Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Facebook dropper drone-projekt / Wifi opgraderes efter 14 år / Nordea indfører digital udstedelse af betalingskort / Nets-direktør vil investere privat formue i Nets

Facebook dropper drone-projekt. Wifi opgraderes efter 14 år. Nordea indfører digital udstedelse af betalingskort. Nets-direktør vil investere privat formue i Nets. Bestseller-rigmand køber en fjerdedel af Morten Strunge-selskab. Transport-appen Lyft er nu 15 milliarder dollar værd. Dansk hotelportal: Artikel er forkert og misvisende.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Facebook dropper drone-projekt

Facebook dropper sit store drone-projekt, der engang omfattede udvikling af sol-drevne kæmpe-droner, som skulle sikre internet-forbindelse til fjerne egne af verden.

I en blogpost med titlen High altitude connectivity: The next chapter skriver Facebook, at det såkaldte Aquila-projekt lukker.

“Vi har besluttet, at vi ikke længere vil udvikle eller bygge vores eget luftfartøj, og at vi lukker vores fabrik i Bridgwater [hvor dronen er blevet udviklet, red]. Fremadrettet vil vi fortsætte med at arbejde med partnere som Airbus og andre for at få teknologierne til at virke,” skriver Facebook, der desuden opremser alle sine successer og resultater på området.

Du kan se fotogalleri fra 'Area 404,' hvor Facebook har bygget kæmpedronerne, her: Her bygger Facebook sine droner, servere og switche: Tag med inden for i Facebooks værksted, Area 404.

Wifi opgraderes efter 14 år

Sikkerheden i WiFi opgraderes nu efter 14 år. Den såkaldte WiFi Alliance er nemlig klar med WPA3, som er en ny og tilpasset sikkerheds-standard til WiFi.

Med WPA3 indføres individuel data-kryptering og en række andre ting.

WPA3 afløser WPA2 som den protokol, der beskytter forbindelsen mellem WiFi-netværk og enheder som computere og smartphones.

Du kan læse mere om WPA3 her.

Nordea indfører digital udstedelse af betalingskort

Nordea indfører mulighed for at oprette et betalingskort på under et minut. Det sker i form af den digitale betalingskortløsning Nordea Pay, der gør det muligt for banken at udstede et digitalt betalingskort i en wallet på et øjeblik.

Med Nordea Pay kan man ‘handle i næsten alle forretninger, som tager imod Visakort, lyder det fra banken i denne meddelelse.

Nets-direktør vil investere privat formue i Nets

Nets-direktør Bo Nilsson vil investere ‘et betydeligt beløb’ af sin private formue i selskabet, siger han til Børsen.

Bo Nilsson scorede kassen, da Nets i foråret blev solgt for 33 milliarder kroner, i det han ejede 1,5 procent af selskabet. Det udløste ifølge Børsen en gevinst på 495 millioner kroner - plus et betydeligt fastholdelsesbeløb.

“Jeg synes, at vi er på en superspændende rejse. Jeg er derfor indstillet på at investere et betydeligt beløb ind i selskabet,” siger han til avisen.

Bestseller-rigmand køber en fjerdedel af Morten Strunge-selskab

Bestseller-rigmanden Anders Holch Poulsen, der er blandt Danmarks rigeste, køber en fjerdedel af den kendte iværksætter Morten Strunges vin-selskab Winefamily, skriver Børsen.

Selskabet går efter at nå 100.000 medlemmer.

“80 procent af den vin, der sælges i Danmark, sælges i supermarkeder. Det salg vil vi gerne have fat i, og vi håber, at vi ret hurtigt kan blive præcise i vores anbefalinger til medlemmerne – ligesom man kender det hos Netflix. Vores interesse er jo din smag og loyalitet,” siger direktør Thomas Pedersen til avisen.

Transport-appen Lyft er nu 15 milliarder dollar værd

Kørsels-tjenesten Lyft, der i USA og Canada er blandt Ubers største konkurrenter, er efter en ny finansieringsrunde nu 15 milliarder dollar værd. Det svarer til godt 96 milliarder kroner, hvilket jo også er en slat.

Finansieringsrunden indbragte 600 millioner dollar (3,8 milliarder kroner) - primært fra kapitalfonden Fidelity Management, der nu er en af de største investorer i Lyft.

Lyft indgik for et års tiden siden partnerskab med Google-ejeren Alphabets afdeling for selvkørende biler, Waymo, med henblik på udviklingen af selvkørende biler.

Dansk hotelportal: Artikel er forkert og misvisende

Den danske hotelportal Nustay går i rette med dagbladet Børsen, der forleden dag i en artikel skrev, at portalen ‘lokker med falske rabatter’.

I en gensvar - som du finder her - skriver Nustay, at artiklen efter selskabets opfattelse er ‘forkert, helt uberettiget og fremsat imod bedre vidende.’

Børsen skrev i artiklen - som vi citerede i disse spalter - blandt andet, at Nustays priser var ‘helt skæve.’

“Nustay udbyder værelser på omkring 1,5 millioner hoteller og der er dermed tale om en særdeles omfattende mængde data og der kan ske fejl – det gør der også hos andre udbydere,” lyder det blandt andet i gensvaret fra Nustay med direktør Mathias Lundoe Nielsen i spidsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere