Artikel top billede

Intel lægger sine smart glasses i graven: Dropper al udvikling af 'Vaunt'-brillerne

Intel dropper al udvikling af selskabets ‘smart glasses’: ‘Vaunt’ lægges i graven. New Devices Group lukkes.

Intel drejer nøglen om for selskabets udviklingsafdeling NDG (New Devices Group) og lægger dermed al videreudvikling af selskabets ‘smart glasses’ i graven.

Det sker blot få måneder efter, at det kom frem, at Intel var i færd med at udvikle brillerne med navnet ‘Vaunt.’

Det kan du læse mere om her: Her er Intels nye 'smart glasses' - har droppet kameraet og indbygget en lille laser-projektor.

Intel meddeler, at selskabet ‘konstant arbejder på nye teknologier og nye oplevelser,’ men at ikke alle disse bestræbelser fører til konkrete produkter i markedet.

“The Superlight [som er arbejdstitlen for Vaunt, red] er et godt eksempel herpå, hvor Intel har udviklet ‘augmented reality’-briller til forbrugerne,” lyder det fra selskabet.

Ifølge selskabet har det taget en ‘disciplineret tilgang’ til udviklingen, hvilket nogle gange ‘kræver, at der bliver taget hårde valg, når markedets dynamikker ikke understøtter yderligere investeringer,” hedder det.

Googles ‘Glassholes’

Med skrinlægningen af Vaunt-brillerne følge Intel trop bag Google, der får syv år siden lancerede Google Glasses, der imidlertid trods relativt velfungerende teknologi aldrig blev til noget.

Det skyldtes ikke mindst, at mange mennesker reagerede negativt på udsigten til at blive optaget og filmet af personer med brillerne, der derfor hurtigt fik tilnavnet ‘Glassholes.’

Flere andre producenter har dog siden haft nogen succes med AR-briller - ikke mindst til erhvervslivet, hvor de kan hjælpe medarbejdere til udvikling, lagerpluk, produktion og lignende.

Læs også:

Microsofts futuristiske HoloLens-headset kommer til Danmark

Snart slut med knastørre og kedelige ERP-systemer: Nye teknologier vil kunne gøre det sjovt at anvende ERP

Det er nu, du skal slå til: Disse to 'fremtids-teknologier' er pludselig blevet til gyldne forretningsmuligheder for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere