Artikel top billede

Google og Facebook snydt for en halv milliard i phishing-angreb

Google og Facebook er begge blevet franarret en formue i et spektakulært phishing-angreb. En litauisk mand har snydt teknologi-giganterne til at sende ham mere end 600 millioner kroner.

Ikke engang de største teknologivirksomheder i verden er immune overfor phishing-angreb.

Det er således lykkes en hacker at franarre de to it-giganter Google og Facebook mere end en halv milliard kroner ved at udgive sig for at være en taiwanesisk underleverandør, der har begge virksomheder som kunder.

"Goddag, jeg kommer fra Quanta Computer"...

Den litauiske mand Evaldas Rimasauskas er anholdt i Litauen og anklaget for i 2013 at have indledt det to år lange svindelnummer mod de amerikanske tech-mastodonter.

Rimasauskas har angiveligt forfalsket email-adresser, regninger og stempler for at få Google og Facebooks ansatte til at tro, at han arbejdede for taiwanesiske Quanta Computer, der udover de to virksomheder også er leverandør for Apple og Amazon.

Det virkede.

Læs også: Warning! Vi lukker din mail nu - hvis ikke du klikker her

Over de næste to år udbetalte medarbejdere fra Google og Facebook mere end 680 millioner kroner til Rimasauskas for ydelser, de troede, Quanta Computer havde leveret.

Investorer i uvished

Google og Facebook er gået stille med dørene om angrebet på trods af, at begge virksomheder er børsnoterede og derfor ifølge amerikansk lov skal informere sine investorer, når de oplever såkaldt "betydningsfulde begivenheder".

Ifølge en aktindsigt, som Fortune har fået, har ingen af virksomhederne informeret investorerne på noget tidspunkt, men det betyder ifølge eksperter ikke nødvendigvis, at virksomhederne er på kant med loven.

Der argumenteres nemlig for, at Google og Facebook har så store økonomier, at et tab på 680 millioner kroner ikke kan betragtes som "betydningsfuldt".

Dog erkender begge virksomheder nu hændelsen og beroliger investorerne med, at de fleste af pengene er skaffet tilbage igen, efter anholdelsen af Evaldas Rimasauskas.

Rimasauskas befinder sig lige nu i de litaunske myndigheders varetægt, hvor han forsøger at undgå at blive udleveret til USA.

Læs også: Ny smart fidus: Hackere snyder dig med fup-tegn som ikke kan afsløres med det blotte øje
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere