Telefon, bærbar og tablet skal smeltes sammen: Derfor dur de gammeldags produkter ikke til den nye generation af forbrugere og ansatte

Klumme: De såkaldte millenials er på vej ind på arbejdsmarkedet, og det bliver en udfordring for teknologiproducenterne. Det afføder formentlig en helt ny produktkategori.

I år vil vi se endnu flere omvæltninger inden for blandt andet pc'er og print, der vil nytænke teknologien og ændre den måde, som vi bruger den på.

De vigtigste tendenser i den forbindelse er en ny ung generation med nye behov, bedre sikkerhed i vores enheder og udbredelsen samt kommercialiseringen af 3D-print og AR/VR.

En af de vigtigste trends, der vil sætte sit præg på teknologiudviklingen i 2017, er altså den voksende gruppe af millenials. De har en voksende købekraft samtidig med, at de er på vej ind på arbejdsmarkedet.

Denne gruppe af forbrugere og kommende medarbejdere har et mindset, hvor grænserne mellem privatliv og arbejde udviskes. De tænker ikke i kasser men efterspørger produkter, der kan løse deres behov for at være på hele tiden, uanset om det er på jobbet eller i fritiden.

De første tegn på hvad denne udvikling kommer til at betyde for teknologien i 2017, så vi allerede på Consumer Electronics Show i Las Vegas, der kickstartede årets nyheder med en lang række nye produkter.

Her blev det for alvor tydeligt, at alle producenter af computere til både forbrugere og professionelle nu satser benhårdt på at udvikle og sælge produkter, der gør op med de traditionelle produktkategorier som desktop og laptop.

For den yngre generation er det ikke længere er nok, at teknologi bare virker.

Pc'er skal også være fleksible, have et let og lækkert design og den rette ydelse, så det er muligt at løse alle former for krævende opgaver, uanset om det er til privat og professionel brug.

Her vil vi se endnu flere pc'er målrettet premium-segmentet med ekstra hestekræfter og nye formfaktorer, hvor blant andet hybrider og 2-i-1 modeller gør det muligt at få brugeroplevelsen fra både en tablet og almindelig bærbar i et produkt, samt en helt ny type af 3-i-1 produktkategori, der kombinerer smartphone, bærbar og tablet i en samlet løsning.

Intet stopper 3D-print og VR-bølgen
3D-print er et andet område, som vi helt sikkert vil se flere virksomheder begynde at udforske i 2017 i takt med, at teknologien modnes.

3D-print har efterhånden eksisteret i en del år, og nu har flere virksomheder som Nike og BMW allerede meldt ud, at de i langt højere grad vil benytte sig af det i deres udvikling og produktion.

Med et estimeret marked på til op 12 milliarder dollars inden for fremstilling, er det svært at overdrive potentialet for 3D-print, der ikke kun vil have enorme konsekvenser for produktionsindustrien, men også inden for eksempelvis byggebranchen og sundhedssektoren, hvor produktudvikling og innovation vil tage helt nye former.

Derudover vil vi for alvor og begynde at se vækstpotentialet i augmented og virtual reality.

Analyseformaet IDC forudser, at markedet kan udgøre helt op til 162 milliarder dollars i 2020, hvilket helt naturligt gør det til et område, som mange teknologiproducenter satser på.

Selv om der lige nu er meget fokus på de forskellige briller, som udvikles, vil fremtidens AR/VR til underholdning, design og fremstillingsindustrien kræve masser af rå regnekraft, som gør det ekstra interessant for producenter af workstations.

Husk sikkerheden
Lad mig til sidst nævne en af de vigtigste fejl, som vi skal lære af i 2017:

Vi må ikke længere glemme at indtænke it-sikkerheden i vores produkter fra start.

I 2016 så vi, hvor overraskende let det er at udnytte sårbarheder i mange af IoT-enhederne på markedet, hvor overvågningskameraer, printere og babyalarmer blev overtaget i kæmpe botnets til at foretage massive hackerangreb.

På trods af dette, ignorerer mange hardwareproducenter stadig truslen fra it-kriminelle og den risiko, der er for, at deres produkter bruges til i hackerangreb på virksomheder.

Ved at gøre sikkerhed til en integreret del af produktudviklingen forsøger vi i hvert fald gøre vores til, at 2017 ikke bliver et nyt rekordår, hvor virksomhederne overser beskyttelsen af "glemte" produkter som printere, og vi dermed undgår, at de fortsat fungerer som en oplagt bagdør for de it-kriminelle.


Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling. 

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt? 

Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.Premium
Ildevarslende signaler præger den danske it-sektor: Væksten styrtdykker
It-komet 2020 Årets vækstkometer kan langt fra leve op til tidligere års markante fremgang i den danske it-branche. Væksten er i frit fald. Det sender en række ildevarslende signaler til it-virksomhederne på det danske marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.