Artikel top billede

Intel lægger sine smart glasses i graven: Dropper al udvikling af 'Vaunt'-brillerne

Intel dropper al udvikling af selskabets ‘smart glasses’: ‘Vaunt’ lægges i graven. New Devices Group lukkes.

Intel drejer nøglen om for selskabets udviklingsafdeling NDG (New Devices Group) og lægger dermed al videreudvikling af selskabets ‘smart glasses’ i graven.

Det sker blot få måneder efter, at det kom frem, at Intel var i færd med at udvikle brillerne med navnet ‘Vaunt.’

Det kan du læse mere om her: Her er Intels nye 'smart glasses' - har droppet kameraet og indbygget en lille laser-projektor.

Intel meddeler, at selskabet ‘konstant arbejder på nye teknologier og nye oplevelser,’ men at ikke alle disse bestræbelser fører til konkrete produkter i markedet.

“The Superlight [som er arbejdstitlen for Vaunt, red] er et godt eksempel herpå, hvor Intel har udviklet ‘augmented reality’-briller til forbrugerne,” lyder det fra selskabet.

Ifølge selskabet har det taget en ‘disciplineret tilgang’ til udviklingen, hvilket nogle gange ‘kræver, at der bliver taget hårde valg, når markedets dynamikker ikke understøtter yderligere investeringer,” hedder det.

Googles ‘Glassholes’

Med skrinlægningen af Vaunt-brillerne følge Intel trop bag Google, der får syv år siden lancerede Google Glasses, der imidlertid trods relativt velfungerende teknologi aldrig blev til noget.

Det skyldtes ikke mindst, at mange mennesker reagerede negativt på udsigten til at blive optaget og filmet af personer med brillerne, der derfor hurtigt fik tilnavnet ‘Glassholes.’

Flere andre producenter har dog siden haft nogen succes med AR-briller - ikke mindst til erhvervslivet, hvor de kan hjælpe medarbejdere til udvikling, lagerpluk, produktion og lignende.

Læs også:

Microsofts futuristiske HoloLens-headset kommer til Danmark

Snart slut med knastørre og kedelige ERP-systemer: Nye teknologier vil kunne gøre det sjovt at anvende ERP

Det er nu, du skal slå til: Disse to 'fremtids-teknologier' er pludselig blevet til gyldne forretningsmuligheder for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere