Artikel top billede

Google og Facebook snydt for en halv milliard i phishing-angreb

Google og Facebook er begge blevet franarret en formue i et spektakulært phishing-angreb. En litauisk mand har snydt teknologi-giganterne til at sende ham mere end 600 millioner kroner.

Ikke engang de største teknologivirksomheder i verden er immune overfor phishing-angreb.

Det er således lykkes en hacker at franarre de to it-giganter Google og Facebook mere end en halv milliard kroner ved at udgive sig for at være en taiwanesisk underleverandør, der har begge virksomheder som kunder.

"Goddag, jeg kommer fra Quanta Computer"...

Den litauiske mand Evaldas Rimasauskas er anholdt i Litauen og anklaget for i 2013 at have indledt det to år lange svindelnummer mod de amerikanske tech-mastodonter.

Rimasauskas har angiveligt forfalsket email-adresser, regninger og stempler for at få Google og Facebooks ansatte til at tro, at han arbejdede for taiwanesiske Quanta Computer, der udover de to virksomheder også er leverandør for Apple og Amazon.

Det virkede.

Læs også: Warning! Vi lukker din mail nu - hvis ikke du klikker her

Over de næste to år udbetalte medarbejdere fra Google og Facebook mere end 680 millioner kroner til Rimasauskas for ydelser, de troede, Quanta Computer havde leveret.

Investorer i uvished

Google og Facebook er gået stille med dørene om angrebet på trods af, at begge virksomheder er børsnoterede og derfor ifølge amerikansk lov skal informere sine investorer, når de oplever såkaldt "betydningsfulde begivenheder".

Ifølge en aktindsigt, som Fortune har fået, har ingen af virksomhederne informeret investorerne på noget tidspunkt, men det betyder ifølge eksperter ikke nødvendigvis, at virksomhederne er på kant med loven.

Der argumenteres nemlig for, at Google og Facebook har så store økonomier, at et tab på 680 millioner kroner ikke kan betragtes som "betydningsfuldt".

Dog erkender begge virksomheder nu hændelsen og beroliger investorerne med, at de fleste af pengene er skaffet tilbage igen, efter anholdelsen af Evaldas Rimasauskas.

Rimasauskas befinder sig lige nu i de litaunske myndigheders varetægt, hvor han forsøger at undgå at blive udleveret til USA.

Læs også: Ny smart fidus: Hackere snyder dig med fup-tegn som ikke kan afsløres med det blotte øje
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere