Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bortvist Velux-chef i spektakulær sag om industrispionage har sat solide elektroniske spor / Ny kæmpe millionindsprøjtning fra Bestseller-ejer til Nemlig.com skal bruges på dataområdet / Dansk it-iværksætter: Danskere kræver for meget

Bortvist Velux-chef i spektakulær sag om industrispionage har sat solide elektroniske spor. Ny kæmpe millionindsprøjtning fra Bestseller-ejer til Nemlig.com skal bruges på dataområdet. Dansk it-iværksætter: Krævermentalitet og dovenskab præger danskere

God morgen fra Computerworld. Her er overblikket over fredagens hurtige it-nyheder.

Bortvist Velux-chef i spektakulær sag om industrispionage har sat solide elektroniske spor

Den danske vindueskoncern Velux har bortvist og politianmeldt en fortrolig højt placeret medarbejder for industrispionage til fordel for Velux største konkurrent, Fakro, der er et polsk firma, skriver Finans.

Sagen begyndte sidste år, men først nu er detaljerne kommet frem. Hovedpersonen erklærer sig i et interview med Finans for uskyldig.

Ifølge Finans har Velux benyttet revisionsfirmaet EY’s afdeling for Fraud Investigation & Dispute Services til at undersøge sagen, efter ledelsen i Velux i maj sidste år så tegn på, at noget var galt.

EY-partner Chris Iversen, der stod i spidsen for undersøgelsen, fortæller til Finans, at der er fundet solide elektroniske spor, der understøtter anklagerne. Det drejer sig blandt andet om sms’er, mails og logfiler.

Ny kæmpe millionindsprøjtning fra Bestseller-ejer til Nemlig.com skal bruges på dataområdet

Onsdag i denne uge kom det frem, at Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen styrker sin involvering i det onlinebaserede supermarked Nemlig.com med endnu en kæmpe investering i størrelsesordenen et trecifret millionbeløb.

I et interview med FødevareWatch fortæller adm. direktør hos Nemlig.com, Stefan Plenge, at investeringen især skal bruges på dataområdet. Kundernes data skal bruges til at “skabe et inspirerende indkøbsunivers”.

Nemlig.com dækker i dag omkring halvdelen af befolkningen,men selskabet vil nå flere danskere. Det kræver også investeringer i logistik, forklarer Stefan Plenge.

Dansk it-iværksætter: Krævermentalitet og dovenskab præger danskere

Toke Kruse, stifter af online-regnskabstjenesten Billy, skriver i et debatindlæg i Børsen, at danskerne er præget af en krævermentalitet og en dovenskab, som han ser mange eksempler på.

De meget omtalte curlingforældre til børn på Roskildefestival er et eksempel, men Toke Kruse hæfter sig også ved en debat på TV2, hvor en chef i et klip mener, at “når fritid kan smelte ind i den primære arbejdstid, så er det også okay, at arbejdstiden kan smelte ind i den primære fritid".

Det har affødt en masse kritik i stil med, at “når man har fri så har man fri.”

Det får Toke Kruse til at spørge: “Så det er altså nøje afstemt med, at du, du kære dovne dansker, altså heller ikke tjekker sms'er og Facebook, når du arbejder, vel sagtens?”

Han mener, at det er naturligt, at hvis det private glider ind i arbejdstiden, må arbejdet også glide ind i fritiden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere