Artikel top billede

Bagmandspolitiet tiltaler seks offentligt ansatte i it-bestikkelsessag

Opdateret: Anklagemyndigheden er nu klar til at gå i retten med de seks første sager om bestikkelse af offentlige it-kunder.

Anklagemyndigheden rejser nu straffesag mod seks offentligt ansatte for at have modtaget bestikkelse.

De første sager indledes allerede i slutningen af næste måned.

Ifølge chefanklager Steen Bechmann Jacobsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - også kendt som Bagmandspolitiet - har de tiltalte i strid med straffeloven modtaget telefoner, tablets og andet it-udstyr til en værdi af op til cirka 40.000 kroner fra "en privat leverandør", som de har samarbejdet med.

Der er nedlagt navneforbud i sagen og chefanklageren ønsker derfor ikke at sætte navn på de tiltalte eller de offentlige arbejdspladser, hvor de er ansat.

Retsligt efterspil

Med anklagerne har Bagmandspolitiet taget hul på det retslige efterspil i den store bestikkelsessag, som startede sidste sommer i Region Sjælland.

De tre første straffesager er allerede planlagt til at skulle begynde den 29. november ved Retten i Glostrup.

De seks anklagede blev i juni i år sigtet i forbindelse med en større aktion, hvor politiet ransagde en række adresser. I alt blev omkring 30 personer sigtet i forbindelse med sommerens aktion.

Samtidig med at der nu rejses de første tiltaler i sagen har Bagmandspolitiet besluttet at droppe sager mod otte af de personer, som blev sigtet i sommer.

"I nogle af tilfældene har det simpelthen vist sig, at den mistænkte person aldrig har haft noget at gøre med den bestikkelse, som de var blevet kædet sammen med."

"Der har været tale om en form for identitetsmisbrug, hvor de i strid med de faktiske forhold er blevet udpeget som bestukne. Derfor er de naturligvis ikke længere sigtet, og der vil ikke blive ført straffesag mod dem,« siger Steen Bechmann Jacobsen.

I andre tilfælde er sagen opgivet, fordi det af andre grunde vurderes, at der ikke er grundlag for at rejse en sag, oplyser han.

Steen Bechmann Jacobsen oplyser desuden, at den del af bestikkelsessagen, som kom frem i sommeren 2015, fortsat er under efterforskning.

"Men jeg kan ikke sige, hvornår vi kan tage stilling til, om der rejses tiltaler mod de personer, som blev sigtet sidste år," siger Steen Bechmann Jacobsen.

Læs også:

Højtprofilerede sælgere stoppede i Atea under stor mystik: Nu bliver de sigtet i bestikkelsessag

Staten strammer op på krav ved it-udbud: Mistanke om bestikkelse kan føre til udelukkelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere