Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Facebook dropper drone-projekt / Wifi opgraderes efter 14 år / Nordea indfører digital udstedelse af betalingskort / Nets-direktør vil investere privat formue i Nets

Facebook dropper drone-projekt. Wifi opgraderes efter 14 år. Nordea indfører digital udstedelse af betalingskort. Nets-direktør vil investere privat formue i Nets. Bestseller-rigmand køber en fjerdedel af Morten Strunge-selskab. Transport-appen Lyft er nu 15 milliarder dollar værd. Dansk hotelportal: Artikel er forkert og misvisende.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Facebook dropper drone-projekt

Facebook dropper sit store drone-projekt, der engang omfattede udvikling af sol-drevne kæmpe-droner, som skulle sikre internet-forbindelse til fjerne egne af verden.

I en blogpost med titlen High altitude connectivity: The next chapter skriver Facebook, at det såkaldte Aquila-projekt lukker.

“Vi har besluttet, at vi ikke længere vil udvikle eller bygge vores eget luftfartøj, og at vi lukker vores fabrik i Bridgwater [hvor dronen er blevet udviklet, red]. Fremadrettet vil vi fortsætte med at arbejde med partnere som Airbus og andre for at få teknologierne til at virke,” skriver Facebook, der desuden opremser alle sine successer og resultater på området.

Du kan se fotogalleri fra 'Area 404,' hvor Facebook har bygget kæmpedronerne, her: Her bygger Facebook sine droner, servere og switche: Tag med inden for i Facebooks værksted, Area 404.

Wifi opgraderes efter 14 år

Sikkerheden i WiFi opgraderes nu efter 14 år. Den såkaldte WiFi Alliance er nemlig klar med WPA3, som er en ny og tilpasset sikkerheds-standard til WiFi.

Med WPA3 indføres individuel data-kryptering og en række andre ting.

WPA3 afløser WPA2 som den protokol, der beskytter forbindelsen mellem WiFi-netværk og enheder som computere og smartphones.

Du kan læse mere om WPA3 her.

Nordea indfører digital udstedelse af betalingskort

Nordea indfører mulighed for at oprette et betalingskort på under et minut. Det sker i form af den digitale betalingskortløsning Nordea Pay, der gør det muligt for banken at udstede et digitalt betalingskort i en wallet på et øjeblik.

Med Nordea Pay kan man ‘handle i næsten alle forretninger, som tager imod Visakort, lyder det fra banken i denne meddelelse.

Nets-direktør vil investere privat formue i Nets

Nets-direktør Bo Nilsson vil investere ‘et betydeligt beløb’ af sin private formue i selskabet, siger han til Børsen.

Bo Nilsson scorede kassen, da Nets i foråret blev solgt for 33 milliarder kroner, i det han ejede 1,5 procent af selskabet. Det udløste ifølge Børsen en gevinst på 495 millioner kroner - plus et betydeligt fastholdelsesbeløb.

“Jeg synes, at vi er på en superspændende rejse. Jeg er derfor indstillet på at investere et betydeligt beløb ind i selskabet,” siger han til avisen.

Bestseller-rigmand køber en fjerdedel af Morten Strunge-selskab

Bestseller-rigmanden Anders Holch Poulsen, der er blandt Danmarks rigeste, køber en fjerdedel af den kendte iværksætter Morten Strunges vin-selskab Winefamily, skriver Børsen.

Selskabet går efter at nå 100.000 medlemmer.

“80 procent af den vin, der sælges i Danmark, sælges i supermarkeder. Det salg vil vi gerne have fat i, og vi håber, at vi ret hurtigt kan blive præcise i vores anbefalinger til medlemmerne – ligesom man kender det hos Netflix. Vores interesse er jo din smag og loyalitet,” siger direktør Thomas Pedersen til avisen.

Transport-appen Lyft er nu 15 milliarder dollar værd

Kørsels-tjenesten Lyft, der i USA og Canada er blandt Ubers største konkurrenter, er efter en ny finansieringsrunde nu 15 milliarder dollar værd. Det svarer til godt 96 milliarder kroner, hvilket jo også er en slat.

Finansieringsrunden indbragte 600 millioner dollar (3,8 milliarder kroner) - primært fra kapitalfonden Fidelity Management, der nu er en af de største investorer i Lyft.

Lyft indgik for et års tiden siden partnerskab med Google-ejeren Alphabets afdeling for selvkørende biler, Waymo, med henblik på udviklingen af selvkørende biler.

Dansk hotelportal: Artikel er forkert og misvisende

Den danske hotelportal Nustay går i rette med dagbladet Børsen, der forleden dag i en artikel skrev, at portalen ‘lokker med falske rabatter’.

I en gensvar - som du finder her - skriver Nustay, at artiklen efter selskabets opfattelse er ‘forkert, helt uberettiget og fremsat imod bedre vidende.’

Børsen skrev i artiklen - som vi citerede i disse spalter - blandt andet, at Nustays priser var ‘helt skæve.’

“Nustay udbyder værelser på omkring 1,5 millioner hoteller og der er dermed tale om en særdeles omfattende mængde data og der kan ske fejl – det gør der også hos andre udbydere,” lyder det blandt andet i gensvaret fra Nustay med direktør Mathias Lundoe Nielsen i spidsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere