Artikel top billede

Zoom beskyldes for at samarbejde med Kina

Flere amerikanske politikere vil se nærmere på Zooms samarbejde med den kinesiske regering. Det sker efter, at videotjenesten har slettet flere Hong Kong-aktiviters bruger på platformen.

Videotjenesten Zoom er endnu engang endt i stormvejr.

Denne gang sker det efter, at Zoom har efterkommet krav fra den kinesiske regering. Tjenesten har nemlig valgt at fjerne tre politiske aktivister i Hong Kong fra tjenesten efter ønske fra Beijing.

Det skriver Reuters.

Det har fået flere amerikanske politikere til at bede Zoom redegøre for selskabets samarbejde med de kinesiske myndigheder.

”For at være helt tydelig, så er deres konti blevet reinstalleret og fremadrettet har vi taget en ny proces i brug til at håndtere lignende situationer,” lyder det fra Zoom.

Zoom har oplevet massiv interesse på rekordtid under coronakrisen, hvor millioner af nye brugere verden over har benyttet tjenesten.

Læs mere her: PFA forbyder brug af Zoom: Se CIO Morten Bruun Steiners it-sikkerhedsplan her

Det har også affødt en del problemer om blandt andet sikkerheden i tjenesten. Det har blandt andet fået den danske pensionskæmpe PFA til helt at udelukke tjenesten blandt sine medarbejdere.

Derudover har Zoom slået fast at man vil samarbejde med politiet og eventuelt udlevere videomøder for selskabets gratis-brugere.

Samtidig garenterede selskabet dog, at alle betalende kunder får end-to-end kryptering, så Zoom dermed aldrig har adgang til samtaler på platformen.

Læs også: Zoom klar til at udlevere gratis-opkald til amerikanske myndigheder: "Politisk tonedøvt," lyder kritikken




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere