Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Mindst 20.000 amerikanske virksomheder kompromitteret gennem Microsoft-sårbarheder

Sidste uge bredte en akut patch fra Microsoft sig i it-verdenen. Mindst 20.000 amerikanske virksomheder er blevet kompromitteret gennem Microsoft Exchange-sårbarhederne. Også organisationer i Europa og Asien er angiveligt blevet angrebet.

Opdatering: Der har tidligere i denne artikel stået at Microsofts sårbarheder "har givet hackere adgang til at installeret en bagdør i opdateringsfiler til Microsoft-programmet Exchange Server". Denne fejl er rettet. Der er ikke en risiko forbundet med at opdatere. Og virksomheder opfordres til at opdatere ASAP.

Mere end 20.000 amerikanske virksomheder og offentlige institutioner er blevet kompromitteret i forbindelse med Microsoft Exchange-sårbarhederne, der sidste uge blev lappet og alarmeret om i stor stil.

Det skriver Reuters.

Også i Europa og Asien menes at der at være i tusinder af virksomheder og organisationer, der kan være påvirkede af sårbarhederne.

Sårbarhederne, der sidste uge blev kendte og advaret om, har givet hackere adgang til at installere en bagdør på on premise Exchange Servere.

De installerede filer har derved åbnet indgang til de kompromitterede virksomheder.

I flere andre medier berettet antallet af kompromitterede at være over 30.000 og nogen anslår helt op til 250.000.

Læs også: Microsoft advarer: Kinesiske hackere udnytter sårbarheder i Exchange Server

Mens Microsoft ikke selv ønsker at udtale sig om angrebets omfang, melder talskvinde for Det Hvide Hus, Jen Psaki, ud at den amerikanske regering betragter angrebet som en "aktiv trussel".

"Vi er bekymrede over, at der er et stort antal ofre for dette angreb," udtalte Psaki.

Ofrene har primært kørt Exchange Server lokalt på egne computere og netværk og ikke på store fælles internetservere.

Det, skriver Ritzau, betyder, at større virksomheder og myndigheder i USA sandsynligvis ikke er blevet berørt.

Læs også: Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg

Ifølge Microsoft er det sandsynligvis en kinesisk statsstøttet hackergruppe, der har fået navnet "Hafnium", der står bag angrebet.

Kina nægter dog at have kendskab til angrebet.

Tech-giganten forventer desuden, at der vil komme yderligere angreb, da koden, der bruges til at tage kontrol over mailserverne, har spredt sig.
Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.