Artikel top billede

Hackere går målrettet efter Mac-computere med ny malware

En ny malware rettet mod Mac-computere stammer ifølge sikkerhedseksperter fra stats-finansierede hackere.

En ny malware, der er rettet mod brugere af Apples MacOS-styresystem, kan efter alt at dømme knyttes til hackere med forbindelse til den vietnamesiske regering.

Det mener analytikere fra sikkerhedsfirmaet Trend Micro ifølge it-mediet ZDnet.

Ifølge en ny analyse fra Trend Micro kan malwaren forbindes til gruppen OceanLotus, der også går under navnet APT32, som er en hackergruppe med forbindelse til regeringen i Vietnam.

OceanLotus er ifølge Zdnet angiveligt kendt for at gå målrettet efter udenlandske virksomheder og organisationer, der arbejder i Vietnam, og det vurderes at målet er at lave industrispionage til støtte for lokale virksomheder.

Læs også: Mængden af Mac-trusler eksploderer: Apples computere er nu langt mere udsatte end pc’er

Åbner bagdør via phising-mail

Den nye Mac-malware fungerer som en bagdør til styresystemet MacOS, der eksempelvis giver hackerne mulighed for at opsnappe dokumenter med forretningskritiske informationer fra maskinerne.

Angreb med den nye malware til Macs begynder med phishing-mails, hvor i brugerne opfordres til at afvikle en zip-fil, der er skjult som et Word-dokument.

Ifølge Zdnet vil nogle ofre lugte lunten, når de opdager, at det ikke er et Word-dokument, somde åbner, når de klikker på filen.

Men på det tidspunkt er det for sent og malwaren er allerede blevet ekskveret.

Sådan omgår den anti-virus-beskyttelse

Det nye malware vil typisk ikke blive opdaget af anti-virus software, fordi den gør brug af specialtegn og er skjult langt inde i en række Zip-mapper.

Derudover omgår den også meget antivirus-software ved at installere malwaren via flere stadier.

Når malwaren første gang eksekveres ændrer den adgangstilladelserne til MacOS, hvilket gør det muligt at aktivere andet stadie af processen, som herefter leder hen til tredje stadie, hvor selve bagdøren bliver downloadet og installeret på maskinen.

Trend Micro opfordrer som altid brugerne til at tænke sig grundigt om, før de klikker på links og åbner vedhæftede filer fra ukendte afsendere, og derudover anbefales det ligeledes at sikre, at man hele tiden har de seneste udgaver af softwaren installeret på sin computer.

Læs også: Et indbrud satte en stopper for 15 år med en Mac: Her er hvad jeg lærte af en uge i Windows-helvede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere