Egne it-løsninger står i vejen for udvikling og vækst i næsten alle virksomheder

Klumme: Digitaliseringen har vendt op og ned på et utal af brancher, og virksomheder har i en årrække forsøgt at omstille forretningsmodeller til en digital virkelighed. Men ofte er virksomhedernes egne it-løsninger en barriere for udvikling og vækst.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter

Verdens største hotelkæde ejer ingen hoteller, verdens største taxaselskab ejer ingen biler og verdens største indholdsdistributør producerer intet indhold.

Der er et massivt pres på de fleste virksomheder for at øge digitaliseringshastigheden.

Brugere og kunder forventer digital adgang til information, tjenester, produkter og tjenester og stiller nye krav i en hastighed, som vi aldrig har set før.

Det betyder, at nye kraftfulde applikationer er et nødvendigt fundament for vækst i alle brancher.

Allerede i dag er der globale virksomheder, som genererer op til fire petabytes data (4.000.000.000.000.000 byte) om måneden blot ved deres daglige drift.

De nye behov fører imidlertid til infrastrukturrelaterede problemer i virksomhedernes it-kapacitet – herunder udfordringer med ydeevne, pålidelighed, effektivitet og ikke mindst sikkerheden i de digitale løsninger.

Der er derfor oftest virksomhedernes egen digitale infrastruktur, der er den væsentligste barriere for vækst.

Unødvendigt komplekse netværk
På trods af, at infrastrukturen og netværket udgør så vitalt et grundlag faktorer for øget digitalisering, er 90 procent af alle virksomheder i dag dårligt stillet på grund af unødig kompleksitet i deres netværk.

For eksempel oplever 82 procent netværkets nedetid og forstyrrelser forårsaget af manuelle fejl som en barriere, viser en rapport fra Dynamic Markets.

Disse problemer vil kun vokse.

Med vores for altid forandrede digitale adfærd, der hænger tæt sammen med Internet Of Things (IoT) og edge computing med små lokale datacentre, findes applikationer og data nu overalt – i datacentret, i skyen og endda i sensorer på kanten af netværket.

I dag oprettes og behandles omkring 10 procent af alle forretningsdata uden for et traditionelt centraliseret datacenter eller en cloud.

I 2022 forudsiger analyseinstituttet Gartner, at dette tal vil stige til 50 procent.

Dette stiller endnu højere krav til netværk, ydeevne og infrastruktur.

En stor del af de problemer, virksomhederne oplever, hænger sammen med, at så meget af netværket stadig er hardwarebaseret, og at disse netværk relativt hurtigt når sine fysiske begrænsninger.

Sikkerheden skal indbygges – ellers banker hackerne på døren
Da information og data bliver stadigt vigtigere, presses det traditionelle netværk – hovedsageligt fordi sikkerhedsløsninger ikke er indbygget i selve infrastrukturen.

Infrastrukturens design tillader ikke fri og sikker flytning eller behandling af data.

I dag er det imidlertid afgørende, at sikkerheden er indbygget, for når der kommer et cyberangreb - hvilket der med sikkerhed gør - skal angrebet automatisk kunne spores og inddæmmes for at kunne reducere skadernes omfang.

Sikker databehandling i realtid er imidlertid muligt allerede i dag ved hjælp af et virtuelt netværk i skyen – her er det mulige omfang af sikkerhed, behandling og opbevaring uendeligt.

Denne nye tilgang – det virtuelle netværk i skyen – skaber ”end-to-end”-forbindelse i den teknologi, som virksomheden leverer til slutbrugeren – uanset hvilken applikation, enhed, cloud, service eller transport der er tale om.

Det kunne være et intelligent køretøj, en distancemedarbejder, en sensor i en vindmøllepark i Nordsøen - ja, mulighederne er uendelige.

Sikkerhedsanalyser er traditionelt blevet udført i hardwaren, men det er klart fordelagtigt at flytte disse til softwaren. Herved skabes uendelige muligheder for skalering og kæmpe lagringspotentialer.

Dermed kan virksomhederne automatisere håndteringen af data til at identificere måder at strømline deres processer på.

En logistikvirksomhed kan for eksempel ud fra data om et køretøj i realtid identificere køretøjets tilstand og planlægge vedligeholdelsen, når der er et reelt behov – modsat vedligehold styret af kalenderen.

Det sikrer en mere effektiv vedligeholdelse, og virksomhedsejeren betaler kun for nødvendige reparationer.

Software kan det, hardware ikke kan
Det kan virke som om, at dette er en fjern vision – men teknologien er rent faktisk fuldt tilgængelig i dag.

Virksomheder kan kun klare sig i en digital verden ved at reagere på markedsforhold hurtigere end konkurrenterne og sikre medarbejderne værktøjer, der øger produktiviteten, samtidig med at integriteten og i sidste ende virksomhedens brand sikres.

Hardwaren kan ikke længere levere dette, men det kan softwaren.

Virksomheder kan ikke længere leve med forstyrrelser på grund af en skrøbelig infrastruktur og manglende sikkerhed.

Virksomheder skal omfavne ændringer for at overleve i den nye økonomi. Ved at skabe et netværk, der er rustet til fremtiden og kombinere det med, hvad man gør i datacentret, kan man skabe sikkerhed i hele organisationen, også i de yderste afdelingskontorer over hele verden.

Kun herved kan man beskytte virksomheden mod eksterne trusler og opnå den fremtidssikrede digitale infrastruktur, der gør det muligt for virksomheder at være innovative – og i det hele taget at kunne fokusere på at gøre, hvad de gør bedst.

Svaret på udfordringerne er at finde i softwaren.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.