Bagmandspolitiet tiltaler seks offentligt ansatte i it-bestikkelsessag

Opdateret: Anklagemyndigheden er nu klar til at gå i retten med de seks første sager om bestikkelse af offentlige it-kunder.

Anklagemyndigheden rejser nu straffesag mod seks offentligt ansatte for at have modtaget bestikkelse.

De første sager indledes allerede i slutningen af næste måned.

Ifølge chefanklager Steen Bechmann Jacobsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - også kendt som Bagmandspolitiet - har de tiltalte i strid med straffeloven modtaget telefoner, tablets og andet it-udstyr til en værdi af op til cirka 40.000 kroner fra "en privat leverandør", som de har samarbejdet med.

Der er nedlagt navneforbud i sagen og chefanklageren ønsker derfor ikke at sætte navn på de tiltalte eller de offentlige arbejdspladser, hvor de er ansat.

Retsligt efterspil
Med anklagerne har Bagmandspolitiet taget hul på det retslige efterspil i den store bestikkelsessag, som startede sidste sommer i Region Sjælland.

De tre første straffesager er allerede planlagt til at skulle begynde den 29. november ved Retten i Glostrup.

De seks anklagede blev i juni i år sigtet i forbindelse med en større aktion, hvor politiet ransagde en række adresser. I alt blev omkring 30 personer sigtet i forbindelse med sommerens aktion.

Samtidig med at der nu rejses de første tiltaler i sagen har Bagmandspolitiet besluttet at droppe sager mod otte af de personer, som blev sigtet i sommer.

"I nogle af tilfældene har det simpelthen vist sig, at den mistænkte person aldrig har haft noget at gøre med den bestikkelse, som de var blevet kædet sammen med."

"Der har været tale om en form for identitetsmisbrug, hvor de i strid med de faktiske forhold er blevet udpeget som bestukne. Derfor er de naturligvis ikke længere sigtet, og der vil ikke blive ført straffesag mod dem,« siger Steen Bechmann Jacobsen.

I andre tilfælde er sagen opgivet, fordi det af andre grunde vurderes, at der ikke er grundlag for at rejse en sag, oplyser han.

Steen Bechmann Jacobsen oplyser desuden, at den del af bestikkelsessagen, som kom frem i sommeren 2015, fortsat er under efterforskning.

"Men jeg kan ikke sige, hvornår vi kan tage stilling til, om der rejses tiltaler mod de personer, som blev sigtet sidste år," siger Steen Bechmann Jacobsen.

Læs også:

Højtprofilerede sælgere stoppede i Atea under stor mystik: Nu bliver de sigtet i bestikkelsessag

Staten strammer op på krav ved it-udbud: Mistanke om bestikkelse kan føre til udelukkelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.