Bagmandspolitiet tiltaler seks offentligt ansatte i it-bestikkelsessag

Opdateret: Anklagemyndigheden er nu klar til at gå i retten med de seks første sager om bestikkelse af offentlige it-kunder.

Anklagemyndigheden rejser nu straffesag mod seks offentligt ansatte for at have modtaget bestikkelse.

De første sager indledes allerede i slutningen af næste måned.

Ifølge chefanklager Steen Bechmann Jacobsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - også kendt som Bagmandspolitiet - har de tiltalte i strid med straffeloven modtaget telefoner, tablets og andet it-udstyr til en værdi af op til cirka 40.000 kroner fra "en privat leverandør", som de har samarbejdet med.

Der er nedlagt navneforbud i sagen og chefanklageren ønsker derfor ikke at sætte navn på de tiltalte eller de offentlige arbejdspladser, hvor de er ansat.

Retsligt efterspil
Med anklagerne har Bagmandspolitiet taget hul på det retslige efterspil i den store bestikkelsessag, som startede sidste sommer i Region Sjælland.

De tre første straffesager er allerede planlagt til at skulle begynde den 29. november ved Retten i Glostrup.

De seks anklagede blev i juni i år sigtet i forbindelse med en større aktion, hvor politiet ransagde en række adresser. I alt blev omkring 30 personer sigtet i forbindelse med sommerens aktion.

Samtidig med at der nu rejses de første tiltaler i sagen har Bagmandspolitiet besluttet at droppe sager mod otte af de personer, som blev sigtet i sommer.

"I nogle af tilfældene har det simpelthen vist sig, at den mistænkte person aldrig har haft noget at gøre med den bestikkelse, som de var blevet kædet sammen med."

"Der har været tale om en form for identitetsmisbrug, hvor de i strid med de faktiske forhold er blevet udpeget som bestukne. Derfor er de naturligvis ikke længere sigtet, og der vil ikke blive ført straffesag mod dem,« siger Steen Bechmann Jacobsen.

I andre tilfælde er sagen opgivet, fordi det af andre grunde vurderes, at der ikke er grundlag for at rejse en sag, oplyser han.

Steen Bechmann Jacobsen oplyser desuden, at den del af bestikkelsessagen, som kom frem i sommeren 2015, fortsat er under efterforskning.

"Men jeg kan ikke sige, hvornår vi kan tage stilling til, om der rejses tiltaler mod de personer, som blev sigtet sidste år," siger Steen Bechmann Jacobsen.

Læs også:

Højtprofilerede sælgere stoppede i Atea under stor mystik: Nu bliver de sigtet i bestikkelsessag

Staten strammer op på krav ved it-udbud: Mistanke om bestikkelse kan føre til udelukkelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.