Artikel top billede

Intel lægger sine smart glasses i graven: Dropper al udvikling af 'Vaunt'-brillerne

Intel dropper al udvikling af selskabets ‘smart glasses’: ‘Vaunt’ lægges i graven. New Devices Group lukkes.

Intel drejer nøglen om for selskabets udviklingsafdeling NDG (New Devices Group) og lægger dermed al videreudvikling af selskabets ‘smart glasses’ i graven.

Det sker blot få måneder efter, at det kom frem, at Intel var i færd med at udvikle brillerne med navnet ‘Vaunt.’

Det kan du læse mere om her: Her er Intels nye 'smart glasses' - har droppet kameraet og indbygget en lille laser-projektor.

Intel meddeler, at selskabet ‘konstant arbejder på nye teknologier og nye oplevelser,’ men at ikke alle disse bestræbelser fører til konkrete produkter i markedet.

“The Superlight [som er arbejdstitlen for Vaunt, red] er et godt eksempel herpå, hvor Intel har udviklet ‘augmented reality’-briller til forbrugerne,” lyder det fra selskabet.

Ifølge selskabet har det taget en ‘disciplineret tilgang’ til udviklingen, hvilket nogle gange ‘kræver, at der bliver taget hårde valg, når markedets dynamikker ikke understøtter yderligere investeringer,” hedder det.

Googles ‘Glassholes’

Med skrinlægningen af Vaunt-brillerne følge Intel trop bag Google, der får syv år siden lancerede Google Glasses, der imidlertid trods relativt velfungerende teknologi aldrig blev til noget.

Det skyldtes ikke mindst, at mange mennesker reagerede negativt på udsigten til at blive optaget og filmet af personer med brillerne, der derfor hurtigt fik tilnavnet ‘Glassholes.’

Flere andre producenter har dog siden haft nogen succes med AR-briller - ikke mindst til erhvervslivet, hvor de kan hjælpe medarbejdere til udvikling, lagerpluk, produktion og lignende.

Læs også:

Microsofts futuristiske HoloLens-headset kommer til Danmark

Snart slut med knastørre og kedelige ERP-systemer: Nye teknologier vil kunne gøre det sjovt at anvende ERP

Det er nu, du skal slå til: Disse to 'fremtids-teknologier' er pludselig blevet til gyldne forretningsmuligheder for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere