Artikel top billede

Bagmandspolitiet tiltaler seks offentligt ansatte i it-bestikkelsessag

Opdateret: Anklagemyndigheden er nu klar til at gå i retten med de seks første sager om bestikkelse af offentlige it-kunder.

Anklagemyndigheden rejser nu straffesag mod seks offentligt ansatte for at have modtaget bestikkelse.

De første sager indledes allerede i slutningen af næste måned.

Ifølge chefanklager Steen Bechmann Jacobsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - også kendt som Bagmandspolitiet - har de tiltalte i strid med straffeloven modtaget telefoner, tablets og andet it-udstyr til en værdi af op til cirka 40.000 kroner fra "en privat leverandør", som de har samarbejdet med.

Der er nedlagt navneforbud i sagen og chefanklageren ønsker derfor ikke at sætte navn på de tiltalte eller de offentlige arbejdspladser, hvor de er ansat.

Retsligt efterspil

Med anklagerne har Bagmandspolitiet taget hul på det retslige efterspil i den store bestikkelsessag, som startede sidste sommer i Region Sjælland.

De tre første straffesager er allerede planlagt til at skulle begynde den 29. november ved Retten i Glostrup.

De seks anklagede blev i juni i år sigtet i forbindelse med en større aktion, hvor politiet ransagde en række adresser. I alt blev omkring 30 personer sigtet i forbindelse med sommerens aktion.

Samtidig med at der nu rejses de første tiltaler i sagen har Bagmandspolitiet besluttet at droppe sager mod otte af de personer, som blev sigtet i sommer.

"I nogle af tilfældene har det simpelthen vist sig, at den mistænkte person aldrig har haft noget at gøre med den bestikkelse, som de var blevet kædet sammen med."

"Der har været tale om en form for identitetsmisbrug, hvor de i strid med de faktiske forhold er blevet udpeget som bestukne. Derfor er de naturligvis ikke længere sigtet, og der vil ikke blive ført straffesag mod dem,« siger Steen Bechmann Jacobsen.

I andre tilfælde er sagen opgivet, fordi det af andre grunde vurderes, at der ikke er grundlag for at rejse en sag, oplyser han.

Steen Bechmann Jacobsen oplyser desuden, at den del af bestikkelsessagen, som kom frem i sommeren 2015, fortsat er under efterforskning.

"Men jeg kan ikke sige, hvornår vi kan tage stilling til, om der rejses tiltaler mod de personer, som blev sigtet sidste år," siger Steen Bechmann Jacobsen.

Læs også:

Højtprofilerede sælgere stoppede i Atea under stor mystik: Nu bliver de sigtet i bestikkelsessag

Staten strammer op på krav ved it-udbud: Mistanke om bestikkelse kan føre til udelukkelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere