Artikel top billede

Google og Facebook snydt for en halv milliard i phishing-angreb

Google og Facebook er begge blevet franarret en formue i et spektakulært phishing-angreb. En litauisk mand har snydt teknologi-giganterne til at sende ham mere end 600 millioner kroner.

Ikke engang de største teknologivirksomheder i verden er immune overfor phishing-angreb.

Det er således lykkes en hacker at franarre de to it-giganter Google og Facebook mere end en halv milliard kroner ved at udgive sig for at være en taiwanesisk underleverandør, der har begge virksomheder som kunder.

"Goddag, jeg kommer fra Quanta Computer"...

Den litauiske mand Evaldas Rimasauskas er anholdt i Litauen og anklaget for i 2013 at have indledt det to år lange svindelnummer mod de amerikanske tech-mastodonter.

Rimasauskas har angiveligt forfalsket email-adresser, regninger og stempler for at få Google og Facebooks ansatte til at tro, at han arbejdede for taiwanesiske Quanta Computer, der udover de to virksomheder også er leverandør for Apple og Amazon.

Det virkede.

Læs også: Warning! Vi lukker din mail nu - hvis ikke du klikker her

Over de næste to år udbetalte medarbejdere fra Google og Facebook mere end 680 millioner kroner til Rimasauskas for ydelser, de troede, Quanta Computer havde leveret.

Investorer i uvished

Google og Facebook er gået stille med dørene om angrebet på trods af, at begge virksomheder er børsnoterede og derfor ifølge amerikansk lov skal informere sine investorer, når de oplever såkaldt "betydningsfulde begivenheder".

Ifølge en aktindsigt, som Fortune har fået, har ingen af virksomhederne informeret investorerne på noget tidspunkt, men det betyder ifølge eksperter ikke nødvendigvis, at virksomhederne er på kant med loven.

Der argumenteres nemlig for, at Google og Facebook har så store økonomier, at et tab på 680 millioner kroner ikke kan betragtes som "betydningsfuldt".

Dog erkender begge virksomheder nu hændelsen og beroliger investorerne med, at de fleste af pengene er skaffet tilbage igen, efter anholdelsen af Evaldas Rimasauskas.

Rimasauskas befinder sig lige nu i de litaunske myndigheders varetægt, hvor han forsøger at undgå at blive udleveret til USA.

Læs også: Ny smart fidus: Hackere snyder dig med fup-tegn som ikke kan afsløres med det blotte øje
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere