seneste år har tjent gode penge på at sælge sikkerhedsløsninger og identity management til en stribe globale virksomheder.

"Virksomhederne har i høj grad ændret deres tankegang på sikkerhedsområdet. Det er det, der skaber fundamentet for vores forretning," lyder det fra en tilfreds Omada-direktør.

"Det er efterhånden en fornuftig grundantagelse, at der er personer med onde hensigter, der roder rundt på netværket. Virksomhederne har erkendt, at man ikke længere kan tænke som i gamle dage, hvor man byggede en skal rundt om hele sit it-setup. Og det indretter de deres strategi efter," siger Morten Boel Sigurdsson.

Rammer ikke kun naboen
"Tidligere tænkte mange, at cyber-angreb kun var noget, der ramte naboen og ikke dem selv. Men der er kommet en helt basal erkendelse af, at man må forholde sig til risikoen for, at det også ramme en selv. Derfor ser vi også, at markedet virkelig ruller sig ud nu."

"Vi kan bare glæde os over, at vi har haft god tid til at øve os på at bygge nogle gode hængelåse, som vi kan sætte på kundernes forretningsprocesser og it-systemer," siger Morten Boel Sigurdsson.

"Så vi er nået op på næste niveau, hvor vi har erkendt, at det er bydende nødvendigt at minimere den skade virksomheden udsættes for, når først hackerne er inden for døren eller en medarbejder gør noget skadeligt."

Han forventer, at også EU's nye persondataforordning, som åbner for store bødestraffe, hvis man ikke har styr på sine data, vil være med til at skabe mere forretning for Omada.

Læs også:
Danske it-sikkerhedsfirmaer opruster: De it-kriminelle er blevet for dygtige


"Det er godt for vores forretning, at virksomhederne får et incitament til at sørge for, at deres processer og teknologi er i orden. Det er en udfordring at kunne svare kunderne på, hvordan man laver en business-case og sætter kroner og øre på risiko. Med EU's persondataforordning bliver det pludselig lettere at sætte en helt konkret pris på, hvad det koster, når man ikke lever op til reglerne."

Risiko = Konsekvens x sandsynlighed
Morten Boel Sigurdsson nævner ransomware, som et klassisk eksempel på, at sikkerhed, datamanagement og minimering af risiko er kommet i fokus hos virksomhederne.

"Hvis man har tusinde brugere kan man ikke forvente, at de allesammen vil opføre sig fornuftigt hele tiden. Det er simpel matematik. Risiko er konsekvens ganget med sandsynlighed. Ved at sørge for, at så få som muligt har adgang til kritiske data, nedsætter man sandsynligheden for at ransomware-angribere får adgang til dine data hvadenten det drejer sig om kundeoplysninger, udviklingsresearch, økonomiske og juridiske data."

"Hvis en medarbejder har adgang til alle økonomidata bliver alle de finansielle data taget som gidsel. Hvis medarbejderen ikke har brug for at have adgangen, kunne det have været undgået, hvis virksomheden havde haft ordentligt styr på sine bruger-adgangsrettigheder," siger han.

Den ændrede holdning til it-sikkerhed er også med til at give medvind for Omada, som trods store investeringer i produktudvikling og salgskanal og vækst i både omsætning og bemanding netop har landet et rekordregnskab med et overskud for 2015 på godt 28 millioner kroner.

Også her i 2016 forventer Morten Boel Sigurdsson fortsat vækst. Bemandingen skal udvides med yderligere 50 udviklere, konsulenter og sælgere oven i de nuværende cirka 150 nuværende medarbejdere, som udover Danmark er placeret i USA, Tyskland, Storbritannien, Frankrig og Belgien.

Læs også:
Omada satser millioner på internationalt gennembrud - Microsoft-veteran indsat som ny bestyrelsesformand

Sikkerhedsfirma: Danskerne er for godtroende

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.