Artikel top billede

(Foto: Stig Sparre Rejnholt)

Jeg er kongeligt forarget over Jysk: Forlangende om kæmpe corona-rabat er magtbrynde i sjælden grad

Klumme: Jysk forlanger 50 procent i coronarabat fra selskabets it-leverandører i hvert fald i tre måneder. Nu er jeg spændt på, om selskabet med milliardoverskud også beder om hjælp fra staten.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

I min forrige klumme fik jeg skrevet, baseret på personlige erfaringer fra 00'erne, at der egentlig ikke var nogen grund til at køre i otte timer for at komme til Brande og holde et møde på én time, for så at daffe hjem igen med eller uden en aftale om arbejde. Kørsel, færge, spildtid, træthed, junkfood, dårlig kaffe ... kunne vi dog ikke ordne det via Skype i stedet?

It-konsulenter ved, og det er bare et faktum, at Brande ligger langt fra alt, inklusive Brande. Det er et livsvilkår.

Andre steder kan konkurrere med Brand-e, som vi kaldte det i gamle dage. Men ikke rigtigt slå det. Vi er også nogle stykker, der husker den dér landevejskro, man kunne bo på, med toilet på gangen.

Nå, til sagen:

Jeg synes også pludselig, der er blevet MEGET langt til Jysk! Altså, set med it-leverandørernes øjne ... Jysk har 23. marts udsendt en skrivelse til alle deres it-leverandører, hvor de gør noget, der er så mega sejt, at jeg har svært ved at finde ord for det:

Vi ved alle, at det er gået OK for Jysk, og at selskabet faktisk havde et overskud før skat på 3,7 milliarder kroner på en omsætning på 34,7 milliarder kroner i 2019.

Jysk er jo privatejet, så det er begrænset, hvor meget af dette overskud, der skal hældes ud til alle mulige aktionærer.

Året før var overskuddet 3.6 milliarder kroner. Lars Larsens arvinger har det sikkert OK.

Reducerer alle betalinger til alle it-leverandører med 50 procent

Det må være med henblik på at sikre, at arvingerne har det rigtigt hyggeligt, når Jysk skriver, at selskabet med baggrund i coronakrisen hermed reducerer alle betalinger til alle it-leverandører med 50 procent med tilbagevirkende kraft fra 16. marts.

Det kan du læse mere om her: Mægtige Jysk halverer betalingerne til sine it-leverandører: Vil kun betale 50 procent i de kommende måneder

Er det ikke bare det sejeste, I har hørt om længe?

Jeg er fan'me imponeret, og det minder mig om, at der ofte er en klar årsag til, at nogle bliver ved med at være rigere end andre.

Jeg er personligt også lidt spændt på, om Jysk så også synes, selskabet skal have statstilskud for at kunne holde biksen i gang?

Endvidere er jeg spændt på, om andre benytter lejligheden til den slags numre?

Denne 50-procent grønthøstermetode er godt nok magtbrynde i sjælden grad. Jeg er personligt kongeligt forarget, og vil opfordre alle leverandører til at sende ekstra-store regninger - måske på cirka det dobbelte - til Jysk, så man på den måde neutraliserer tiltaget.

Samtidig kunne man måske lave en Lex Jysk i Folketinget, så de kun får det halve af de andre tilskudsberettigede kæmpebikse?

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.