Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Coronavirus får tech-aktier til at falde for anden dag i træk / Tech-giganter melder afbud til spilmesse på grund af smittefare / Hørerapparatets-familie investerer millioner i ny tandpleje-app

Tech-aktier falder for anden dag i træk. Corona-frygt får tech-giganter til at melde afbud til spilmesse. Philips også ramt af coronavirus. Hørerapparatets-familie investerer millioner i ny tandpleje-app. Smarthøjtalere optager dig 19 gange i døgnet.

Godmorgen.

Her kommer onsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Igen i dag er den håndbrygget af Jacob Wittorff.

Vi lægger ud med nyt om coronavirussen Covid-19, hvor frygten for en pandimi fortsætter med at påvirke den globale tech-industri.

Tech-aktier falder for anden dag i træk

Da de amerikanske børser lukkede tirsdag klokken 22 dansk tid, var det med store fald for en anden dag i træk.

Det toneangivende Dow Jones-indeks var ved lukketid faldet med 879 point, hvilket svarer til 3,1 procent. Tech-aktier som Apple, Facebook og Amazon faldt igen tirsdag.

Ifølge CNBC skyldes de store fald, at de nye tilfælde af coronavirus i Italien, Iran og Sydkorea får investorerne til at frygte for de økonomiske konsekvenser, hvis det udvikler sig til en pandimi.

Corona-frygt får tech-giganter til at melde afbud til spilmesse

Frygten for spredning af coronavirussen Covid19 har også fået Electronic Arts, Playstation og Facebook til at melde afbud til den store spilmesse GDC 2020. Det skriver spilmediet Pcgamer.

Electronic Arts oplyser i en meddelelse, at selskabet af hensyn til de ansattes helbred vælger at begrænse alle forretningsrejser, der ikke er af afgørende nødvendighed.

”Af den grund aflyser vi vores officielle deltagelse i GDC og begrænser vores deltagelse ved andre begivenheder,” lyder det fra spilfirmaet.

Game Developers Conference 2020, som konferencen fulde navn er, skal efter planen løbe af stablen om mindre end en måned.

Philips også ramt af coronavirus

Den hollandske elektronikgigant Philips melder sig ligeledes i køen af virksomheder, der står til at blive ramt af de negative effekter af udbruddet af coronavirussen Covid-19.

Selskabet forventer således, at resultatet i første kvartal af 2020 vil blive dårligere end forventet. Det skriver det hollandske medie ED.

Det skyldes ifølge Philips både, at virussen har ramt efterspørgslen efter selskabets produkter i Kina samt at den skaber problemer for selskabets leverandørnetværk i Asien.

Hørerapparatets-familie investerer millioner i ny tandpleje-app

T&W Holding, der er ejet af familien bag hørerapparatsselskabet Widex, har investeret 10 millioner kroner i tandpleje-appen Adent. Det skriver Børsen.

Appen har ambitioner om en global udrulning, og Børsen oplyser, at Adent har et mål om at få 50 millioner brugere i 2025.

Ifølge Børsen fungerer appen på den måde, at brugeren bliver stillet en masse spørgsmål om sin tandsundhed, når vedkommende tager appen i brug. Herefter kan brugeren også tage billeder af sin mund og tænder, som herefter bliver analyseret af appen.

På baggrund af de oplysninger vil brugeren få rådgivning til bedre tandsundhed.

Smarthøjtalere optager dig 19 gange i døgnet

Hvis du har en smarthøjttaler, som eksempelvis en Google Home eller en Amazon Echo, så må du forvente, at den optager dig op mod 19 gange i døgnet uden, at du selv har aktiveret den.

Det viser en ny undersøgelse fra det amerikanske universitet Northeastern University ifølge ZDNet.

Ifølge undersøgelsen svinger antallet af uønskede aktiveringer mellem 1,5 gange og 19 gange om dagen, og den gennemsnitlige aktiveringstid er på intet mindre end 43 sekunder, og i den tid kan brudstykker af samtaler blive optaget.

Ifølge undersøgelsen er Apple digitale assistent Siri den digitale assistent, der oftest bliver aktiveret.

Om dagen i dag: Radaren blev testet første gang

Den 26. februar 1935 blev radaren født. På denne dag demonstrerende Robert Watson.Wat og Arnold Wilkins ifølge magasinet Wired første gang, at fly kunne blive lokaliseret gennem radiobølger.

Opdagelsen betød, at Storbritannien ved Anden Verdenskrigs udbrud havde et fuldt fungerende radar-netværk ved Den Engelske Kanal, og det har en væsentligt del af æren for, at det lykkedes for Storbritannien at vinde luftkrigen mod Nazi-Tyskland.