Artikel top billede

Sådan har Københavns Kommune knækket machine learning-koden - her er vejen til succes

Hør CIO Stig Lundbech fortælle om Københavns Kommunes strategi for machine learning - og hvordan kommunen har haft succes ved at fokusere på fordele for borgerne frem for kontrol.

Nu podcast på dansk: Velkommen til første episode af The Digital Edge i 2020.

Som noget nyt er podcasten nu på dansk. For vi må simpelthen konstatere at der er så mange gode historier og så mange dygtige mennesker herhjemme, at vi har indhold nok til at holde sæsonen rent dansk.

Dine værter er dog stadig Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP.

Vores mission er også fortsat den samme: Vi vil dele nogle af Danmarks dygtigste it- og digitaliseringsfolks erfaringer, tanker og gode ideer med dig. Kun sådan bliver Danmark klogere – og rigere.

En af de dygtige folk vi har herhjemme er Stig Lundbech direktør for Koncern IT i Københavns Kommune - og årets CIO 2019.

Stigs knapt 400 medarbejdere i Koncern IT står for alt fra store fagsystemer til ny teknologi. For Koncern ITs fornemmeste opgave er at hjælpe en af landets største arbejdspladser med 50.000 ansatte med at digitalisere.

Og det offentlige er interessant når det kommer til digitalisering. Projekter med machine learning, AI og softwarerobotter står nærmest i kø – og samtidig har mange offentlige myndigheder netop det fælles formål, det ”why” som private virksomheder ofte kæmper for at finde.

I dette afsnit kan du derfor høre Stig Lundbech fortælle om Københavns Kommunes strategi for machine learning - og hvordan kommunen har haft succes ved at fokusere på fordele for borgerne frem for kontrol.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.