Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Storage er afgørende i moderne FinTech

Klumme: I udgangspunktet er bankvirksomhed og FinTech ekstremt ømfindtlige forretnings-områder. De omfatter typisk informationer og data, der ikke er nogen der ønsker bliver mistet, eller falder i hænderne på de forkerte. Det omfatter også meget store mængder data og data-kategorier, der skal kunne analyseres i realtime.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

FinTech er i voldsom vækst og teknologi, cloud og moderne storage giver hele tiden nye og bedre muligheder for at udvikle sin forretning - eller skabe helt nye forretnings-områder.

Faktum er dog at storage er centralt - et epicenter - i forhold til fremtiden for FinTech.

I dag er storage et strategisk forretningsparameter i forhold til både kunder, compliance, drift og konkurrencefordele.

Jeg tænker blandt andet på multi-layered dataanalyse, og sikring af compliance. Områder der blandt andet kan være med til at sikre at hvidvasning af penge kan blive opdaget, terror-financiering kan blive stoppet, med mere.

Hurtig afvikling af data

I udgangspunktet er bankvirksomhed og FinTech ekstremt ømfindtlige forretnings-områder. De omfatter typisk informationer og data, der ikke er nogen der ønsker bliver mistet, eller falder i hænderne på de forkerte. Det omfatter også meget store mængder data og data-kategorier, der skal kunne analyseres… realtime!

FinTech er dermed mere end nogensinde afhængig af hurtig afvikling af data - og det bliver ikke mindre.

Det er derfor stærkt nødvendigt at de financielle institutioner får opdateret deres infrastruktur til at møde fremtiden behov.

Det kræver øget fleksibilitet i forhold til at data kan tilgås fra hvorsomhelst og nårsomhelst.

Faktisk er det på PwC’s liste over de seks mest vigtige elementer i deres Financial Services Technology 2020 and Beyond. At det optræder så højt på listen skyldes, at derer et stort behov - og mange tilbyder det, men ikke alle kan levere på det niveau, der er påkrævet.

Ser vi på bankvirksomhed i et større perspektiv er det jo en servicebranche. Inden for bank og finans er der blot ikke-fysiske services med den finansielle institution som facilitator. Og her som på alle andre serviceområder forventer kunderne tempo, tempo, tempo. Uanset om det er Btb eller BtC - tempo er afgørende.

Det er en del af kundeoplevelsen - kun på niveau med sikkerhed. For vores bankdata er blandet det mest sensitive man kan tænke sig.

Mere pres på storagedelen

Samlet set flytter det mere pres og fokus over på storage-delen. For løsningen giver kun lidt eller ingen plads til fejltagelser. Og samtidig er der behov for at løsningen skal være nem, sikker, skalerbar og økonomisk. Det er en barsk opgave for de fleste IT-afdelingen.

I sidste ende handler det fortsat meget om disruption. Bedre, hurtigere, stærkere, smartere - mere sikkert og driftssikkert.

Men det kræver også alt sammen store mængder data til at give den indsigt, og den baggrund der skal til at for at møde kundernes forventninger. Det betyder ultimativt at den storageløsning, der ligger bag skal være optimeret langt ud over normen i dag.

Men optimeringen ligger ikke de fysiske diske, det ligger i softwaredefineret storage kombineret med AI.

Aktuelt er det løsningen, der kan give kunderne det bedste af alle verdener, uanset om vægten er lagt på cloud eller egne datacentre - og hvor meget data der skal håndteres. Datalagring stiger eksponentielt, og skal det lagres og kunne indgå i analysearbejdet - der i vid udstrækning er fundamentet for FinTech, peger alle trends mod at det er vejen frem.

Man kan tale om at storage og FinTech på den vis indgår i en symbiose, hvor begge parter tilfører værdi til den anden. Men faktisk er det større end simpel symbiose - det er afgørende, det er en nødvendighed - og det skal være effektivt for at sikre fortsat fremdrift.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.