Artikel top billede

Advarsel: “Ideen om at bygge hegn rundt om data har spillet fallit”

Medarbejdere i moderne virksomheder bruger en kompleks sammensætning af enheder på mange forskellige netværk. Derfor skal virksomhederne tænke it-sikkerhed på en ny måde, lyder det fra toppen af it-verdenen.

CA World, Las Vegas: Den traditionelle perimeter er død, og virksomheder skal holde op med at tænke på it-sikkerhed som mure rundt om virksomheden.

Det konkluderede verdens største analysehus, Gartner, for nylig på sit symposium i Barcelona, og meldingen til erhvervslivet var ikke til at tage fejl af: Moderne it-sikkerhed handler om at sikre de rigtige medarbejderes adgang til de rigtige ting på de rigtige tidspunkter.

Mordecai Rosen er senior vice president og general manager for cybersikkerhed hos CA Technologies, og han er enig i udmeldingen fra Gartner.

Derudover er han også glad for den, fordi CA leverer lige præcis identitets- og adgangsstyring.

“Jeg er meget enig i den betragtning, og jeg er naturligvis også glad for, at Gartner siger det, for det er godt for min forretning. Moderne medarbejdere bruger i dag så mange forskellige enheder og applikationer, at det ikke giver mening at tale om en traditionel perimeter længere,” siger han, da Computerworld møder ham i Las Vegas.

Og han har muligvis ret.

Ifølge den seneste udgave af Verizons årlige “Data Breach Investigations Report” er stjålne brugeroplysninger blandt hackernes absolutte favoritværktøjer, når de skal have adgang til virksomhedernes data.

Og da en firewall ikke er meget bevendt, hvis hackerne har din adgangskode, giver det god mening at lægge energien i at sikre, at en bruger rent faktisk er den, vedkommende udgiver sig for at være.

“Jeg siger ikke, at identitetsstyring er svaret på det hele, for det er det ikke. Min pointe er bare, at ideen om at hegne tingene inde har spillet mere eller mindre fallit, og det skal virksomhederne vide, når de planlægger deres sikkerhed,” siger Mordecai Rosen.

Gartner vurderer, at 70 procent af alle softwareinteraktioner vil foregå på mobilenheder i 2020, og derfor ligger fremtidens sikkerhedsudfordring ifølge Rosen i at give den rigtige adgang.

"Her kommer machine learning og analytics også til at spille en stor rolle i forhold til opdage unormal brugeradfærd. Fremtidens identitetsstyring er lige så meget baseret på, hvad du gør, som hvem du er."

Computerworld var inviteret til CA World i Las Vegas af CA Technologies. Læs mere om Computerworld og presseture her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere